Hae
Aino Mäkelä

Täydellistä lohturuokaa

Täydellistä lohturuokaaMusta on tullut todella mukavuudenhaluinen. Pitkän päivän tai raskaiden treenien jälkeen en kaipaa mitään muuta kuin villasukat jalkaan, viltin korviin ja hyvän kirjan käsiini. Niin ja tietysti suussasulavaa ruokaa. Jotain tuhtia, täyteläistä ja jotain sellaista, joka saa sekä mun vatsan että makunystyrät sekoamaan onnesta.

Oi, oi, oi!

Parempaa ruokaa ei taidakkaan olla, kuin lohturuoka. Monille käsite tarkoittaa vehnämössöä, sokerihumalaa tai sekä että, mutta mä oon opetellut käsitteen uusiksi. Mulle se on taivaallinen makuelämys, party in my mouth!, josta nään unia seuraavina öinä. Ruokaa, jonka jokainen suupala tekee mut aina vaan entistä tyytyväisemmäksi olooni.

Täydellistä lohturuokaaSeuraava resepti vastaa täydellisesti mun omia vaatimuksia. Ensimmäisen kerran, kun valmistin itselleni kyseistä herkkua mun oli pakko juosta heti kauppaan, jotta saisin tehtyä toisen annoksen. Se oli vaan niiiiiiin hyvää! Gluteenitonta, vegaanista ja silti niin rehdin kermaista, etten meinannut pysyä tajuissani. Niin hyvää se oli.

KERMAINEN SIENIPASTA
1 rkl kookosöljyä
juustokuminaa, korianteria, suolaa, pippuria
1/2 fenkoli
100 g herkkusieniä
50 g pinaattia
4 rkl kookosmannaa
2 rkl ravintohiivaa
gluteenitonta pastaa

Suikaloi fenkoli ja hienonna herkkusienet. Laita pasta valmistumaan ohjeen mukaisesti. Kuumenna kookosöljyä pannulla ja kuullota siinä mausteita hetken aikaa. Lisää sekä fenkoli, sienet että pinaatti ja kypsennä pehmeiksi. Kasvisten ollessa valmiita miedonna lämpöä ja sekoita joukkoon sekä kookosmanna että ravintohiiva. Lisää suolaa ja muita mausteita tarpeen mukaan. Tarjoile kypsän pastan kanssa nautiskellen.

Ravintohiiva on ihan parasta, sillä se antaa ihanan juustoista makua tekipä sitten mitä tahansa. Se on myös loistava luonnollinen B-vitamiinien sekä mineraalien lähde, joten sitä kannattaa sekoittaa päivittäin vaikkapa salaatin joukkoon – varsinkin jos nauttii kevyen juustoisesta mausta, joka on hurmannut ainakin meikäläisen ihan täysin vaikken juustoja muuten liiemmin kaipaakkaan 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.