Hae
Aino Mäkelä

Laiskan (kiireisen) kokin pelastus

Laiskan kokin pelastusOnneksi otin loppuviikon Rukalla rennosti ja latasin akkuja, sillä seuraava viikko tulee olemaan aikamoista härdelliä: tentti, pari tiukkaa työpäivää, kolme päivää koulua ja kivoja iltamenoja kavereiden kanssa. Puhumattakaan siitä, että mun muutto koittaa jo viikon päästä! Kerkesin jo tuskastella sen asian suhteen pari päivää, sillä koko operaatio tuntui ihan liian haasteelliselta, mutta onneksi universumi taas näytti taikansa ja asiat järjestyikin helpommin mitä oisin ees uskaltanu kuvitella. Niin eli pakatakkin pitäis tässä jossain välissä – siis kunhan vaan ennättäis, hehhe!

Kiire onkin yks yleisimmistä tekosyistä sille miksi ei viitsitä kiinnittää huomiota siihen, mitä suuhunsa pistetään. Mä taas oon huomannut, että juuri tälläisinä kiireaikoina siihen panostaminen on kaikista tärkeintä jos haluaa pitää energiat katossa ja mielen virkeänä. Onko joku teistä huomannu saman? 🙂Laiskan kokin pelastusRavinteikas ruoka ei vaadi onneksi tuntien valmisteluja, vaan tilanteen yleensä pelastaa yksi moottorillinen ritari: blenderi! Ja muuton keskellä oonkin tehnyt blenderillä lähes kaiken aamupalasta illalliseen. Nyt varmaan mietitte, että eikö yhtään kyllästytä? No ei! Ja mun eilen loihtima pinaattikeitto oli taas osoitus siitä, millaisiin ihmeisiin hyvä blenderi pystyy. Mun Wilfassa on nimittäin sellaiset kierrosnopeudet, että ”keitto” -toiminnolla saa valmistettua lämmintä (ja silti raakaa) keittoa parissa minuutissa.

KERMAINEN PINAATTIKEITTO
150 g pinaattia
1/2 kukkakaali
1/4 fenkolia
avokado
2-3 dl vettä
kourallinen tuoretta korianteria
limen mehua*

Mittaa, erottele kukkakaalin nuput ja paloittele ainekset korianteria lukuunottamatta blenderiin. Sekoita tehokkaalla blenderillä lämpimäksi ja lisää korianteri joukkoon, pyöritä vielä kerran. Halutessasi* voit puristaa joukkoon vielä limen mehua tuoden lisää raikkautta keittoon. Nauti itujen ja siementen kera!

Blenderi on mun keittiön ”the thing” ja se, joka saa muuttoaamuun asti nauttia päivänvalosta ja joka kaivetaan ensimmäisenä uudessa kodissa paraatipaikalle. En oikeasti meinaa käsittää, että mun viimeinen viikko Helsingissä on nyt käsillä ja sitten musta tuleekin Jyväskyläläinen.. Niin siistiä! Vähän meinaa jo jännittää 🙂

Nyt vikoina päivinä täällä haluan ottaa kaupungista kaiken ilon irti, joten suositeltaa teidän lemppari kahviloita ja ravintoloita sekä kaikkia kivoja uusia paikkoja joissa mun kantsis käydä! Ainakin El Fant ja Raw’n More kuulostaa käymisen arvoisilta, vai mitä tuumaatte? 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Teea kirjoitti:

    No voin tosiaan lämpimästi suositella niin Raw n Morea kuin El Fantiakin! Entäs Cargo, joko olet käynyt?
    Itse en ole käynyt vielä, mutta kiinnostaisi myös Kahvila Blossom sekä Cafe Sose.

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Cargossa en oo käyny! Enkä Blossomissa, vaikka se aika vieressä onkin. Sose kuulostaa kans tosi ihanalta ja niiden brunssi pitäis kans kyllä päästä testaamaan, mmm 🙂 Näitä ihanuuksia on ihan liikaa, hih!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.