Hae
Aino Mäkelä

Suklaiset bataattimuffinssit

Suklaiset bataattimuffinssitViime viikonloppuna järkättiin porukalla Vappubrunssi ja kokkailtiin yhessä neljä tuntia erilaisia herkkuja. Kaikki onnistui pienten mutkien kautta lähes täydellisesti ja tuunkin hemottelemaan teitä resepteillä pitkin tulevia viikkoja! Varsinkin nyt, kun sunnuntaina taas laitan hihat heilumaan Äitienpäiväbrunssin merkeissä.

Kerroinko jo, että meikäläisen kokkailuinspiraatio on taas ihan huipussaan?

Kyselin tänään blogin Facebook-sivulla minkä resepteistä tahtoisitte ekana ja yleisö yksimielisesti antoi äänensä suklaisille bataattimuffinsseille. Nää olikin ihan supermehukkaita ja ihanan suussasulavia!

Suklaiset bataattimuffinssitSuklaiset bataattimuffinssitBATAATTIMUFFINSSIT
2 dl bataattisosetta
1,5 dl kauramaito
2 rkl kookosöljyä
0,5 dl koivusokeri
2,5 dl riisijauhoa + 0,5 dl lupiinijauhoa
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa soseutettu bataatti, kauramaito ja kookosöljy blenderissä sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen bataattiseoksen joukkoon. Lisää taikina voideltuun muffinsivuokaan ja paista uunissa n. 25 minuutin ajan.

Suklaiset bataattimuffinssitSuklaiset bataattimuffinssitSuklaiset bataattimuffinssitSUKLAAKUORRUTE
avokado
6 tuoretta taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
1-4 rkl vettä tarvittaessa
ripaus suolaa

Valmista kuorrute blendaamalla aineet keskenään. Lisää tarvittaessa vettä, että saat massasta mahdollisimman tasaisen. Kuorruta muffinssit pursottamalla joko sellaisenaan tai valmista lisäksi vielä kinuskinen kuorrute.

KINUSKIKUORRUTE
2 rkl kookosmannaa
1 rkl kookosöljyä
1 rkl lucumaa
2 tl koivusokeria

Sulata kookosmanna ja -öljy vesihauteessa. Lisää joukkoon lucuma ja makeuta koivusokerilla. Valuta kuorrutetta suklaakuorrutteen päälle ja nosta muffinssit jääkaappiin hyytymään.

Suklaiset bataattimuffinssitKokeilkaa, testatkaa, ihastukaa ja hemmotelkaa itteänne näillä herkuilla! Näistä takuulla tykkää muutkin, joten jos ei Äitienpäiväksi huvita kakkua leipoa niin muffinssit on aina takuuvarma valinta.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

6 kommenttia

  1. Anna-Mari kirjoitti:

    Kaapista ei löydy riisijauhoja. Mitä muita jauhoja reseptiin voisi käyttää? Oletko kokeillut muita vaihtoehtoja?

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Kaurajauhoa oon kokeillut ja sillä toimii myös! Tattari-, manteli- ja kvinoajauho on myös rakenteensa puolesta hyviä, mutta niissä on hieman voimakkaampi ominaismaku joten jos niitä käyttää niin kannattaa tarvittaessa vähän lisätä makeutusta/mausteita 🙂

  2. Karita kirjoitti:

    Voiko lupiinijauhon korvata jollain muulla?

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Mulla se on tossa kananmunan korvikkeena, joten voit käyttää vaikka sitä – mut en oo tosin ite kokeillu mitään muuta 🙂

  3. Aini kirjoitti:

    Nyt tulee tyhmä kysymys 🙂
    Onko bataattisose siis keitettyä bataattia soseutettuna?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *