Hae
Aino Mäkelä

Ravinteikas & herkullinen raakapasta

RaakapastaTänä viikonloppuna en oo leiponut kakkuja, herkkuja tai  muutenkaan liiemmin liannut käsiäni keittiön puolella. Mä oon siivonnut, laittanut kotia, treenannut ja ulkoillut sekä inspiroitunut podcasteistä uudessa riipputuolissani loikoillen. Melkeen tekis mieli sanoa, etten oo tehnyt mitään järkevää, mutta sehän olis ihan valetta – tää kaikki tekeminen vaan on ollu niin erilaista mihin oon normaalisti tottunut.

Ja uskotte varmaan kun kerron, että oon nauttinu jokasesta hetkestä?

RaakapastaRaakapastaKesäkin on taas lähempänä ja ilmatkin on ollu sen mukaset – siis ilmeisesti kaikkialla muualla kuin täällä Jyväskylässä 😀 Ayurvedassa se tarkottaa pitta-aikaan siirtymistä mikä selittääkin sen, miksi luonnollisesti kesällä kaikille tuntuu maistuvan paremmin kaikki raikkaat, kevyet ja viilentävät ruoat paremmin kuin tuhdit ja tuliset kaverinsa.

Mä rakastan toki salaatteja, mutta välillä siihenkin kaipaa vähän vaihtelua. Ja sen takia oonkin viime viikkoina ollut ihan rakastunut mun spiraalileikkuriin, jolla valmistuu tosi näppärästi erilaiset raakapastat! Oon kokeillut monenlaisia leikkureita (ja saanut niillä jopa sormet verille), joilla sais sekä nätisti että näppärästi raakapastaa aikaiseksi ja tää onkin kyllä rehellisesti sanottuna ollu kaikista paras tuttavuus. Raakapasta

Raakapasta

kokonainen bataatti
2 avokadoa
2 rkl kurpitsansiemenöljyä
1/2 ruukkua korianteria
ripaus suolaa
+ ituja

Halkaise ja lusikoi avokadot kulhoon. Soseuta ne joko haarukalla tai sauvasekoittimella mössöksi. Sekoita joukkoon kurpitsansiemenöljy ja suola, sekä hienonnettu korianteri. Spiralisoi bataatti pastaksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Nauti itujen kera!

RaakapastaRaakapastan voit toki valmistaa myös muista juureksista tai yhdistellä niistä mieleisesi kombon. Mun omia suosikkeja bataatin lisäksi onkin kesäkurpitsa ja palsternakka, jotka molemmat sopii myös tän kastikkeen kanssa nautittaviksi 🙂

Pastan kanssa oon nauttinut mungopavun ituja, jotka itseasiassa idätin itse vähän puolivahingossa. Se onkin tosi helppoa ja voin kirjoittaa teille siitä jossain vaiheessa tarkemmin, jos tahdotte 🙂 Kaupastakin tosi saa nykyään jo kivasti erilaisia kasviperäisiä proteiininlähteitä ja mä veikkaan, että nyhtökaurastakin sais jonkun tosi kivan pastareseptin aikaiseksi.

Iso kiitos KitchenTime:lle leikkurista ja sen myötä lisäämällä mun raakapastakokemuksien mukavuutta. Jos näppärä, helposti pestävä ja turvallinen juuresleikkuri kiinnostaa niin voin siis lämpimästi suositella!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Suivi kirjoitti:

    Hei mitäs podcasteja olet kuunnellut? 🙂

    Itsekin tekisi mieli vaikka rannalla makoillessa kuunnella jotain ”ihan asiaa”, eikä tarvisi pähkäillä mitä musiikkia sitä laittaisi soimaan 😀

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

      Oon kuunnellu TedTalkseja ja Ben Greenfieldin juttuja paljon viimeaikoina! Ja aina randomilla jos esimerkiksi Facebookissa tulee jotain kivaa vastaan niin niitä kans – en oo oikein löytäny ite vielä mitään yhtä parasta kanavaa, mistä löytäis aina kaikki parhaat yhellä kerralla vaan podcastejä joutuu vähän ettimään 😀 Voisin ehkä ite tehä jonku koontipostauksen hyvistä podcasteistä jossain vaiheessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *