Hae
Aino Mäkelä

Plitvice Lakes

Plitvice Lakes  Plitvice Lakes  Kroatia, PlitviceKroatia, Plitvice Kroatia, PlitvicePlitvice LakesPlitvice Lakes Plitvice Lakes Jo ennen reissuun lähtöä tiesin haluavani viettää mahdollisimman paljon aikaa Kroatian kauniissa luonnossa. Alunperin suunnittelinkin sukellusreissuja, pyörän vuokrausta ja vaelluksia, mutta matkan varrella suunnitelmat muuttui ja muotoitui omiin uomiinsa minkä seurauksena me viikon aikana kerettiinkin näkemään ja kokemaan paljon kaikkea hauskaa ja erilaista.

Viimeinen kokonainen päivä Kroatiassa vietettiin kokonaisuudessaan yksi ainoa määränpää mielessä: upea Plitvice Lakes kansallispuisto. Se on Unescon maailmanperintökohde ja Kroatian suurin kansallispuisto, kätkien sisälleen 16 turkoosina hohtavaa järveä ja lukemattomia vesiputouksia.

Kroatia, Plitvice Kroatia, Plitvice Plitvice LakesKroatia, PlitviceKokonaisuudessaan reissu kesti yli 14 tuntia, ja se oli jokaisen minuutin ja hengenvedon arvoinen – vaikka edellisenä yönä nukutut unet jäi vain muutamaan tuntiin tanssijalan vipattaessa. Splitistä Plitviceen automatka kesti noin kolme tuntia suuntaansa – lyhemmällä ajolla oltaisiin päästy Krkaan, pienempään luonnonpuistoon reilun tunnin ajomatkan päässä, mutta onneksi ei menty sieltä mistä aita oli matalin. Plitvice on nimittäin kokonaisuudessaan paljon suurempi ja kauniimpi puisto – vaikka vesiputouksissa ei saakkaan uida.

Uskotte varmaan vaikken kertoisikaan, että puisto oli todella upea ja ympäröivä luonto ihan mieletön. Toinen toistaan upeampia niin isoja kuin pieniäkin vesiputouksia, turkoosina hohtavaa vettä, sympaattisia metsäpuroja, rehevää kasvistoa ja kallioita, korkeuseroineen kaikkineen. Helteestä ja turisteista huolimatta puiston kiertäminen oli yksi reissun parhaimmista, ja todellakin vaikuttavimmista kokemuksista!

Kroatia, PlitviceKroatia, Plitvice Kroatia, PlitviceKroatia, Plitvice Kroatia, PlitviceKroatia, PlitviceKroatia, PlitvicePlitvicen ainut huono puoli oli puiston ruokatarjonta, joka oli aivan olematon. Keskellä puistoa oli vain yksi perus grilliruokaa (siis hampurilaisia ja ranskalaisia) tarjoileva ravintola – tarkoittaen sitä, että ilman omia eväitä olisin ollut koko kuuden tunnin puistoreissun ajan syömättä. Siihen siis kannattaa varautua, jos ei halua tai voi syödä gluteenia tai esimerkiksi eläinperäisiä tuotteita 🙂

Plitvice LakesTiivistettynä: Plitvice Lakes on todellakin näkemisen arvoinen kansallispuisto. Ihan mieletön!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

6 kommenttia

  1. Anne kirjoitti:

    Ei vitsi miten huikeet näköalat! Varmasti ihan mieletön vielä paikanpäällä, ihan kun toiselta planeetalta!

  2. Piia kirjoitti:

    On kyllä upeat kuvat, en tiennyt että siellä on sen näköistä. Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  3. Elvi kirjoitti:

    Aivan upeita kuvia sinulla. Kävin viime syksynä siellä todella hieno paikka, oli kiva näin jälkeenpäin katsoa kuviasi ja juttua Kroatiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.