Hae
Aino Mäkelä

Bounty -raakakakku

Bounty -raakakakku

Vähän vajaa vuosi sitten oltiin tyttöjen kanssa syysretkellä Budapestissä – ja mä rakastuin! Nimittäin kaupungin ruokakulttuuriin, joka oli ihan mieletön. Etenkin näin kasvispainotteisesti ilman maitoa ja gluteenia elävän mielestä sillä onnistuttiin tekemään päivä toisensa jälkeen ihan mielettömiä ruokalöytöjä!

Kirjoitin niistä aikanaan myös oman postauksensa.

Yksi parhaimmista löydöistä oli ehdottomasti jäätelöketju, josta sai vegaanista, gluteenitonta ja sokeritonta jäätelöä. Olin ihan myyty! Mutta muutama pettymyskin koettiin.. Ja yksi niistä oli herkullisen näköinen Bounty -kakku, joka oli gluteeniton, maidoton ja sokeriton. Innosta piukeina ostettiin jokainen oma pala – ihan vaan todetaksemme sen olevan pettymys.

Bounty -raakakakku

Siitä inspiroituneena halusin tehdä oikeasti herkullisen Bounty -kakun. Gluteenittomana, maidottomana ja sokerittomana – sekä raakana! Kookos on nimittäin yks mun lemppareista ja se yhdistettynä raakasuklaaseen on ihan mieletön. Tää resepti on löytynyt jo viime syksystä asti mun E-kirjasta, mutta nyt kookoksenhimoissa tätä kakkua jälleen leiponeena ajattelin jakaa vihdoin reseptin myös blogin puolelle. Toivottavasti nautitte!

Bounty -raakakakku

1/2 avokado
10 taatelia
2 dl vettä
1,5 dl kookosjauhoa
1 dl hasselpähkinöitä
3 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Sekoita avokado, taatelit ja vesi blenderissä tasaiseksi. Lisää mukaan kuivat aineet ja viimeisenä kookosöljy. Painele pohjamassa tiiviisti kakkuvuoan pohjalle.

2 dl kookosmannaa
2 dl vettä
4 rkl koivusokeria
4 rkl kookosöljyä
2 rkl tocoa
2 tl aitoa vaniljaa
2 dl kookoshiutaleita

Blendaa kookosmanna ja vesi tasaiseksi. Lisää joukkoon koivusokeri, toco ja vanilja sekä kookosöljy. Kun täyte on tasainen sekoita lusikalla mukaan kookoshiutaleet. Levitä valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta kylmään.

Bounty -raakakakku

1/2 avokado
8 taatelia
1 dl vettä
1 dl kaakaojauhetta
0,5 dl kaakaovoita
ripaus suolaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita avokado, taatelit ja vesi blenderissä. Lisää joukkoon kaakaojauhe, ripaus suolaa ja viimeisenä sula kaakaovoi. Tarkista maku ja levitä kuorrutus täytteen päälle. Nosta kylmään hyytymään n. 4h ajaksi.

Bounty -raakakakku

Tää raakakakku on mehevän kostea, ei liian tunkkainen vaan ennemminkin suussasulavan pehmeä – eli juuri sellainen, millaiseksi sen Budapestissä visioinkin 🙂 Ja jos sieltä ruudun takaa löytyy muitakin Bountyfaneja ja haluaisit nautiskella niitä terveellisemmin suosittelen kurkkaamaan mun reseptin raakasuklaisiin bountypaloihin, ne on todistetusti ihan superhyviä!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Hei ! Pystisikö kookosmannan millä korvaamaan, jos on allerginen kookokselle :)?

  • Aino kirjoitti:

   Koostumukseltaan aika samankaltaista voisi saada, jos sekottais sulaa kaakaovoita ja jotain pähkinätahnaa – tarkempaa suhdetta en oikein osaa sanoa sillä en oo itse sellaista kokeillut, mutta se tuli mulle itelle ekana mieleen 🙂

 2. Paula kirjoitti:

  moi. onko kyseessä tuoreet taatelit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.