Hae
Aino Mäkelä

Idätystä & ravitseva kasvispasta

Kasvispasta

Siinä missä viime viikolla hehkutin lämmintä kesäkurpitsapastaa siirrytään nyt vielä hetkeksi vähän viileämpiin makuihin: nimittäin raakaan kesäkurpitsapastaan! Kyllä. Olen selkäesti taas hullaantunut kesäkurpitsasta ja pastojen lisäksi sitä menee niin wokeissa, puurossa kuin sämpylöissäkin.

Tämä pasta sai ideansa mungpavuista, joita idätin viime viikolla. Kyseessähän on erittäin pieni ja helposti itävä papu, joka sisältää paljon hyvää kasviproteiinia. Idättäessä mungpapujen C- ja E-vitamiinipitoisuus kasvaa entisestään ja lisäksi niiden mausta tulee ihan superherkullinen, sekä koostumuksesta ihanan rouskuva. Mä tykkään niistä niin paljon, että syön ne usein sellaisenaan kurpitsansiemenöljyn ja suolan kera 😛

Kasvispasta

Mulla ei itseasiassa edes ole kotona idätyskippoa ja ensimäisen kerran idätin mungpapuja täysin vahingossa.. Se siis varmaan riittää kertomaan siitä, kuinka helppoa se onkaan? 😉 Tässä tiivistetyt ohjeet:

  1. Huuhtele mungpavut ja laita ne likoamaan noin 12 tunnin ajaksi valolta suojaan. Yhteen desiin mungpapuja riittää 3-4 dl vettä.
  2. Seuraavina päivän huuhtelen mungpavut huolellisesti sekä aamulla että illalla ja jätän ne siivilässä valumaan kuivauskaappiin – toistan saman joka päivä neljän päivän ajan.
  3. Kun idut on valmiita nostan ne lasipurkissa auringonvaloon, jolloin niihin muodostuu enemmän ravinteita (kuten lehtivihreää ja beetakaroteenia).
  4. Valmiit idut säilytän jääkaapissa, missä ne pysyy hyvänä kolmisen päivää.

Helppoa, eikö totta? Ja sitten ei muutaku kokeilemaan! Siinä on nimittäin erittäin ravinteikasta kasviproteiinia tosi helposti imeytyvässä muodossa – ja kuten sanoin, maku on todella herkullinen.

Kasvispasta

Raikas kasvispasta

1/2 kesäkurpitsa
avokado
1 rkl oliiviöljyä
kourallinen korianteria
ripaus suolaa
1 dl mungpavun ituja

Tee kesäkurpitsasta pastaleikkurilla ohutta, nauhamaista pastaa. Muussaa avokado ja sekoita sen joukkoon oliiviöljy, hienonnettu korianteri ja suola – sekoita tasaiseksi. Sekoita seuraavaksi joukkoon mungpavun idut ja kesäkurpitsapasta, ja sotke kunnolla sekaisin. Anna pastan hetken pehmentyä kastikkeessa (pari minuuttia riittänee) ja nauti sen jälkeen tuoreiden yrttien, siementen tai siementahnojen kera.

Kasvispasta

Harrastaako joku teistä idästystä, oisko teillä antaa mulle hyviä vinkkejä? Mä ajattelin seuraavaksi kokeilla sinimailasta, joka on ilmeisen helppo idätettävä 🙂 Jos tää innostus kasvaa tätä tahtia niin kohta pitää varmaan hommata jo ihan kunnon idätysvälineistökin kotiin, hah!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.