Hae
Aino Mäkelä

Maailman kivoimmat menkat

Otsikko ei huijaa, tai ainakaan en keksi miten menkat vois olla enää mukavammat – tein nimitäin kesän alussa yhden maailman parhaimmista hankinnoista joka on onnistunut tekemään mun jokaisesta kuukaudesta entistä rennomman ja huolettomamman.

Ja hei, kyseessä ei oo sitten mikään maksettu mainos!

Itseasiassa innostuin tästä niin kovasti, että mum ois tehny mieli laittaa heti näppis laulamaan ja kertoa siitä koko kansalle! Mutta ajattelin, että ehkä mun pitää tutustua ensin tähän mun uuteen kaveriin vähän paremmin – ja nyt, kun se löytyi mun reissun viiden kriittisimmän ”ei saa unohtaa” tavaran joukosta passin, pankkikortin, puhelimen ja avainlukulistan lisäksi niin lienee sopiva aika.

Maailman kivoimmat menkat

Mä en oo oikestaan koskaan tykännyt kuukautisista ja läpi elämän ne on aina aiheuttanut mussa tunteita suuntaan jos toiseen. Teininä oli tietty siistiä kun ne alkoi, koska silloin oli sellainen olo et vitsi – nyt mä oon nainen! Hyvin pian kuitenkin aloin kärsimään sietämättömistä menkkakivuista, joten odotin aina kauhulla ”sitä aikaa kuukaudesta”... Kunnes ne yhtäkkiä loppui ja katosivat useammaksi vuodeksi: silloin mä puolestaan olin valmis tekemään mitä tahansa, että saisin ne takaisin.

Nykyään mun kuukautiset on kaikinpuolin ihan kivat: kivuttomat ja vaivattomat. Jälkimmäisestä saan kiittää kuukuppia, joka on maailman helpoin ja huomaamattomin! Kaikenlisäksi se on myös kestävä ja parempi valinta niin luonnolle kuin mun lompakollekkin, sillä enää mun ei tarvi kuukautisten aikaan roskata niin tuhottomasti tai ostella jatkuvasti kuukautistarpeita.

Maailman kivoimmat menkat

Mun kuukuppi on Luneten, taattua suomalaista laatua ja se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista eli se on terveellinen vaihtoehto sillä se ei aiheuta hiivatulehduksia, bakteereita tai hajuja. Lisäksi se on turvallinen koska siinä ei oo lateksia tai ftalaatteja.

Harva edes tulee ajatelleeksi mitä siteet ja tampoonit meille tekee, tai mitä haitallisia aineita ne sisältää vaikka me käytetään niitä meidän herkillä limakalvoilla mistä kehoomme imeytyy helposti kaikenlaista … Tamponit myös kuivattaa limakalvoja ja sen kuidut voi myös tukkeutua emättimen seinämiin, ja siteet puolestaan luovat oivallisen ympäristön hiivan, bakteerien ja hajujen muodostumiselle.

Maailman kivoimmat menkatKuvat: Anni

Käyttömukavuudeltaan kuukuppi on ihan verraton, eikä se voi koskaan loppua kesken tai vuoda läpi. Ja reissussakin se kulkee näppärästi mukana! Huomaamattomana ja luotettavana oon ihastunut siihen myös treenatessa. Musta tuntuu ettei mun tarvi menkkojen aikana stressata enää mistään – voin ottaa ihan rennosti ja nauttia elämästä, ihan niinkuin muutenkin.

Onko muita kuukuppiin hurahtaneita?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

19 kommenttia

 1. Lissuu kirjoitti:

  Täällä on ainaki yksi! Olen kuukuppia käyttänyt jo ainaki 3 vuotta 🙂 Kyllä en enää osaisi siirtyä side tai tampponi maailmaan .. huh! Ne tuntuu aina niin limaailta ja likaisilta. Kuukuppi pitää oloni menkkojen aikana siistinä ja puhtaana (toki siis tyhjennykset on asia erikseen). Joskus toki kun kuppi täyttyy liikaa niin saattaa vähä tulla ylivuotoa. Mutta kyllä peukutan kuukupille täysin!!!!! 😉

 2. Willis kirjoitti:

  Täältä myös jättimäinen peukku kuukupille!

 3. Karin kirjoitti:

  Kuukuppi on tuttu ja ollut käytössä useamman vuoden. Välillä tulee ohivuotoja mutta ehkäpä olen laittanut sen sitten väärin. Kuppi on helppo putsata kuukautiset melkein unohtuu. Mun mielestä on korvaamaton etenkin öisin. Mahtava tuote, eikä synny turhaa jätettä tamponeista ja siteistä!

 4. Kaisa kirjoitti:

  Samaa mieltä ! Vaihdoin kuppiin kesällä enkä ole vaihtamassa pois enää koskaan. Tuntuu kuin vuotoa ei olisi ollenkaan, eikä tarvitse jännittää enää missään tilanteessa 🙂

 5. Jenna kirjoitti:

  Täällä kanssa yksi. Vaihdoin keväälllä ja pois en enää anna. Niin vaivatonta ja mukavan tuntuinen, siis ei tunnu ollenkaan, jopa ratsastaessa. 🙂

  Kyllä mä menkkoja vieläkin vihaan kipujen takia, joihin ei oo oikeen mikään auttanu. Nytten ei kuitenkaan kärsi ylivuodosta, tai siitä että on liian niukkaa saatika siitä epämukavasta tunteesta.

 6. eaeh kirjoitti:

  12-13 vuotta jo käyttänyt kuppia. Olisikin ihan mielenkiintoista laskea paljonko rahaa on säästynyt, luonnosta puhumattakaan.

 7. sale kirjoitti:

  Mulla ollu nyt vuoden verran käytössä ja oon ihan rakastunu! Mulla pillereiden myötä niukkeni vuodot tosi paljon, ja tamponit kuivatti sen vuoks aika pahasti. Kuppi on miljoona kertaa parempi 🙂

 8. Kaisu kirjoitti:

  Monta kertaa olen tätä vaihtoehtoa miettinyt mutta sit se on jäänyt. Nyt sit päätin että tilaan ja niin mä tein. Kiitos sinulle tästä postauksesta!

 9. E kirjoitti:

  Mäkin voisin uskaltaa testata, mietityttää vessa käynnit.. Pitääkö kuppi ottaa aina välissä pois kun käy pissalla? Vai pysyykö hyvin paikallaan myös veskikäynnin aikana? Tamponin joutuu aina vaihtaan joka kerralla vaikka ei tarvitsisikaan vuodon takia.

 10. Tiia kirjoitti:

  Aippe!!! Just loppui mun ensimmäiset kuukupilliset menkat ja ajattelin, et miksen oo aiemmin kokeillut! Niin mahtava pikku kapistus!???? inhoon sitä roskaamisen määrää ja koko ajan vahdittavaa ramppiin/siderumbaa ja nyt..oih, maailman paras keksintö!! Huippua et kirjoitit tästä niin useampi taas voi olla rohkea ja kokeilla!??

 11. A kirjoitti:

  Kuukuppi on paras keksintö! Mulla on ollut sama kuppi kymmenisen vuotta ja erittäin tyytyväinen siihen olen ollut. Ohivuotoja saattaa tulla, jos kupin laittaa vähän väärin tai se on liian täynnä. Lisäksi muutama kk sit ostin kestositeitä, joita sitten käytän välillä, kun ei kuppia jaksa laittaa 🙂

 12. Ida kirjoitti:

  Oon itsekin pohtinut kuukuppia tässä jo pitemmän aikaa. Mietin tosin, että onko kierukan käyttäjillä kokemuksia siitä, voiko kuukuppia käyttää kierukan kanssa? Netistä lukee kovin ristiriitaisia ohjeita ja gyne sanoi minulle, että omalla vastuulla voi käyttää. Kunhan enää menkat alkaisi pian (hormonit sekaisin), niin voisin kokeilla kyllä kuppia. 🙂

  • Ella kirjoitti:

   Olen käyttänyt kierukan kanssa, eikä ole ollut mitään ongelmia. 🙂

  • Edelleen hehkutan kirjoitti:

   Itsellä kuparikierukka ja voi jestas miten oonki kuukupista tykännyt! Hehkutin sitä alussa niin paljon, että rupes lähipiiristä tulemaan jo kommenttia, että miten voi olla noin innoissaan menkoista. Mutta kyllä voi! Kun ei tarvii miettiä mitään, kun vaan tyhjentäää vuodon runsaudesta riippuen tietyin väliajoin. Ja tosiaan siis, ei ole mitään ongelmaa ollut kierukan kanssa 🙂 Iso peukku tälle!

   Tsempit vielä kaikille ketkä menkkoja odottaa. Itse syömishäiriö/e-pilleri linjauksella odottelin vuoden, joka siis on lyhyt aika, mutta tuntui toki sekin pitkälle. Nyt kaksi vuotta pillereiden lopettamisesta ja elämän tasaantumisesta, on kierto ruvennut pikkuhiljaa tasottumaan ja kroppakin jollain tasolla. Vielä on matkaa mutta askel kerrallaan ja tärkeintä ettei stressaa. Ei niistä menkoista, tai mistään muustakaan 🙂

 13. Jossu kirjoitti:

  Täällä yksi joka lupaa laittaa päivityksen jonnekin kun menkat joskus palaisivat.. Kerrotko jotain tsemppi-vinkkejä kokemustesi kautta millä ne saisi takaisin? Itsellä ortorektikon tausta ja nyt vuoden ajan harrastanut kävelyä ja juoksua, mutta stressiä vähentänyt jo 2 vuotta ja unta lisännyt eikä mitään tapahdu :/

 14. Maria Tarkiainen kirjoitti:

  Ajankohtainen kirjoitus 🙂 Tilasin Luneten kuukupin viime kuun lopussa ja pääsinkin käyttämään sitä heti postin tultua. Nyt muutaman päivän käyttäneenä voin sanoa että hyvä ostos. hieman välillä hirvittää ylivuoto mutta liikuntaa on paljon mukavempi harrastaa ja yöllä voi nukkua rennommin vaikka selällään. Olisi pitänyt hankkia jo aiemmin kuin vasta 30-vuotiaana ?

 15. Pauliina kirjoitti:

  9 vuotta ollut käytössä sama Lunette. Nyt jotenkin löpsähtänyt ja vuotaa ohi. Mutta hei 9 vuotta !!! Aika paljon on rahaa säästynyt +kaikki muut hyvät puolet. Ei voi kuin suositella ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.