Hae
Aino Mäkelä

Paras määränpää

Herään aamulla. On pimeää, ja vedän itseni tiukemmin lämpöä hehkuvan peiton mutkaan. Otan tyynyn kainaloon ja halaan itseni tiukasti sitä vasten. Venyttelen, ja huomaan että oon potkinut villasukat villien unien lomassa pois jalasta.

Katson kelloa, ja mietin miksi se on vasta kuusi aamulla. Voisko se jo olla seitsämän? Mua väsyttää niin paljon etten jaksa nousta tekemään mitään järkevää, mutten haluaisi enää makoillakkaan. Laitan äänikirjan soimaan ja nukahdan hetkeksi uudelleen.

Näin selvisin ilman leikkaustaKuva: Kata

Kolmen vartin kuluttua venyttelen, nousen sängystä, ja venyttelen vielä uudelleen. Hipsin keittiöön ja sekoitan aamujuoman, ja juon melken koko litran yhdellä kulauksella. Hirveä jano. Puen kevyesti päälle ja aloitan aamun muutamalla asanasarjalla, jotka päätän päälläseisontaan.

Huuhtelen kasvot ja pesen hampaat, suihkuttelen itseni raikkaaksi. Valitsen lämmintä ylle ja mietin, pääsenköhän vielä mun kaupunkikaunokaisella perille. Nakkaan valmiiksi pakatun repun selkään ja kapuan ullakolle hakemaan lämpimän pipon päähän ja tuuhean kaulaliinan kaulaan.

Jo ensimmäisten minuutit pyörän selässä riittää kertomaan, että oon ylipukeutunut. Odotin talvea, mutta sen sijaan sain hassun lämpimän välimuodon sen ja syksyn väliltä. Jatkan polkemista ja reilussa viidessä minuutissa oonkin suhannut itseni perille – töihin, toimistolle jonka rentoa ja lämmintä ilmapiiriä oon ikävöinyt viime viikot – ja mut valtaa heti älyttömän hyvä olo.

Ei oo kodin voittanutta. Ja hiljaa mielessäni oon kiitollinen siitä, että mulla on ihana koti ja mukaansatempaava arki, johon on aina mukava palata – ja joka on niin kivaa, ettei edes jetlag onnistu hidastamaan tahtia.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Peppi Kajoluoto kirjoitti:

    Ihana postaus, koti on mullekin kaikki kaikessa❤️ Tervetuloa takaisin Suomeen!

    • Aino kirjoitti:

      Kiitos, ihanaa olla takaisin – vaikka lunta sais mun puolesta vähän sataa tänne Keski-Suomeenkin 😉 Koti on kyllä paras <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.