Hae
Aino Mäkelä

Valkosuklaa/glögi-pipariraakakakku

Valkosuklaa/glögi-pipariraakakakku

Pitkään aikaan mulla ei oo ollut kunnollista inspiraatiota raakakakkujen suhteen. En tiedä, että söinkö niitä aivan liikaa jossain vaiheessa vai mihin sen onnistuin hukkaamaan, mutta jostain syystä mun viimeaikaiset leipomukset on syntyneet ennemmin hellan ääressä kuin blenderillä hyrskyttäen.

Kunnes viime viikolla se ilmestyi jostain mun mielen sopuikoista, varmaan vahvempana kuin koskaan ja muistin miksi rakastan raakakakkuja: ne on ravinteikkaita, ne hellii makuaisteja, niillä voi halutessaan leikitellä myös visuaalisuuden kanssa ja makuyhdistelmien kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Ajatus valkosuklaan ja glögin makuisesta raakakakusta mehevällä piparipohjalla syntyi eräänä yönä ja innostuin ajatuksesta niin, että mun oli äänitettävä se nauhalle etten vaan vahingossakaan unohtaisi sitä. Todellisuudessa kakku maistui paljon paremmalta kuin uskalsin unelmoidakkaan, joten tietysti halusin jakaa tämän jouluisen herkkureseptin myös teillekkin 🙂

Valkosuklaa/glögi-pipariraakakakku

VALKOSUKLAA/GLÖGI-PIPARIRAAKAKAKKU

1,5 dl macadamiapähkinöitä
0,5 dl manteleita
0,5 dl saksanpähkinöitä
2 tl piparkakkumausteita
4 medjool-taatelia
4 viikunaa
2 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Valmista pohja hienontamalla pähkinät, mantelit ja kuivahedelmät tehosekoittimessa. Lisää mukaan mausteet ja viimeisenä kookosöljy. Painele valmis pohjamassa vuoan pohjalle odottamaan täytteiden valmistusta.

2,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5 dl kookosmannaa
3,5 dl vettä
0,5 dl koivusokeria
2 rkl tocoa
1 rkl soijalesitiiniä
2 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
50 g kaakaovoita

Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookosmanna ja vesi. Blendaa hienoksi, sileän kermaiseksi massaksi. Lisää mukaan koivusokeri, toco, soijalesitiini ja mausteet. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele täyte vesihauteessa sulatetulla kaakaovoilla.

1 dl goji-marjoja
1 dl mustaherukoita
2 rkl kookosmannaa
2 tl ceylonkanelia
1 tl kardemummaa
1/3 tl inkiväärijauhetta
1/3 tl neilikkaa

Liota goji-marjoja vähintään puolen tunnin ajan reilussa vedessä. Kaada vesi pois ja sekoita marjat soseeksi blenderissä. Blendaa soseen joukkoon sekä kookosmanna että mausteet. Kaada kakkupohjan päälle ensin kerros valkosuklaatäytettä ja sen päälle lusikallisia glögihilloketta sinne tänne. Lisää loppu valkosuklaamassa vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Valkosuklaa/glögi-pipariraakakakku

Oikeastaan tää raakakakku on kevyt muunnelma mun vuoden takaisesta valkosuklaa-lakkakakusta joka ihastutti mun mummon 90-vuotis syntymäpäivillä! Makuparina glögi ei todellakaan kalpene metsiemme aarteelle, vaan itseasiassa valkosuklaan, piparin ja glögin yhdistelmä on todella tasapainoinen ja ennenkaikkea jouluinen. Kokeile ja maista itse! 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Näyttää herkulliselta! ? Minua kiinnostaisi, kestääkö kakku pakastusta, eli voisiko sen tehdä pakkaseen valmiiksi? Jos satuit kokeilemaan ?

 2. Emma kirjoitti:

  Hei! Minkäkokoiseen vuokaan teit että tulee noin korkea kakku? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Tän taisin tehdä 15cm, mutta oon tehnyt tän saman myös 22cm vuokaan 🙂 Tosin korkeempi on aina vähän näyttävämpi 😛

 3. Hanna kirjoitti:

  Näyttää ja kuulostaa hyvältä ? Mutta voiko tuon tocon jättää pois tai korvata jollain? ?

  • Aino kirjoitti:

   Toco ei oo täysin välttämätön, se tuo kuohkeutta ja kermaisuutta, mutta ilmankin pärjää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *