Hae
Aino Mäkelä

Jouluiset piparitryffelit

Piparitryffelit

Tänä Jouluna mulla näyttää olevan joku älytön himo kaikkiin piparisiin herkkuihin, mutta ihme kyllä en oo vielä leiponut ainuttakaan pellillistä oikeita pipareita. Kaikkea muuta oon kyllä tehnyt ja luonnoksissa odottelee vielä kaksi jouluherkkureseptiä, joista yllättäen vain toinen on maultaan piparinen.. hahha! Niiden lisäksi päässä on muhinut vielä muutamia reseptiajatuksia ja jos vaan aika antaa periksi, niin taidan pyöräyttää vielä loppuviikosta toisen jouluisen kakun valkosuklaa/glögi-piparikakun lisäksi.

Nyt kun mulla on inspiraatio valloillaan niin oisko teillä mielessä jotain makukomboa, josta haluaisitte mun kehittelevän jonkun herkullisen reseptin? Jos tulee jotain mieleen juuri sinne joulupöytään tai sitten ihan vaan arjen iloksi niin kirjoittele reippaasti kommenttia niin mä puolestani lupaan laittaa hihat heilumaan!

Piparitryffelit

Piparitryffelit

Piparitryffelit

Näissä tryffeleissä piparkakun makumaailman lisäksi pääosaa näyttelee yks mun lemppareista: manteli. Mä rakastan sen herkullista, pehmeän aromikasta makua unohtamatta sen ravinteikkuutta! Manteleista saa nimittäin paljon laadukasta proteiinia ja hyviä rasvoja sekä E-vitamiinia, jota rakastaa niin iho, aivot kuin hormonitkin. Wippii!

PIPARITRYFFELIT
8 medjool-taatelia
4 rkl mantelitahnaa
0,5 dl mantelijauhoa
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
1,5 dl raakaasuklaamassaa + 2 tl piparkakkumaustetta – tai pipariraakasuklaata

Poista taateleista kivet ja hienonna ne tehosekoittimessa. Lisää joukkoon mantelitahna ja -jauho sekä mausteet. Pyörittele massasta palloja ja nosta ne pakkaseen jähmettymään siksi aikaa, että sulatat raakasuklaamassan vesihauteessa juoksevaksi. Kuorruta piparipallot sulalla raakasuklaalla ja koristele halutessasi mantelirouheella, minkä jälkeen voit nostaa tryffelit viileään jähmettymään noin vartiksi ennen tarjoilua.

Piparitryffelit

Jos näistä herkuista millään malttaa luopua niin suosittelen pakkaamaan ne kauniiseen lasipurkkiin, sitomaan rusetin ympärille ja antamaan purnukan lahjaksi parempia makunautintoja arvostavalle ystävälle. Mä ainakin oisin ihan innoissani sellaisesta itsetehdystä, rakkaudella valmistetusta lahjasta!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.