Hae
Aino Mäkelä

Inkiväärikarkki

Inkiväärikarkki

Taas (joulu)herkkuja! Tällä kertaa ei kuitenkaan mitään piparista, vaan raikkaan inkivääristä. Idean näihin karkkeihin sain, kun työkeikalla silmiini osui purkillinen inkiväärihilloa.. Mun päässä rupesi heti raksuttamaan. Mitäs hyvää siitä oikein voiskaan tehdä? Ja arvatenkin päässä rupesi heti pyörimään erilaisia ideoita, joista tää pikkuherkku vei voiton!

Näissä karkeissa pehmeä inkivääritäyte ei ole ylitsemättömän pistävä, joten se maistuu hyvin myös perheen pienempienkin suihin! Aina ei nimittäin kaikki mun luomukset saa lapsilta kehuja, mutta tätä jopa haettiin omin neuvoin lisää jääkaapin kätköistä 🙂 Ympärilleen inkivääritäyte saa mausteisen chai-suklaan ja yhdessä ne luovatkin ihanan jouluisen, aistikkaan makuparin.

Inkiväärikarkki

inkivaarikarkki-1

INKIVÄÄRIKARKKI
1 dl kookosmannaa
4 rkl kookosöljyä
6 rkl inkiväärihilloa
kuorrutus: 1,5 dl chai-raakasuklaamassaa

Sulata kookosmanna ja kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Lisää joukkoon inkiväärihilloa ja sekoita hyvin. Ota esille silikonimuotti, täytä ne puolilleen inkivääritäytteellä ja nosta pakkaseen siksi aikaa, kun olet saanut valmisteltua kuorrutteen. Ota taas vesihaude esille ja sulata siinä tälläkertaa chai-raakasuklaamassa. Ota inkivääritäytteet pakkasesta ja kuorruta ne täysin raakasuklaamassalla – massa tarttuu lähes heti jäätyneen makeisen pintaan. Nosta kuorrutetut karkit vielä hetkeksi kovettumaan kylmään.

Inkiväärikarkki

Ihanan erilainen pikkuherkku, joka todellakin käynnistää juhlat suussa! Ja jos hetki halutaan miettiä terveellisyyttä, niin sitähän näistä karkeista ei puutu, onhan raakasuklaa ja inkivääri molemmat oikeita superruokia. Inkivääri muunmuassa ehkäisee flunssaa, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa ruoansulatusta, kun puolestaan raakasuklaan positiiviset vaikutukset yltävät aina aineenvaihdunnan ja sydänterveyden lisäksi myös mielialoihin – raakasuklaata syömällä suupielet kääntyvät kuin itsestään kohti kattoa!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.