Hae
Aino Mäkelä

22. Heikkous on vahvuus

”Heikko nainen” on stereotypia, joka saa useimmat naiset raivon partaalle. Heikkous nähdään hallitsevana ominaisuutena ja usein me annetaan sen määritelellä meitä negatiivisesti tiettyihin boxeihin. Mutta heikkous voi olla myös hyve, ja ennenkaikkea se voi olla balanssissa myös vahvuuden kanssa – sillä jokainen meidän ominaisuuksista voi olla joko heikkous tai voimavara, riippuen siitä miten me siihen itse suhtaudutaan ja miten me sitä käytetään.

Se että on heikko ei siis oo automaattisesti huono asia, eikä vahvuus puolestaan hyvä.

aino-tiikeri4 (1 of 1)

Omalta osaltani mä koen olevani niin heikko kuin vahvakin. Oon itsenäinen ja selvinnyt aika monesta kolauksesta elämäni aikana – tosin jos en ois nöyrtynyt ja myöntänyt itselleni etten pysty kaikkeen yksin, en välttämättä olis tässä nyt. Oon aina halunnut olla rohkea, joten pelon hetkellä sen rohkeuden löytämiseen on tarvittu vahvuutta – kun taas toisina hetkinä oon tarvinut vahvuutta, jotta oon pystynyt rohkeasti ilmaisemaan itseäni ja tunteitani, olemaan juuri sellainen kuin olen.

Välillä oon ollut vähän liiankin vahva. Yrittänyt liikaa, pitänyt asioita sisälläni, kuvitellut itsestäni liikoja – oon ollut mun egon johdateltavissa, joka on piiskannut mua eteenpäin ja kertonut millainen mun tulisi olla. Silloin sitä tekee kaikkensa ettei muut näe sitä omaa heikkoutta ja silloin herkästi yrittääkin rakentaa ympärille suojamuurin minkä sisään piilottais oman heikkoutensa – sen, jonka paljastamalla vois saada paljon enemmän hyvää aikaan.

Kaikkeen ei tarvitse pystyä itse, vaan välillä on hyvä pyytää apua. Eikä kaikkea tarvitse tietää tai osata valmiiksi, vaan nöyrtymällä kysymään apua tai mielipidettä toisilta voi oppia uutta ja saada paljon enemmän. Mitättömiltäkin tuntuvista asioista on hyvä puhua ja olla rehellinen omille tuntemuksilleen, sillä kenenkään meistä ei tarvitse kantaa raskasta taakkaa yksin. On rohkeutta olla rehellinen itselleen ja omalle heikkoudelleen.

Kenenkään meistä ei tarvitse hävetä omia tunteitaan tai heikkouttaan sen enempään kuin vahvuuttakaan.

aino-tiikeri2 (1 of 1)

Toistan itseäni: heikkous on inhimillistä ja se on osa meitä. Myöntämällä sen, katsomalla sitä silmiin ja olemalla sille lempeä voit saada itsellesi uuden parhaan ystävän. Olemalla avoin, jopa haavoittuvainen voit oppia ja kokea niin paljon enemmän kuin piiloutumalla kilven taakse ja kieltämällä osan itsestäsi.

Mitäs jos ens viikolla oltais jokainen niin vahvoja, että uskallettais näyttää myös heikkoutemme?

Ilman sitä me nimittäin jäädään helposti paikallemme.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Kaisu kirjoitti:

    Minä olen viime aikoina todella hyväksynyt heikkouteni, näyttänyt ne ja kyllä se vaan vapauttaa!
    Heikkoudesta kasvaa vahvuutta ja vahvuudesta heikkoutta, ovat kuin YIN ja YAN, tarvivat tasapainoa. Jos on vaan yhtä niin lopulta tulee ns seinä vastaan niin kuin minulla taas vaihteeksi käynyt mutta hyvä näin koska nyt taas kasvan ihmisenä ja opin itsestäni uutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.