Hae
Aino Mäkelä

Suklaasalaatti

Tänään oon ollut onnellinen monestakin syystä, kuten pari viimeistä kulunutta vuorokautta jotka vietin idyyllisessä mökkimaisemassa ihanien naisten kera juhlien mun ystävän polttareita. Viikonloppu oli siis aivan ihana, ja yhtälailla tuleva morsian kuin muukin juhlakansa nautti olostaan täysin. Ihan parasta 🙂

Pienikin hetki ulkona omista ympyröistä, arjesta irtaantuneena, onnistui tekemään ihmeitä mun inspiraatiolle, joka villiintyi täysin illan hämärtyessä. Nimittäin vanhoja muistellessa mieleen pompsahti meidän hieman villi salaatti, jolla herkuteltiin kun aikoinani ensimmäistä kertaa vierailin Foodinin pääkallopaikalla. Salaatti oli muuten aika simppeli, mutta intouduttiin käyttämään kastikkeena sulaa raakasuklaata, joka yllättäen kyllä oli aivan nappivalinta ja kruunasi koko illallisen omalla erikoisuudellaan! Raakasuklaan aromikkuuden kirjo nimittäin onnistuu sitonaab loistavasti yksinkertaisia makuja yhteen ja tuomaan tylsistäkin raaka-aineista niiden parhaat vivahteet esille.

Ja siitähän se idea sitten lähtikin.. Idea, jonka herätin takaisin henkiin mun ihanassa keittiössä jossa mulla on kunnolla tilaa kokkailla. Ja oon siitä niin onnellinen! Hullaannuin niin täysin, että ”peruskokkailun” sijaan kuvasin koko kokkailusession Instagramin Liven puolelle! Livelähetys sai sen verran hyvää palautetta, että aion jatkossakin kuvailla mun kokkailuja sinne, joten kannattaa laittaa @makelaino seurantaan.

SUKLAASALAATTI
1,5 dl kvinoaa
0,5d 72% raakasuklaamassaa
100g pinaattia
100g rucolaa
200g ituja
ruukku korianteria
fenkoli
kurkku
aurinkokuivattua tomaattia
vesimelonia
macadamiapähkinöitä/pinjansiemeniä
kaakaonibsejä
suolaa
kurkumaa
balsamicoa
avokadoa

Laita kvinoa keittymään ohjeen mukaan ja hienonnettu raakasuklaamassa sulamaan vesihauteeseen, ja ota se pois heti kun se on sulanut. Huuhdo pinaatti, rucola ja korianteri ja sekoita ne keskenään salaattikulhoon yhdessä itujen kera. Lisää joukkoon hienonnettu kurkku, paloiteltu vesimeloni ja raastettu fenkoli. Kaada kulhoon kaakaonibsejä, hienonnettuja macadamiapähkinöitä tai pinjansiemeniä ja aurinkokuivattua tomaattia. Kun kvinoa on valmista lisää sen joukkoon kurkuma ja suola, sekoita, ja lisää se salaattikulhoon. Kaada joukkoon vielä balsamicoa. Asettele salaattia lautaselle, viipaloi lisäksi avokadoa ja kruunaa kokonaisuus kaatamalla raakasuklaakastike päälle.

Raakakaakaossa on runsaasti tuore-entsyymejä, jotka helpottaa ja parantaa meidän ruoansulatuksen toimintaa minkä vuoksi ne keventää suoliston taakkaa. Tuun kirjoittamaan ensi viikolla lisää aiheesta, mutta ennen sitä suosittelen kokeilemaan mitä tykkäät tästä suolaisen ja makean yhdistelmästä! Mulle se ainakin toimii kuin nenä päähän ja raakasuklaan ollessa yksi maailman ravinteikkaimmista yksittäisistä raaka-aineista, ei sen syömisestä tarvitse koskaan potea huonoa omaatuntoa 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.