Hae
Aino Mäkelä

Kesän raikkain raakakakku

Ihanaa Äitienpäivää!

Mä olen tapani mukaan taas myöhässä sillä kukaan tuskin ennättää tätä reseptiä enää tänään äidilleen kokkailemaan, mutta aivan kuten mun mielestä äitienpäivääkin voi viettää milloin tahansa niin sama pätee myös herkutteluun. Mulla itsellä tää päivä on ollut viikon ensimmäinen jolloin en oo syönyt kakkua sillä oon kokkaillut ja kehitellyt jos jonkinlaisia kakkureseptejä, pitänyt yhden raakakakkukurssin ja ihan vaan juhlistanut elämää, ystävyyttä, naiseutta ja sitä, että aikuisena saa tehdä mitä huvittaa milloin huvittaa. Hahah!

Tämä kakku siis ei ole varsinaisesti Äitienpäiväkakku, mutta voi kyllä olla sitäkin. Ennenkaikkea se on yhdistelmä inspiraatiosta, jota oon saanut mun kahdelta ystävältäni matkalla raakakakkujen saralla ja sen herkullisuus, aitous, puhtaus aistikkuus ja sametinpehmeä koostumus symboloi mulle parhaimmillaan sitä rakkautta ja läheisyyttä, mitä mä itse mun elämäni ihmissuhteissa arvostan. Niin ystävyydessä kuin perheessäkin.

Toivon siis, että tämä postaus osuu sun silmiin juuri silloin kun sulla tekee mieli samaan aikaan jotain täyteläisen raikasta ja makeaa, jotain millä haluat kruunata kuuman helteisen grillipöydän tai ihan vaan jos mielesti tekee hemmotella itseäsi tai viettää Äitienpäivää vaikka 365 päivänä vuodessa. Tämä kakkuresepti on juuri teille <3

MANSIKKA-LIMERAAKAKAKKU

2 dl kookosjauhoa
2 dl kookossokeria
4 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Laita kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sula kookosöljy joukkoon. Painele valmis pohjamassa kakkuvuoan pohjalle.

2 dl kookosmannaa + 2 dl vettä
1,5 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
1 dl koivusokeria
3 rkl tocoa aka riisinlesejauhetta
1tl vaniljauutejauhetta*
1rkl soijalesitiinijauhetta
1rkl psylliumkuitua
1,5 dl kookosöljyä
200g mansikoita
puolikkaan limen mehu
1/2 tl spirulina-jauhetta

Blendaa kookosmanna, liotetut cashewpähkinät ja vesi tasaiseksi kermaksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja mausteet, minkä jälkeen voit sekoittaa joukkoon myös kookosöljyn. Ota täytteestä noin 1 dl erilleen omaan kulhoonsa, minkä jälkeen lisää blenderiin mansikat ja sekoita. Lisää kulhossa odottelvaan 1 dl täytemassaan puolikkaan limen mehu ja 1/2 spirulina-jauhetta. Laita täytemassoja vuoron perään haluamallasi tyylillä kakkupohjan päälle. Hyydytä viileässä!

*Vaniljan tulee olla nimenomaan uutejauhetta, sillä aito tumma vanilja värjää kakkua. Jos kuitenkin haluat käyttää aitoa vaniljaa niin katso sitten spirulinan kanssa värin suhteet kuntoon!

Ennenkuin päästän teidät keittiöön hääräämään ja herkuttelemaan, paljastan vielä ettei kuvien kakku ole reseptin mansikka-lime – se oli nimittäin niin hyvää, että se kerkesi kadota jääkaapista ennenkuin ehdin edes ottaa kameran esille. Hups! ”Taivaallista! Täähän on kuin syntinen mansikkajuustokakku.” ihasteli yksi herkuttelijoista.

Kuvat onkin parin kesän takaa juhannukselta jolloin tehtiin mun rakkaan ystäväni Tiian kanssa mansikka-raparperi raakakakkua ja koska resepti on melkein sama, niin ajattelin ettei tälläinen kuvien lainaaminen ketään haittaa – varsinkaan, kun näissä kuvissa on niin kaunis tunnelma.

Onnellista ja rakkaudentäyteistä Äitienpäivää vielä kaikille! Ja erityisterkut omalle Äidilleni. Lupaan tehdä sulle sitten kakkua, kunhan päästään taas saman pöydän ääreen 🙂 <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.