Hae
Aino Mäkelä

Jäätelökauden avaus: Sateenkaarijäätelö

Helle, aurinko ja lämpö! Jee, kesä on vihdoinkin saapunut ilostuttamaan meitä läsnäolollaan! Sen kunniaksi voitaisiinkin korkata jäätelökesä, eikö vaan? 😉

Jäätelönrakastajana mä tietysti kannatan ideaa ja myönnän ottaneeni jo pienen varaslähdön. Kuluneiden viikkojen illat on menny kiivaasti kesän uuden hittireseptin kehittelyssä ja mikä onkaan ihanampaa kuin herkutella jäätelöä päivittäin ilman minkäänlaisia omantunnontuskia.. Onneksi se on mahdollista, kun koostaa reseptinsä pelkistä hyvisraaka-aineista!

Raaka-aineita oikein yhdistelemällä jäätelöistä ei edes huomaa, ettei ne oikeasti ole lähelläkään ”tavisjäätelöitä” sillä maun viedessä mennessään kaikki muu unohtuu! Suosikeiksi on tähän mennessä noussut kaksi: suolakaramelli ja sateenkaarijäätelö, joista jälkimmäiseen saatte reseptin nyt.

Sateenkaarijäätelö on yhtä värien ilottelua ja tän reseptin myötä haluan inspiroida teitä myös omienkin luomuksienne luonnolliseen värjäilyyn! Luonto on nimittäin täynnä mitä ihanampia värejä ja niitä yhdistelemällä voi saada vaikka minkälaisia taideteoksia aikaan. Tän sateenkaarijäätelön kanssa voit lähteä maltillisesti liikkeelle ilman sen kummempia venkslauksia, sillä tää toimii aika puhtaasti ”soseuta ja sekoita” -tekniikalla.

Ja raaka-aine listaa katsoessa ei kannata pelästyä jos jonkin maku ei houkuttele: mä nimittäin lupaan, ettei mikään niistä maistu läpi! Joten rohkeasti vaan kokeilemaan ja muistakaa: aina on helpompi aloittaa vähästä ja lisätä pikkuhiljaa, entä ottaa ylimääräistä pois 😉

SATEENKAARIJÄÄTELÖ

4 pakastettua banaania
1 dl kookosmannaa
2 dl vettä
1 dl heraproteiinia, vanilja*
2 tl punajuurimehujahetta
1/2 tl spirulina-jauhetta
1/4 tl kurkumaa

Aloita blendaamalla vesi, kookosmanna ja vaniljanmakuinen heraproteiini tasaiseksi. Lisää joukkoon pakastetut banaanit ja jatkaa blendaamista.  Jaa valmis jäätelömassa kolmeen kulhoon ja sekoita yhteen punajuurimehujauhe, toiseen spirulina ja kolmanteen kurkuma. Lusikoi jäätelömassat vuoron perään samaan kulhoon, niin että värit eivät sekoitu keskenään ja nosta puolen tunnin ajaksi pakkaseen hyytymään.

*Heraproteiini tuo jäätelöön kermaista kuohkeutta ja pehmismäistä rakennetta. Saat siitä vegaanisen jättämällä sen pois ja se on täysin ok ja voitkin huoletta jättää sen pois! Samalla kannattaa vähentää myös veden määrää puolella desillä.

Ihanaa alkavaa jäätelökesää teille jokaiselle! <3

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. jenni kirjoitti:

  Hei! Olisi ihana kuulla mielipiteesi Saluksesta! Kenelle suosittelet ja oletko tyytyväinen kouluun? Laatu vs. hinta?

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Joo, kyllä mä oon tykännyt Saluksesta 🙂 Ensimmäiset kurssit oli itselle vähän tylsiä, kun opeteltiin niin paljon juttuja jotka jo tiesin, mutta kaikenkaikkiaan kokonaisuus on todella hyvä ja laaja sekä opetus todella perusteellista. Myös tunneilla käydyt keskustelut on opettaneet paljon ja antaneet uutta perspektiiviä asioihin 🙂 Mielestäni siihen nähden mitä se antaa, on hinta täysin ok.

 2. Elina kirjoitti:

  Ihana ja helppo jätskiohje, kokeilen ehdottomasti! Oon huomannu että kookosmanna kuuluu sunkin suosikkeihin ? Ootko tehnyt sitä koskaan itse? Teen aina itse kookosmannaa kun se tulee niin helposti ja on paljon halvempaa kuin purkissa ostettu. Osaatko sanoa miten kookosmanna kannattais säilyttää? Jääkaapissahan se jähmettyy mutta epäilen aina että säilyykö ihan huoneenlämmössä..ja kuinka kauan?
  Aurinkoista kesää sinulle Aino!

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Joo, manna on ihan mun ykkössuosikki. Niiiin parasta! 🙂 Joskus aikoinaan oon tehnyt sitä itse kun en kaupasta löytänyt, mut ainakaan mun vermeillä en saa siitä niin silkkisen pehmeetä niin suosin valmista sen sijaan 😀 <3 Oman kokemuksen mukaan se säilyy hyvin huoneenlämmössä, kunhan vaan käsittelee sitä aina puhtaalla lusikalla jne niin ei ala mitkään epämääräiset bakteerit elämään siellä.. Tää samahan tosin pätee oikeastaan ihan kaiken kanssa 😀

   Aurinkoista kesää myös sulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.