Hae
Aino Mäkelä

Valoittavat mehujäät

Huh hellettä! Onpa ollu varsin ihana alkuviikko – aurinkoa on riittänyt ja lämpötilakin on hiponut hellerajoja. Aika ihanaa! Parina päivänä oon jopa intoutunut siirtämään toimiston pihalle ja makoillut läppärin kanssa nurmikolla.. ei niin ergonomista, mutta jo puolen tunnin aurinkoterapia on onnistunut tekemään ihmeitä vireystasoille 🙂

Auringon ja lämmön läsnäollessa myös mun ruokavalio on muuttunut hieman raikkaampaan suuntaan. Enää ei tee samalla tapaa mieli mitään tuhtia ja täyteläistä, vaan ennemminkin raikkaat ja kevyet maut vetää puoleensa. Salaatit, smoothiet, keitot.. ja viimepäivinä suosikkeja on ollu myös mehujäät! Sellaiset simppelit, jotka valmistuu hetkessä ja odottaa pakkasessa hetkeä jolloin keho kaipaa jotain viileää.

Me tehtiin mehujäitä itse jo lapsuudessa, joten mistään uudesta hommasta ei ollut kyse – vaikka olinkin lapsenomaisen innokas saadessani kotiin Lekuén uudet mehujäämuotit! Ihania leikkisiä muotoja ja silikonin ansiosta ihan äärettömän helppokäyttöisiä. Ja ainakin näiden kestävyyttä tullaan tämän kesän aikana koettelemaan tässä taloudessa, haha 😉

Jo lapsena opin sen, että mehujäihin voi oikeastaan jäädytellä sisään mitä tahansa mieli tekeekään. Silloin käytettiin paljon mummon tekemiä mehuja, mutta nyt oon alkanut leikittelemään ideoilla ihan eri tavalla – vaikka kyllä ne ihan aidosta mehustakin tehdyt viileät jäätelöpuikot ajoi asiansa paremmin kuin hyvin.

VALLOITTAVAT VIHERJÄÄT
3,5 dl kookosvettä
0,5 dl sitruunamehua
1/2 annos viherjauhetta

Sekoita ainekset keskenään sheikkerissä ja kaada muotteihin. Pakasta parin tunnin ajan ja nauti!

Näitä varpaita haluais varmaan monikin nuolaista, ja jää nähtäväksi missä kaikissa väreissä ja mauissa innostun mehujäitä vielä tehtailemaankaan 😉 Oisko teillä jotain ideoita tai lemppari makumuistoja, vaikkapa sieltä lapsuudesta?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.