Hae
Aino Mäkelä

Tammikuu, teit musta taas ihmisen

Juttelin eilen pitkästä aikaa puhelimessa yhden tuttavani kanssa ja kuulumisia vaihtaessa mun oli helppo todeta, että mulle kuuluu ihan älyttömän hyvää. Parempaa entä pitkiin, pitkiin aikoihin. Kerrankin ei tarvinnut täydentää lausahdusta ”mutta” -sanan jälkeisellä huokauksella ja pienellä pistolla sydämessä, joka jo itsessään kertoi että oikeasti vois mennä vähän paremminkin.

En mä tyhmä ole, mutta kuvittelen välillä itsestäni ja jaksamisestani vähän liikoja. Pitkään jaksoin vain jaksamisen vuoksi – siksi koska ylpeys ei antanut lupaa hengähtää. Sitten onneksi tapahtui elämä ja prioriteetit meni kertaheitolla uusiksi, ja nyt mun on niin paljon helpompi olla kuin aikoihin.

Tammikuussa ei tapahtunut mitään ihmeellistä, mutta sen sijaan paras mahdollinen: mun elämä nimittäin asettui uomiinsa. Vietin ensimmäset viikot maalla luonnon rauhassa puuhastellen ja talvipakkasista nauttien, ja toin sieltä tuliaisena kotiin täydellisen unirytmin ja energisen olon. Kevyen ja levänneen. Ja vähän kuin vahingossa vietin myös tipattoman kuukauden, minkä ansioista viime viikkoina moni on väittänyt mun hoikistuneen – loppuvuoden viikonloput kun meni aika pitkälti erilaisissa kinkereissä juostessa ja yleensä viikon ainut vapaapäivä meni kuluttavan viikon sijaan edellisestä illasta palautumiseen. Se ei kyllä ollut yhtään fiksua, mutta ihan pirun hauskaa kylläkin!

Kuukausi on lyhyt aika, mutta tällä kertaa se oli juuri riittävästi ja loppuvuoden loputtoman tekohengittämisen jälkeen tää olo tuntuu ihan käsittämättömän hyvältä. Kuin huomaamatta tein onnistuneesti elämäntapamuutoksen, jonka hedelmistä aion nauttia vielä pitkään.

Kuvat on puhelimen kätköistä tammikuulta. Ja jo niitä katsellessa oma mieli rauhoittuu <3

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

2 kommenttia

  1. Lee kirjoitti:

    Yhtään sua vähättelemättä, Koiraihmisenä epäilen, et se on toi ihana luppakorva ainakin 70% syynä oloosi ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.