Hae
Aino Mäkelä

Tälläistä on onni

6:10 herään yöunilta kelloon ja halaan kainalossa nukkuvaa koiraa. Nousen ylös ja puen päälle kolmet housut, sillä tiedän ulkona olevan hyytävän kylmä. Vedän pipon päähän ja kiedon kaulahuivin kaulaan, laitan innokkaat hännänheiluttajat remmiin ja lähden ulos.

6:40 oon tehnyt jo reippaasti aamutoimet ja pukenut treenivaatteet päälle. Mun on pakko palata vielä muutamaksi minuutiksi sänkyyn rapsuttelemaan koiria, jotka makoilee siellä tyytyväisinä. Mietin, miten vaikea kenenkään varmaan on käsittää miten onnelliseksi tuollaiset pienet hetket mut onnistuukaan tekemään.

6:55 parkkeeraan auton salin pihalle – edessä ois viikon ensimmäinen aamutreeni viikonlopun valvomisten jälkeen. Ajattelen tekeväni vähän kevyemmän treenin, mutta yllättäen homma kulkeekin älyttömän hyvin joten lastaan tankoon aina vaan lisää painoja. Takakyykkyä, maastavetoja, kahvakuulaheilautuksia, lantionnostoja ja polvennosto-askelkyykkyjä smithissä. Ahhh, niin parasta!

8:08 ihastelen mun toimistossa aamuaurinkoa, joka heijastuu discopallosta koko huoneeseen ja pyydän kaikki muutkin ihastelemaan sitä. Kuinka fiiliksissä ihminen voikaan olla auringosta ja discopallosta?! Veikkaan, että treenin jälkeisellä endorfiinipiikillä taisi olla osuutensa mun lapsenomaiseen onnentunteeseen. ”Kun aurinko paistaa, on disco.” tuumaa eräs viisas ajattelija ja mä laitan Spotifysta soimaan Riston Discopallon.

11:15 Ensimmäiset tunnit töissä kuluu kuin siivillä ja saan tehtyä tosi paljon tärkeitä juttuja. Ja vaikka TO DO -lista olikin aamulla tuntunut loputtoman pitkältä on ihan paras tunne viivata yli yksi juttu toisensa jälkeen! Siitä aamutreenistä tais tarttua virtaa koko päiväksi.

12:09 vietän lounastauon pitkän kaavan kautta ja kutsuin ystävän mun kanssa sushille. Toinen nauraa mun energisyydelle ja innokkuudelle, joka oli ilmeisesti vain onnistunut lisääntymään tehokkaiden työtuntien aikana!

16:12 Havahdun, kun työkaverit alkavat tekemään lähtöä ja tajuan työpäivän olevan pulkassa. Pakkasin kamat kasaan ja lähdin auttamaan kämppistä sen vanhan kämpän tyhjentämisessä – tai oikeastaan vain makoilin sohvalla ja mietin miten maltan olla kertomatta yhdestä ”salaisuudesta”, tosi siististä jutusta josta oon aivan innoissani ja jolla aion kämppiksen yllättää.

17:20 Tuun koirien kanssa kotiin ja alan siivoamaan. Niinpä! Kaikki mun juttuja pidempään lukeneet tietää ettei siivous kuulu mun lempparipuuhiin, mutta nykyään kotona on jopa yllättävän siistiä.

18:43 Saan Lauralta viestin, että hän on 7km päässä Jyväskylästä. Jee! En oo nähnyt Lauraa sitten viime lokakuun ja mulla alkoikin olla jo tosi iso ikävä. Koska meillä molemmilla on nyt koirat niin luvassa oli tietysti koirapuistotreffit,että myös karvakuonot pääsee tutustumaan toisiinsa <3

21:32 Kahden ulkona vietetyn tunnin jälkeen istun nyt tässä keittiössä ja keittelen puuroa iltapalaksi. Oli niin ihana nähdä Lauraa! En voi muuta kuin olla onnellinen siitä kuinka ihania ihmisiä mun elämässä on, olipa sitä välimatkaa sitten kilometri tai muutama sata. Kunhan saan puuron syötyä käyn vielä koirien kanssa ulkona, laitan auton lämpiämään aamuksi ja päästyäni sisälle käperryn tiiviisti peiton alle ja aion katsoa vielä uusimman Maria Veitola yökylässä -jakson.


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.