Hae
Aino Mäkelä

Tavoite asetettu! Lähdetkö mukaan? ;)

Oon ollut viime vuodet niin paljon loukkaantuneena, että treenitavoitteet ois tuntunut jotenkin absurdilta sillä ainut rehellinen tavoite oli vaan kuntoutua ja pystyä ylipäätään edes liikkumaan.

Kärsivällisen kuntoutuksen, runsaan kehonhuollon ja säännöllisen osteopatian avulla mun keho on viimeaikoina alkanut tuntumaan jo normaalilta. Toimintakykyiseltä ja ehkä jopa paremmalta entä koskaan aikaisemmin! Sen myötä myös treenit on alkaneet sujumaan ja nyt vihdoin tuntuu siltä, että olisin taas valmis haastamaan itseäni.

Miltä susta tuntuu, olisitko valmis asettamaan tavoitteita ja tekemään töitä sen eteen?Toissa vuonna, mun jalkaongelmien keskellä juoksin puolimaratonin oikeastaan vain koska lääkäri sanoi etten enää ikinä pystyisi juoksemaan. Pitihän mun näyttää sille, että se oli väärässä! Ja senhän mä tein, vaikka pohkeet oli kivikovat ja aivan rikki vuoden ontumisesta ja vaikken ollut hirveästi kerennyt treenaamaankaan.

Nyt kun jalat ja koko kroppa on ehjä ja ensimmäisestä puolimaratonista jäi nälkä, haluan tehdä juosta sen ensi syksynä uudestaan! Haluan tehdä töitä, jotta saisin syksynä juostua matkan kahteen tuntiin. Haluan juosta pitkiä ja lyhyitä matkoja, vetää hikisiä intervalleja, tehdä pitkiä peruskestävyyslenkkejä, huoltaa kehoa ja syödä fiksusti.Mutta mä en halua tehdä sitä yksin!

Musta treenaamisessa on parasta se, kun sen fiiliksen voi jakaa toisten kanssa. Ja kun voi omalla esimerkillään tsempata ja innostaa myös muita! Sillä mä saan myös paljon inspiraatiota kun seuraan muiden matkaa kohti heidän omia tavoitteitaan.

Niinpä mä ajattelin, että haluaisin laittaa pystyyn jonkinlaisen tsemppiringin! Haluaisitko sä tavoitteesi kanssa lähteä mukaan? Jos sua kiinnostaa niin paina tuota sydäntä postauksen ylälaidasta tai kommentoi ja jaa omia ajatuksia millaisen tsemppiringin haluaisit 🙂 Tavoite voi olla joko mun tapaan puolimaraton tai sitten ihan mikä muu tahansa: vaikka neljä leukaa tai spagaatti. Siis oikeastaan ihan mikä vaan!Tsemppirinki lähtee käyntiin heti huhtikuun alusta jos tarpeeksi innokkaita lähtee mukaan! Omana ajatuksena olis, että tsemppiringissä ois myös aina välillä jotain ”viikon haaste” -tyyppisiä juttuja joista suorituneet voisin palkita erilaisilla teemaan liittyvillä palkinnoilla.

Kertokaa mielipiteenne ja halukkuutenne osallistua! Ja kutsukaa ihmeessä myös kaveritkin mukaan, sillä mitä enemmän porukkaa sitä parempi tsemppi ja energia <3

Innostuinein fiiliksin,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

12 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Ihan ehdottomasti olen mukana. Minulla myös joskus niin rakas juoksuharrastus on jäänyt taka-alalle ja haluaisin joskus vielä olla yhtä hyvässä ellen paremmassa juoksukunnossa kuin muutama vuosi sitten.

 2. Essi kirjoitti:

  Mukana myös! Kerran olen puolimaratonin juossut ja tänä vuonna voisi mennä uudestaan ?

 3. Maisa kirjoitti:

  Mukana! Spagaatiin haluaisin taipua, ja tällä hetkellä en ole lähelläkään sitä?

 4. tann-ja kirjoitti:

  Ruskamaratonin puolikas kiinnostaisi juosta syyskuussa! Ja vuoden kuluttua NUTS polkujuoksussa 30km ? tänä vuonna en siihen vielä pysty vaikka haaveena olikin. Lisäksi toki olisi hienoa, jos onnistuisin tekemään edes yhden puhtaan leuanvedon!

 5. Suvi Järvi kirjoitti:

  Hei! Mä kaipaan tsemppirinkiä. Juoksemisesta tykkään, en ole juossut mitään virallisia matkoja aiemmin. Nyt on ollut kuntoilut vähissä. Treeniseura olis aivan upee juttu, ja haluan näyttää myös juuri selätetylle sairaudelle että I can do it! 🙂

 6. S kirjoitti:

  Joo olis kiva juosta puolikas! Kerran juoksinkin itsekseni muutama vuosi sitten, mutta olisi kiva tehdä se tällä kertaa oikealla, järkevällä treeniohjelmalla ja kehoa säästäen. Tosin luulen että itse teen sen taas mieluummin yksin, kuin jossain tapahtumassa, mutta olen motivoitunut asettamaan päivämäärän ja jonkin suht rennon tavoitteen ajan suhteen. Viimeksi meni 2h 1min, nyt esim 2h 10min tuntuisi sopivalta, juoksukuntoni ei ole enää niin hyvä kuin tuolloin, ja painoa on hieman enemmän nyt 🙂 Huippua olisi siis saada vinkkejä sopivaan treeniohjelmaan, tarpeeksi pitkällä aikataululla, sisältäen myös lihaskuntoa ja kehonhuoltoa. Ihanaa kevättä!

 7. Tiinatuulia kirjoitti:

  Onpa kiva idea, kyllä voisin hyvinkin lähteä mukaan, vaikka omat tavoitteet hakee vielä muotoaan 🙂

 8. Laura (timjai) kirjoitti:

  Voi nyt jos koskaan olis aika juosta se Levin ruskamaratonin puolikas! Joka vuosi olen ollut siellä tsemppaamassa tai 10km juoksemassa, mutta puolikas on vielä jäänyt vain haaveeksi! Mutta jos vaikka tänä vuonna?!? 🙂 MUKANA!

 9. Puudeli kirjoitti:

  Levin ruskamaratonista en ollut kuullut mutta kiinnostaa juoksu, spagaatti ja leuat!

 10. minna kirjoitti:

  Täälläkin ois tsemppiringistä kiinnostunut tyyppi! Itelläni tavoite ois ylipäätään juoksukunnon parantaminen ja matkatavoite 10 km yhtenäinen juoksu, myöhemmin ehkä aikaa vastaan. Myös erilaiset juoksutekniikat, ylämäkivedot, sprintit yms. ois kiva lisätä treeniohjelmaan 🙂

 11. Riikka-Elina Hytönen kirjoitti:

  Mukana!?
  Juoksutreenit ja puolimaratoni

 12. Netta kirjoitti:

  Moikka!
  Mulla on kanssa ollut tässä mielessä jos juoksis nyt parin vuoden tauon jälkeen uudestaan puolikkaan, kaupunkia en vaan oo vielä keksinyt ? Viime vuonna juoksin täällä Jyväskylässä mutta se kävi vähän tylsäks juosta tuota järveä ympäri, ois varmasti kivempaa juosta kokoajan vaihtuvissa maisemissa!
  Missäs kaupungissa sä oot meinannut sun puolikkaan juosta?
  Ihanaa pääsiäisen aikaa! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.