Hae
Aino Mäkelä

Mitä voisit tehdä paremmin?

Mulla on villi veikkaus, että lähes jokainen ”uusi elämä” saa alkunsa kielteisistä ajatuksista. Tympäännytään omaan peilikuvaan tai saamattomuuteen, minkä jälkeen päässä rupeaa pyörimään syyttelyn kehä jossa lähes jokainen oma valinta on huono ja täten itse on huono ihminen.

Tiedättekö mihin tälläinen syyttely yleensä johtaa? Kyllä, aivan oikein. Armottomaan itsensä piiskaamiseen, josta on ilo ja hauskuus kaukana.Monesti sitä voi ajatellakkin, että koska itse on itsensä siihen tilanteeseen saanut niin jatkuvan diettaamisen ja rääkkiliikunan aikaansaama kärsimys on täysin itse ansaittua. Mutta se ei johda mihinkään. Ei ainakaan terveellisempään elämään.

Kun oppii vaihtamaan sen oman negatiivisen ajattelun positiiviseksi, koko hommalla on jo paljon parempi tulevaisuus. Positiivisuuden lisäksi on ajateltava asiaa omalta kohtalta, eikä kopioida ja matkia mitä muut tekee – nimittäin heidän elämäntilanteensa ja taustansa on aivan toinen kuin sinun.

Ennenkaikkea on tärkeää olla itselleen rehellinen ja tiedostaa omat realiteetit, ennenkuin mikään voi oikeasti pysyvästi muuttua.Itsensä sättimisen ja mollaamisen sijaan olisikin hyvä miettiä asiaa positiivisesta näkökulmasta. Mitä voisin tehdä paremmin? Yksi pieni juttu, jonka voit tehdä vaikka joka päivä. Onnistumisen tunne lisää motivaatiota ja positiivisuutta, ja saa aikaan positiivisten muutosten lumivyöryefektin! Uskokaa pois!

Ja uskokaa tai älkää: jokainen meistä voi aina tehdä jotain paremmin. Joko itsemme tai ympäristömme hyväksi, useimmiten molempien. Mitä sä aiot tehdä tulevina päivinä paremmin? Mä ajattelin taas opetella puhelimen käytön vähentämistä ja saada sen avulla mun unirytmin paremmaksi. Mä uskon, että sen avulla pystyisin nauttimaan tulevasta kesästä vielä vähän enemmän!

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.