Hae
Aino Mäkelä

Viileä vinkki kahvinystäville!

Mulla on on/off -rakkaussuhde kahvin kanssa. Tai ehkä paremminki viha-rakkaussuhde? Se maistuu ihanalle ja vaikka tiedän pärjääväni myös ilman sitä, niin jotenkin en vaan halua luopua siitä.... vaikka se saakin mut käymään ylikierroksilla, liikaa juotuna tekee huonon olon ja nostaa mun pittan pilviin, minkä seurauksena mun koko maailma saattaa räjähtää sekunnissa. Onneksi kuitenkin vaan hetkelliseksi 😉 Voitte siis varmaan kuvitella, miten ristiriitaiselta aamukahvista nauttiminen tuntuu.

Onneksi tänä kesänä, näiden helteiden keskellä löysin pelastukseni joka kulkee nimellä cold brew coffee. Oon kyllä aiemminkin nautiskellut sitä aina silloin tällöin, mutta koskaan aiemmin se ei oo kolahtanut näin ja nykyään teen sitä jopa töihin odottamaan seuraavaa aamua jossa oon kiltisti jakanut tätä mustaa kultaa muillekkin – menestyksellä! Eräs kahviaddikti ihastui makuun ja kertoi sen muistuttavan Baileysiä, hah!

COLD BREW COFFEE
5 kukkurallista ruokalusikkaa kahvia, n. 70g
9 dl vettä
+ 6 tippaa vaniljasteviaa
+ jääpaloja
+ kauramaitoa

Mittaa kahvi ja vesi pressopannuun tai kannuun, sekoita ja sulje kannella/kelmulla. Nosta vähintään 10 tunnin ajaksi jääkaappiin tekeytymään. Aamulla voit halutessasi sekoittaa valmiiseen cold brew kahviisi vaniljanmakuista steviaa (tai erikseen vaniljaa ja steviaa!) sekä kauramaitoa, jolloin saat juomasta lattemaisen. Suosittelen ehdottomasti nauttimaan jääpalojen kanssa!

Cold brew kahvin voi nauttia siis sellaisenaankin, ilman vaniljaa, makeutusta tai kauramaitoa, mutta mulle ne on elementtejä jotka tekee juomasta todellisen herkun. Mustana nautittuna cold brew on myös ihana makuelämys, sillä yön yli tekeytyneessä kahvissa maku on paljon aromikkaampi ja vivahteikkaampi! Siksi se kannattaakin tehdä laadukkaaseen luomukahviin.

Ihanaa viikonloppua,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.