Hae
Aino Mäkelä

Syysflunssalle kyytiä!

Mun olisi pitänyt kirjoittaa tää juttu kaksi viikkoa sitten, niin olisin ehkä itsekin onnistunut välttymään flunssalta. Mutta ei. Mä sorruin samaan mihin lähes joka vuosi eli viihdyin vähän liian pitkään ulkona vähän liian kevyissä vaatteissa.

Ja enempäähän se pöpö ei tarvinutkaan tarttuakseen. Nimittäin parin päivän päästä olo oli niin sietämätön ja nenä niin tukkoinen, että teki mieli itkeä. Mutta siinä missä kavereilla vastaava tauti on kestänyt parhaimmillaan toista viikkoa, mä selvisin parilla päivällä ja olinkin ennätysvauhdilla taas elävien kirjoissa.Miten mä sen oikein tein?

Lepäämällä. Siis ihan tosissani! Kävin kyllä päivisin toimistolla tekemässä hommia, mutta kotona mä vaan nukuin ja makoilin koirat kainalossa. Välillä olo oli kamala ja välillä vähän parempi, ja lepäsin vielä päivän sen jälkeen kun olo alkoi olemaan normaali – ja uskon, että se oli isoin syy miten onnistuin parantumaan niin nopeasti.

Lisäravinteilla ja ravinnolla. Niiden voimaa ei kannata aliarvioida! Nautin paljon sitruuna-inkiväärimehua, viherjuomia ja käytin niin kurkumasuihketta, reishiuutetta kuin cayenne-kapseleitakin. Näistä on muuten nyt tosi hyvät tarjoukset – ehkä juuri flunssakauden avuksi? Jos jossain kaikilla taika-aineilla on paikkansa, niin flunssan tappamisessa!

Perinteinen nenäkannu on ihan loistava helpottamaan oloa, mutta suolavesi myös desinfioi nenäonteloita ja jättää ympäristön bakteereille epämiellyttävästi emäksiseksi. Se siis tekee taikansa, vaikkei välttämättä aina saakkaan kaikkea ylimääräistä nenästä pihalle 😉

▽ Niin ja se flunssan torjuminen, siihen mulla on edeltävien lisäksi yks hyvä vinkki: pukeudu lämpimästi. Ja erityistä huomiota kannattaa kiinnittää treenien jälkeen, ettei vaan vahingossakaan hiki pääse jäähtymään iholle – se on ainakin mulla se yleisin syy vilustumiselle.

Hygienia! Ei liene sattumaa, että pöpöt alkaa leviämään heti kun koulut ja päiväkodit alkaa..? 😉 Kannattaa siis pitää omasta hygieniastaan huolta, jos haluaa minimoida sairastumisen riskin.

Eihän se nyt niin vaikealta kuulosta, eihän..? Mutta eiköhän me kaikki tiedetä ettei hommat mene aina niin yksinkertaisesti ja joskus sitä sairastuu, vaikka tekis kaikkensa ettei sairastuis. Tai ehkä just siksi 😉

Terveitä syyspäiviä,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.