Hae
Aino Mäkelä
Kaupallinen yhteistyö

Koti kiiltää – ja kiittää!

Kaupallinen yhteistyö: Fiini Naturally

En ole mikään siivoamisen suurin fani ja totesinkin hetki sitten Instagramissa, että jos voittaisin lotossa niin sijoittaisin siivoojaan 😀 Musta on ihanaa, kun kotona on siistiä, mutta priorisoin kuitenkin tosi monia asioita sitä tärkeämmäksi. Eikä varmaan yllätä, että kolmen aktiivisen spanielin ja niiden boheemien omistajien kotona siisteys kestää yleensä sen hetken – tai maksimissaan päivän. Hehhe 😉

Tuosta mun haaveilusta inspiroituneena mun kämppis keksikin loistavan idean ja haastoi mut siivoamaan joka päivä 15minuutin ajan. Tää idea oli itseasiassa tosi nerokas! Ja toimiva.  Musiikki täysille, puhelimen ajastus soimaan vartin päähän ja hihat heilumaan! En ehkä vielä voi sanoa nauttivani siivoamisesta, mutta ainakin se on nykyään paljon mukavampaa.

Pienillä päivittäisillä jutuilla on helppo ylläpitää siisteyttä eikä se varsinainen siivoaminenkaan tunnu sitten niin isolta hommalta, kun pohjat on tehty hyvin valmiiksi. Ja koska meitä on kaksi niin päivittäin siivousta tulee jo se puoli tuntia – missä ajassa meidän neliöt saa jo hyvinkin tehokkaasti siistittyä 😀 Eikä maailma kaadu siihen jos toinen ei aina kerkeä sitä varttiakaan siivoamaan, koska aina tulee uusi päivä.

Onko teillä jotain hyviä vinkkejä, miten saa itsensä motivoitua siivoamaan?! Niistä on nimittäin aina hyötyä – eikä vaan mulle, vaan myös mulle mun kaltaisille vähemmän siivouksesta innostuneille..

kotimaista, Yksinkertaista, tehokasta, turvallista

Faktahan on, että näin allergisena ihmisenä siihen siivoamiseen kannattaakin panostaa ja uhrata hieman aikaa. Puhdas koti ja raikas huoneilma tekee myös omalle jaksamiselle ihmeitä! Ja mikä parasta: rauhoittaa mieltä. Jotkut tutkijat onkin väittäneet, että siisti koti vähentää stressiä ja auttaa keskittymään enkä ihmettele yhtään – hankalahan sitä on pitää ajatuksiaan kasassa, jos silmäkulmassa lymyilee valloittajaansa odottava tiskivuori.

Sen lisäksi, että siivoamiseen kannattaa panostaa niin on myös tärkeä panostaa siihen millä siivoaa – etenkin, kun kodissa viihtyy myös niitä nelijalkaisia. Siivouksessa mulla pätee samat arvot kuin syömäni ruoan ja käyttämäni kosmetiikan suhteen: mitä monipuolisempi ja lyhyemmän ainesosaluettelon omaava, sitä parempi!

Juuri niistä syistä kiinnostuinkin Fiini Naturallyn kotimaisista tuotteista viime syksynä, kun kuulin niistä ensimmäistä kertaa. Oikeasti ensimmäinen asia mistä olin innoissani, oli kotimaisuus! Haluan aina, jos vain on mahdollista, tukea suomalaista yrittäjyyttä ja etenkin sellaisia yrittäjiä, jotka jakaa mun kanssa saman arvomaailman. Kotimaisen luonnonkosmetiikan lisäksi oli aivan huikea huomata, että tuotevalikoimasta löytyi myös luontoystävällisiä kodin puhdistusaineita!

Sen lisäksi, että tuotteet on biohajoavia (!!!) ja valmistettu luonnollisista raaka-aineista ne on oikeasti myös tehokkaita ja saavat kodin kiiltämään turvallisesti, ilman turhia kemikaaleja. Tää on mulle itelle tosi tärkeä juttu, sillä mun iho on sen verran herkkä ettei tavan pesuaineiden käyttö ole oikein edes mahdollista niiden ihoa ärsyttävän ja allergisoivan vaikutuksen vuoksi.

Puhdas koti kiiltää – ja tuoksuu!

Kuten jo sanoinkin, tykkään monipuolisista tuotteista ja juuri sellainen on Fiini Naturallyn siivoussaippua, joka sopii oikeastaan kaikkeen kodin siivoukseen! Musta tuntuukin, etten oo vielä edes löytänyt kaikkia sen käyttömahdollisuuksia. Kemikaalittomana se on turvallinen tiskauksessa ja myös koirien kuppien pesemisessä, minkä lisäksi se on myös tehokas puhdistaja vaaleassa kylpyhuoneessa ja muilla tasoilla. Liuotin siitä ohjeiden mukaan siivoussuihkeen ja sen avulla onkin tosi näppärä siivota erinäisiä likoja niin seiniltä kuin lattioistakin – oli ne sitten ihmisten tai koirien tekosia 😀

Koiraihmisten kotien ajatellaan helposti ”haisevan koiralle” ja se on tuoksu jota en itsekkään kotiini halua. Onneksi tuo siivoussuihke itsessään tuo ihanaa tuoksua, minkä lisäksi meiltä löytyy myös imurointipuuteria joka pitää myös koirien pedit ja muut tekstiilit raikkaina ja tuoksuvina. Niin helppoa ja huoletonta!

Koiraystävällisen siivouksen lisäksi Fiinin tuotevalikoimasta löytyy myös muita koira-arkea helpottavia tuotteita, jotka on ollu meillä käytössä tänä talvena 🙂 Kuivat ja halkeilevat anturat on tuttuja monille koiranomistajille näin talvisin, kun pakkaset ja kovaksi jäätyneet hanget saattaa tehdä pahaakin jälkeä. Meillä asustaa myös yksi vilja-allergikko, joka saattaa ruokaa varastettuaan allergiakutinoissa jyrsiä tassunsa auki..

Näitä tilanteita varten on hyvä omistaa luotto-tuotteita, kuten pihka-voidetta! Se korjaa ja hoitaa tassua tehokkaasti, ja on onneksi niin pahaa ettei koirat edes halua nuolla sitä pois 😀 Tassuvoide on puolestaan erinomainen tassujen kosteuttamiseen ja oon itseasiassa käyttänyt sitä myös omiin rohtuneisiin huuliinkin – ja kyllä toimii! Koska tämänkin voiteen raaka-aineet on puhtaita ja luonnollisia, niin se on turvallinen vaihtoehto myös koirille jotka nuolee tassujaan.

Uskokaa tai älkää, mutta tää leppoisa sunnuntaikirjoittelu sai mut niin inspiroituneeksi että ajattelin ilahduttaa kämppistä ja tarttua seuraavaksi imurinvarteen! Ja tänään saatan kuluttaa siihen aikaa muutaman lisävartinkin.. 😉

Siivoaminen on kyllä paljon kivempaa, kun on käytössä turvalliset tuotteet jotka vieläpä valmistetan Suomessa laadukkaista raaka-aineista! Tutustukaa ihmeessä Fiini Naturallyn muuhunkin valikoimaan sieltä nimittäin löytyy paljon muutakin kuin vaan nää mun ja koirien siivoussuosikit 🙂

Rentouttavaa sunnuntaita,
<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Kaupallinen yhteistyö: Fiini Naturally

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.