Hae
Aino Mäkelä

Intohimosta ja elämästä

Viikonlopun kunniaksi halusin kertoa teille kepeästi ajatuksiani ja asioita itsestäni – joten niinpä nappasin Hannan blogista ”Sunshine blogger” haasteen!

Mitä tykkäätte, onko tälläiset kevyemmät postaukset kivaa luettavaa?

Intohimosta ja elämästä

1. MIKÄ ON BLOGISI TARINA JA KUINKA SE ALKOI?

Mun blogi sai alkunsa syksyllä 2012 eli tänä vuonna tulee täyteen jo seitsämän vuotta – aika siistiä! Perustin blogin koska halusin tehdä elämäntapamuutoksen ja blogi toimi ikäänkuin mun ”päiväkirjana” ja tietynlaisena tukiverkkona sen matkan aikana. Sen jälkeen blogi onkin elänyt omaa elämäänsä mun mukana käsitellen elämäntapamuutosta, painonpudotusta ja -hallintaa, liikuntaa, loukkaantumisia, hormonihäiriöitä, ruokaa ja ravitsemusta, matkailua, koirajuttuja, ihmissuhteita… aikalailla kaikkea mikä on liittynyt tavalla tai toisella mun omaan hyvinvointiini.

2. MITÄ INTOHIMO TARKOITTAA SINULLE?

Maagista voimaa, joka vie meitä elämässä eteenpäin.

Sitä roihuavaa liekkiä, joka on valloillaan tuolla mun sydämessä ja joka leimahtaa täyteen paloonsa tietyistä jutuista. Sitä, että kun edes ajattelen mun intohimon kohdetta mä innostun ja mun silmiin syttyy tietty pilke  -sitä, että kenellekkään ei jää epäselväksi kuinka innoissani mä siitä jutusta oon.

Intohimo tarkoittaa mulle myös hulluutta ja järjettömyyttä – sitä, että tiedän kaiken olevan mahdollista ja toteutettavissa kun vain niin itse haluan. Sitä, että en edes välitä vaikka olisin muiden mielestä ihan hölmö juttujeni kanssa sillä se vaan yksinkertaisesti tekee mut tosi onnelliseksi.

3. MITÄ TEET RENTOUTUAKSESI?

Työpäivän jälkeen yleensä ensimmäisenä, kun pääsen kotiin meen sänkyyn makoilemaan ja halailemaan koiria. Sen jälkeen katsotaan yhdessä päivän Salatut Elämät 😀 Ihan loistava tapa jättää työajatukset unholaan.

Metsälenkki koirien kanssa on myös ihan parasta rentoutumista. Muuten myös ruoanlaiton ja leipomisen parissa, myös jooga ja meditaatio toimii.

Intohimosta ja elämästä

4. VIIMEISIN MATKASI?

Käytiin toukokuun lopussa road tripillä pohjoisessa, Norjan Tromssan henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa. Voit lukea reissusta lisää täältä Mutta jos mietitään ihan varsinaista matkaa, niin se oli kaksi vuotta sitten Sri Lankaan. Se oli se surullisen kuuluisa reissu, jossa raivotauti meinas koitua mun kohtaloksi.

5. MATKUSTATKO YLEENSÄ YKSIN VAI RYHMÄSSÄ?

Kaukomailla oon tykännyt reissata ihan itsekseni! Se antaa paljon vapautta ja myös pakottaa olemaan sosiaalisempi, kun ei ole omaa turvaverkostoa mukana 😉 Harrastusreissut taas teen aina jonkun ystävän kanssa – ne ois ihan tylsiä yksinään tehtynä!

6. UNELMAKOHDE, JONNE OLET AINA HALUNNUT MATKUSTAA?

Uusi-Seelanti. Ehdottomasti! Ja sinne mä vielä joskus aion matkustaakkin 🙂

7. MIKÄ ON VIIMEISIN KIRJA, JONKA OLET LUKENUT?

Nolottaa sanoa, mutta en edes muista. Yks Lars Kepler on odottanut jo pari kuukautta mun yöpöydällä korkkaamista -ehkä mun tänään pitäis aloittaa sen lukeminen?

8. MIKÄ ON LEMPI KIRJALLISUUDEN LAJISI?

Kyllä ne kaikki kamalan jännittävät murhamysteerit vie voiton eli sanon dekkarit. Vaikka tottakai Jojo Moyesin itkettävän ihanat romanttisetkin teokset vetoaa meikäläiseen ihan täysin..

9. MITÄ TYKKÄÄT JAKAA SOSIAALISESSA MEDIASSA? 

Aitoja fiiliksiä, onnistumisen iloa, oivalluksia, tärkeitä hetkiä.

Intohimosta ja elämästä

10. MIKÄ ON SUHTEESI ASUINPAIKKAASI? 

Jyväskylä on mulle ihan älyttömän rakas paikka ja mun ois vaikea kuvitella asuvani missään muualla. Musta tuntuu, että sain täältä turvan rauhoittua ja etsiä taas itseni kaikkien kiireisten vuosien jälkeen. Tää on paikka, jossa mä voin olla täysin oma itseni ja mulla on rajat, joiden yli en pauku.

Tää on paikka, jossa mun on tosi helppo olla onnellinen.

11. MITÄ HALUAISIT EDISTÄÄ MAAILMASSA? 

Aika montaakin asiaa – tuntuu, että tää maailman meno on mennyt aivan mahdottomaksi tai sitten internetin ja sosiaalisen median vuoksi tiedetään nykyään asioista tosi paljon enemmän. Ehkä eniten kaikesta haluaisin kuitenkin vaikuttaa lasten kasvatukseen ja hyvinvointiin, turvallisen kasvun ja kehityksen mahdollistamiseen – nimittäin lapset, ne on meidän tulevaisuus.

Ja mä uskon, että tosi monen elämä (ja siten koko yhteiskunnan!) ois helpompaa ja mutkattomampaa jos lapsena olis vakaa ja turvallinen kasvuympäristö, joka vahvistais itsetunnon ja oman minäkuvan tervettä kehitystä.

Ihanaa, helteistä viikonloppua kaikille!

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.