Hae
Aino Mäkelä

10 matkakuvaa menneisyydestä

Kaivelin matkamuistoja menneisyydestä ja muistelin hetken mun menneiden vuosien reissuja ja seikkailuja kaukomailla. Ja arvatkaa vaan, tuliko reissukuume?! 😀 Valitettavasti kaikilta reissuilta mulla ei ollut hyvälaatuisia kuvia saatavilla sillä ne on jossain kovalevyllä tallessa, mutta eiköhän me pärjätä näillä mitä löytyi.

Lisää reissujuttuja ja tarinoita löydät Matkailu -avainsanan takaa.

Matkamuisto, Portugal

PORTUGALI

Portugali oli mun ensimmäinen reissu, jonne lähdin suunnitelmista poiketen yksin – ja taisin kertoa tämän äidille vasta, kun olin lentonkentällä jonottamassa turvatarkastukseen 😀 Tutustuin silloin ekaa kertaa Couchsurfing -palveluun ja tutustuinkin sen avulla mukaviin ihmisiin, joiden luona majoituin reissuni ajan. Rakastuin Portugaliin niin, että paluumatkalla lähetin kummitytölleni kortin jossa lupasin viedä hänet joskus sinne. Ihana paikka!

Matkamuisto, Tioman

TIOMAN

Vietin yhden vappuni Tiomanilla telttailemassa – ja sinnekkin päädyin ihan vahingossa! Olin ostanut lennot Kuala Lumpuriin ja taas Couchsurfingin kautta laittelin viestejä ihmisille, miettien mitä siellä tekisin. Loppupeleissä päädyin noin kolmenkymmenen ihmisen kanssa telttailemaan Tiomanin paratiisisaarelle ja sain samalla reissulla elinikäisiä ystäviä. En unohda sitä koskaan.

Matkamuisto, Pulau Weh

PULAU WEH

Malesiasta lensin Indonesiaan, pieneen kaupunkiin nimeltä Banda Aceh josta otin laivan pienelle saarelle Pulau Wehille joka sijaitsee Pohjois-Sumatralla. Se oli aivan uskomaton paikka! Ei kovinkaan paljon turisteja, mutta sitäkin ihanampia paikallisia. Paikallisista ja heidän elämänasenteestaan näkyi, että tsunami oli aikoinaan iskenyt sinne todella rankasti.. he olivat niin kiitollisia ja huolettomia, ja heidän onnellisuutensa tarttui. Sinne mä haluaisin vielä palata.

Matkamuisto, Intia

INTIA

Vuoden kylmimpänä ja pimeimpänä aikana mä matkustin mun ystävän Rosin kanssa Intiaan nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Nähtiin ja koettiin paljon, ja päästiin myös nauttimaan  joogasta ja ayuervedisistä hoidoista <3

Matkamuisto, Sri Lanka

SRI LANKA

Sri Lankalle lähdin seikkailemaan yksinäni, mutta kuten aina yksinään reissatessa en ollut koskaan yksin 😀 Reppureissaajien suosimana maana seuraa löytyi mihin ikinä vaan päädyinkään matkaamaan. Paljon upeita maisemia, mielettömiä vaellusreittejä ja kauniita hiekkarantoja!

Matkamuisto, Kroatia

KROATIA

Tehtiin tyttöjen kanssa ikimuistoinen retki Kroatiaan muutama kesä sitten 😀 Ensin Joanna & Kata oli lähdössä kahdestaan, mutta lopulta myös mä ja Anni lähdettiin reissuun! Oli kyllä ehkä yks sen vuoden kivoimmista jutuista.

Matkamuisto, Islanti

ISLANTI

Yks ehdottomasti vaikuttavimmista reissukohteista missä oon käynyt on ehdottomasti IslantiIhan mielettömät, vaihtuvat maisemat ja toinen toistaan upeimpia luonnonilmiöitä. Eikä Islannin kauneuden ihastelu vaadi kovin suuria ponnisteluja, sillä suurin osa kohteista on todella helpon matkan päässä eikä vaikeakulkuisia reittejä ole oikeastaan ollenkaan 🙂

Matkamuisto, Peru

PERU

Peru on ehkä mun matkustushistorian vaikuttavin paikka! Saavuttuani lentokentälle ymmärsin, ettei siellä oikein puhuta englantia – enkä minä espanjaa.. Onneksi oli Google Translator ja ihania ihmisiä ympärillä, niin selvisin ongelmitta 🙂 Perussa pääsin käymään kaakaoviljelmillämme ja vuoriston yli Amazonian sademetsään – ja sen yhden päivän aikana näinkin kaiken: troopiikin, aavikon, jäätyneen järven & lunta vuortenhuipuilla sekä karun aromaan. Se oli aika mieletöntä!

Matkamuisto, Ecuador

ECUADOR

Perun jälkeen suuntasin Ecuadoriin tapaamaan mun ystävää. Vuokrattiin polkupyörät ja tutkittiin paikkoja, matkustettiin yöbusseilla ja osallistuttiin kaupunkikierroksille – vietettiin siis kunnon turistielämää! 😀 Viimein matkasin yksin pieneen Banoksen kaupunkiin, joka oli varsinainen seikkailukylä. Vaellettiin vuoren päälle, kiikuttiin maailman rajalla ja tehtiin tutkimusmatkoja kymmenille vesiputouksille.

Matkamuisto, Tromssa

KOIRAREISSUT

Entisten seikkailumatkojen tasapainoksi kerron millaisia meidän matkat nykyään on: aivan liikaa autossa istuttuja tunteja, liian vähän unta, rikospodcasteja ja hyvää seuraa 😀 Nykyään matkat siis suuntaa yleensä jonnekkin koiranäyttelyihin, joiden päämääränä on vain käydä muutama minuutti pyörähtämässä koirien kanssa kehässä – ja toivoa, että saisi jotain kotiinviemisiä.


Mikä on sun mieleenpainuvin reissu minkä oot tehnyt?

<3 Aino

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.