Hae
Aino Mäkelä

Kiusauksien kynsissä

Kaikki jotka on lukeneet mun juttuja pidempään, tietää että mulla on ollut aikoinaan hyvin tiukka asenne sen suhteen mitä syön. Ei sokeria, ei maitoa, ei gluteenia, ei lisäaineita, ei mitään prosessoitua. Luojan kiitos ne ajat on ohi ja nykyään suhtautuminen on paljon rennompi – ainut kieltolistalla edelleen komeileva on ihokeliakiani vuoksi gluteeni.

Rennompi ruokailu on sopinut mulle paremmin kuin hyvin. Tiedän todella hyvin mikä on terveellistä ja mikä tekee mun keholle hyvää, sekä päinvastoin. Juuri sen takia ruokavalioni onkin hyvin värikäs ja ravinteikas, mutta silti stressitön sillä haluan voida mahdollisimman hyvin. Se motivoikin mua valitsemaan lautaselle niitä parempia vaihtoehtoja.

MUTTA SITTEN TULI HAASTE…

Nyt kun syöminen on jo pidempään ollut rennompaa, on siihen toki kuulunut satunnaisesti myös herkut ja roskaruoka. Satunnaisesti eli silloin kun sitä mieli on tehnyt enkä oo kieltänyt itseltäni yhtään mitään – ja tiedättekö, se on toiminu tosi hyvin!

Mutta sitten lähdin mukaan erääseen haasteeseen, jossa 30 päivän ajan on kiellettynä niin herkut, roskaruoka kuin alkoholikin. Ja yhtäkkiä mulla tekeekin kokoajan mieli karkkia, pizzaa ja viiniä! 😀 En edes muista millon oisin viimeksi syöny karkkia ja yhtäkkiä haluaisin jokaisella kauppareissulla poiketa irtokarkkihyllylle.. Ihan uskomatonta!

Joten mitä tästä opittiin? Älä ikinä, ikinä kiellä itseltäsi mitään. Koska sen minkä kiellät, sitä myös ajattelet -ja vaikka kuinka hassulta se kuulostaakin niin oon siitä itse täysin elävä todiste. Ja veikkaan, että aika monelle muullekkin on käynyt ihan sama.

Kieltämisen sijaan suosittelen pohtimaan:

  • Mistä mieliteot johtuu? Omalla kohdalla usein syy on yksiselitteinen: en oo syöny tarpeeksi päivän aikana ja nälkä oireilee makeanhimona.
  • Millä voisit korvata sen herkun? Viime kauppareissulla valitsin irtokarkkien sijaan persimonit ja valkoviinin sijaan kivennäisvettä – toimi!
  • Ja jos oikeasti vaan yksinkertaisesti herkkuhimo ottaa vallan.. niin nauti siitä antaumuksella, äläkä pode huonoa omaatuntoa!

Ihanaa torstai-iltaa kaikille,
<3 Aino

TERVEELLISIÄ RESEPTEJÄ:
Täyteläinen lakritsikaakao / Paremmat vohvelit / Pittareseptejä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.