Hae
Aino Mäkelä

Motivaatiota syksyyn: arjen paremmat valinnat + säästäminen

Olen todella, siis T-O-D-E-L-L-A, innoissani! Me aloitettiin tänään yhdessä Markuksen kanssa jouluun asti kestävä haaste, sillä koettiin molemmat että kaivataan hieman tsemppausta ryhtiliikkeen tekemiseen.

Alkuvuosi oli rankka ja sen myötä meistä onkin tullut hyvin nautintokeskeisiä. Arkeen on tullut mukaan saunakaljat ja paljuskumpat, sekä lautaselle myös niitä vähän epäterveellisempiä juttuja joita en itse vielä muutama vuosi sitten olis uskonut löytäväni omalta lautaseltani 😀 Oon toki tyytyväinen siitä, että osaan suhtautua ruokailuun ja elämään ylipäätään todella rennosti ja nautiskella! Mutta rajansa kaikella.

Haluttiin motivoida toinen toistamme parempiin valintoihin ja niinpä syntyi idea jonkinlaisesta syyshaasteesta. Koska en itse enää motivoidu painonpudotuksesta tai penkkiennätyksistä piti keksiä jotain ihan muuta. Piti miettiä, että mikä oikeasti olis sellainen motivoiva tekijä?  Toisekseen en myöskään halunnut asettaa meidän välille mitään kilpailuasetelmaa, vaan halusin että toimittais yhdessä meidän parhaaksi. Kahden ihmisen tiimi.

HAASTE MEIDÄN PARHAAKSI

Ja vihdoin sitten keksin sen! Haasteen, jossa joka viikko jouluun asti laitetaan säästöön (johonkin rahastoon) se summa mikä viikossa meillä muutenkin kuluisi herkutteluun ja alkoholiin. Haasteen aikana liikutaan vähintään viitenä päivänä viikossa vähintään puoli tuntia, syödään terveellisesti ja säännöllisesti eikä myöskään oteta puhelimia enää sänkyyn kun iltaisin mennään nukkumaan. Haasteeseen kuuluu myös viikottain tehtävä yhteinen aktiviteetti!

Tämän lisäksi meidän pottia kerryttää myös sakkomaksut, joita tietysti toivottavasti ei tarvitse kertaakaan maksaa 😉 Sakkoa joutuu maksamaan jos ei noudata haasteen sääntöjä ja tavoitteita. Eli käytännössä kaikki on sallittu, mutta herkkuhetkestä joutuu maksamaan yli tuplasti enemmän! Uskoisin, että se saa ainakin miettimään missä hetkessä ja mitä haluaa suuhunsa pistää. Sekä saa myös nousemaan ylös sängystä niinä väsyneinä hetkinä, kun ei millään tekis mieli liikkua.

TOIVEITA, ODOTUKSIA?

Uskon, että me molemmat saadaan lisää energiaa ja positiivisuutta arkeen 🙂 Etenkin turhanpäiväinen tissuttelu ja liiallinen puhelimenkäyttö on sellaisia, mitkä vaikuttaa heikentävästi unenlaatuun. Säännöllisen ruokarytmin avulla herkkuhimot varmasti katoaa nopeasti!

PALKINTO

Jouluna sitten saadaan lunastaa meidän palkkio, ellei anneta sen vielä sen jälkeen kasvaa rahastossa korkoa. Tarkoituksena olis käyttää nuo rahat johonkin yhteiseen reissuun tai muuhun yhteiseen juttuun, mistä on molemmille iloa <3

Oli ihana nähdä jo heti aamulla, miten Markus rupesi keittämään aamupuuroa mun lähtiessä töihin. Nyt tätä kirjoittaessani mietin, millaisen ruokalistan loihtisin tälle viikolle. Ajattelin nimittäin jakaa myös niitäkin teille, jos teitä vaan kiinnostaa! Syödään siis säännöllisesti ihan perus ruokaa ilman sen kummempia hifistelyjä.

Onko teillä jotain ”haasteita” tai muita ryhtiliikkeitä tiedossa syksylle?

<3 Aino

LUE MYÖS:
Paluu arkeen – ja treeneihin! / Kesä(loma) pähkinänkuoressa / Näin sain lisää tunteja päiviini

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.