Hae
Aino Mäkelä

Ensimmäiset kaksi viikkoa

Meidän syksyn haastetta on nyt kestänyt ensimmäiset kaksi viikkoa ja tiivistettynä voisin sanoa, että hyvin on mennyt. Säästöä on kertynyt tähän mennessä 130€ ja itse olen onneksi välttynyt sakoilta. Markus puolestaan on joutunut maksamaan sakkoa puhelimen käytöstä sängyssä ja sokerimehun juomisesta – tai siis omien sanojensa mukaan hän osti kivennäisvettä, mutta kyseessä olikin sokeroitu makuvesi. Se oli musta ihan loistava esimerkki siitä miksi ainesosaluettelot tulee aina lukea huolella!

Vaikka haaste on sujunutkin hyvin ja mielitekoja on ollut vain vähän, voin silti sanoa olevani ehkä lievästi pettynyt.. Ajattelin, että tissuttelun lopettaminen parantaisi unenlaatuani mutten ole ainakaan itse huomannut mitään merkittävää. Voi olla, että saan syyttää siitä tätä tajutonta väsymystäni, jonka oon onnistunut itselleni tämän vuoden aikana hankkimaan. Eilenkin töistä tultua mun oli ihan pakko nukkua päikkärit, sillä väsytti niin älyttömästi.

Onneksi meen nykyään aina kuuteen toimistolle, joten päikkäreidenkin jälkeen on vielä aina koko ilta aikaa puuhastella kaikkea kivaa.

Oma liikkuminen on ollut hyvin pitkälti luonnossa liikkumista ja lenkkeilyä koirien kanssa. Se on sopinut tähän hetkeen parhaiten, sillä en koe että jo valmiiksi väsyneenä kannattaa kuormittaa itseään vielä lisää. Raitis ilma ja rento liikunta taas rentouttaa ja palauttaa, ja täten toivottavasti edistää tästä lievästä ”koomailusta” toipumista.

Ruokalistoja lupasin laittaa teille, mutta oon ollut hyvin laiska kirjoittamaan mitään ylös. Sen kanssa skarppaan heti tästä viikosta alkaen! Mutta sen voin sanoa, että oon ilokseni saanut Markuksen kokeilemaan rohkeasti myös vegaanista ruokaa! En itse koe sen automaattisesti olevan terveellisempää, sillä etenkin eläinperäisten tuotteiden korvikkeet on usein hyvinkin prosessoituja, mutta on ne silti kivaa vaihtelua. Kerran ollaan käyty myös ulkona syömässä fiksusti ja kotonakin ollaan tehty kahtena iltana pizzaa – mistään ei siis olla kieltäydytty, vaan ainoastaan valittu paremmin 🙂

Ensi viikolle siis lupaan näillä puheilla teille ruokalistaa tältä viikolta ja koska mulla on ens viikko lomaa, niin uskallan luvata myös muutaman reseptin joita ens viikolla kokkaillaan! Myös reseptilive instagramissa ois tosi hauska pitää, mutta oon niin kova häseltämään etten tiedä tulisko siitä yhtään mitään 😀 Mutta katsotaan jos uskaltaudun sellaisen pitämään joku ilta, ois nimittäin hauska päästä sen kynnyksen yli ja ottaa siitä tapa!

LUE MYÖS:
Paluu arkeen – ja treeneihin! / Kesä(loma) pähkinänkuoressa / Näin sain lisää tunteja päiviini

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.