Hae
Aino Mäkelä
Kaupallinen yhteistyö

Vegaaninen mac’n cheese

Kaupallinen yhteistyö: Puhdas+

Syksyn haasteen myötä on tapahtunut juuri se mitä oon ikävöinytkin: oon saanut mun inspiraation ja luovuuden takaisin! Väsyneenä ja kiireisenä niille ei ole tilaa, jolloin helposti vaan toistaa samoja kaavoja ja tekee samoja juttuja.. ja sitten, kun hetkeksi hengähtää, niin yhtäkkiä onkin täynnä uusia ideoita ja ajatuksia.

Ihanaa!

Sama taika on myös rentouttavassa lomassa, jonka jälkeen moni kokee olevansa kuin uusi ihminen. Kuitenkaan itse en haluaisi arjessani enää joutua siihen pisteeseen ja aionkin jatkossa tehdä enemmän tietoisesti töitä sen eteen, että luovuudelle olisi aina tilaa ja aikaa.

Inspiraation tuotoksena kokkailin yhtenä lomapäivänä täyteläisen kermaista mac’n cheese -pastaa. Mun on ihan pakko myöntää, etten oo ollut koskaan perinteisen mac’n cheesen fani koskaan, mutta tähän vegaaniseen versioon rakastuin jo ensihaarukallisella! Siihen saattaa olla syynä myös omat lemppari raaka-aineet, jotka olin unohtanut kaapin perälle.

Herkullinen juustomainen maku saadaan vegaaniruokiin ravintohiivalla, joka ei ole pelkästään herkullista vaan myös erittäin ravinteikasta. Elintärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi siinä on myös runsaasti proteiinia. Se onkin noussut omaksi suosikiksi mm. salaattien ja erilaisten wokkien ja kastikkeiden joukossa, mutta sopii myös loistavaksi osaksi ruoanlaittoa ja suolaista leivontaa.

VEGAANINEN MAC’N CHEESE

4 dl pastaa
4 rkl kookosmannaa
1 dl ravintohiivahiutaleita
2 tl sitruunameua
suolaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata kookosmanna vesihauteessa ja sekoita joukkoon ravintohiivalastut joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää joukkoon sitruunamehu ja suolaa oman maun mukaan! Sekoita kastike valmiin pastan joukkoon ja ripottele päälle vielä ravintohiivahiutaleita.

Nautinnollisia pastahetkiä,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Paluu arkeen – ja treeneihin! / Ensimmäiset kaksi viikkoa / Näin sain lisää tunteja päiviini

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Kaupallinen yhteistyö: Puhdas+

Yksi kommentti

  1. Noora kirjoitti:

    Tämäpä mielenkiintoinen vegaaninen resepti! Monta vegaanista mac’ n cheese-reseptiä on tullut eteen, mutta kookosmannaa en ole niissä ennen nähnyt. Pitääpä kokeilla!

    -Noora
    http://www.wonderworldofnoora.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.