Hae
Aino Mäkelä

Elämä on pienestä kiinni

Nyt koronakevään aikana varmasti aika monella on ollut jos jonkinlaisia pelontunteita. Pelkoa omasta tulavaisuudesta, turvallisuudesta ja taloudellisesta hyvinvoinnista. Tunteena pelko on hyvinkin hyödyllinen sillä se ohjaa meitä tekemään ratkaisuja – yleensä järkeviä ja turvallisia valintoja, jotta voisimme mahdollisimman hyvin.

Minäkin pelkään, vaikka kaiken pelon takana on kuitenkin vahvasti ajatus siitä, että asioilla on tapana järjestyä. Aina. Tapahtuipa mitä tahansa, niin kaikki järjestyy – ennemmin tai myöhemmin.

Mutta niinhän se on, että välillä elämä yllättää – ja muistuttaa siitä, miten pienestä kaikki onkaan joskus kiinni. Ja eilen minä sain oman muistutukseni siitä.

Olin tavalliseen tapaan työpäivän jälkeen palautumassa ja rentoutumassa metsässä. Käytin tämän ”palautumisajan” hyväksi ja otin mukaani meidän perheen nuorimman, Ullan, treenaamaan metsäjuttuja. Siispä polkujen sijaan päädyttiinkin seikkailemaan umpimetsään, ja vieläpä sellaiseen jossa ei ennen olla edes käytykään.

Ihailin metsän kauneutta ja sen rauhallisuutta. Ja hetkeä myöhemmin astuin suonsilmään, johon vajosin ennenkuin edes ennätin tajuta mitä tapahtui. Olin lantiota myöten uppeluksissa, eikä jalkojen alla tuntunut mitään – ainoastaan se raskas paine ja jäätävä kylmyys, joka liimautui kehoa vasten. Tuntui ikäänkuin siltä, kuin olisin ollut jonkin imukupin sisällä ja vajonnut sentti sentiltä syvemmälle.

Onneksi sain otteen vieressä kasvavasta pienestä kuusesta, jonka avulla sain vedettyä itseni ylös pienen taistelun jälkeen. Mitään muuta en siitä oikein sitten muistakkaan.. Paitsi sen helpotuksen tunteen, kun vihdoin pääsin nousemaan ylös kuivalle maalle. Ja kiitollisuuden siitä, että pääsin ylös omin avuin – sillä voi olla, ettei mua muuten olis löytänyt kukaan.

Vaikka se hyisen kylmä vesi sai mut paleltumaan ja nyt taistelen kotona flunssaa vastaan, niin en valita. Jos flunssa on se pienin kiusa, mikä tuosta kokemuksesta koitui mun kohtaloksi, niin ei voi olla kuin kiitollinen! Olis voinut käydä niin paljon pahemmin.

Tänään päällimmäisenä on mielessä ollut ajatus siitä, että mikä oikeasti tässä elämässä on merkityksellistä. Se, että itsellä ja läheisillä kaikki on hyvin <3 Ja miten ”turhaa” kaikki muu onkaan.

<3 Aino

LUE MYÖS:
Retkipäivä: Julmat Lammit Vegaaninen mac’n cheese / Jokaiselle jotakin

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.