Hae
Aino Mäkelä

Oi joulukuu

Tänään aamulla oli maagisen kaunista. Pieni pakkanen ja kevyenä leijailevat lumihiutaleet toi mukanaan toivonpilkahduksen lumisesta joulusta – ehkä se on vielä mahdollista saada tänne Keski-Suomeenkin <3

Pohdin tänään pitkään, että mistäs mä kirjottaisin. Mulla on pyörinyt viime aikoina mielessä niin paljon juttuja, joita en oo osannut sanoittaa ja ne on ikäänkuin odottaneet omaa hetkeään tulla kuulluksi. Nyt kun mietin niitä asioita ne oikeastaan tiiviistyy yhteen ja samaan teemaan: rohkeuteen ja uskallukseen.

Oon miettinyt paljon positiivisuutta ja sitä, miksi suhtaudun siihen niin ristiriitaisesti. Positiivisuudessa pätee ihan samat lait kuin kaikessa muussakin: tasapaino on oltava, ja liika on liikaa. En tarkoita, että kukaan varsinaisesti voisi olla liian positiivinen, vaan sitä että monesti yritetään olla liian positiivisia. Yritetään lakaista ne murheet ja negatiiviset fiilikset maton alle, eikä anneta niille ollenkaan tilaa.

Ollaan reippaita ja positiivisia. Positiivisuus ei toimi, ellei ole rehellinen itselleen. Jos positiivisen kuoren alle kätkeytyy pyörremyrskyn lailla myllertävä tunnevyöry, se painaa ja ahdistaa takuulla. Ne epämiellyttävät, ahdistavat tunteet ja jopa mahdolliset epäonnistumiset ei tee kenestäkään negatiivista, vaan niillekkin on annettava oma tilansa ja aikansa.

Vastapuolet täydentää toisiaan ja muut tunteet ja kokemukset täydentää hyvin valoisaa, positiivista puolta. Todellinen positiivisuus mun mielestä vaatiikin selkärankaa katsoa kaikkia mutkia matkassa rehellisesti silmiin ja se rehellisyys vaatii usein rohkeutta. Tarkastella niitä kriittisesti ja löytää niistä hyviä puolia, uusia mahdollisuuksia. Kaikki tapahtuu tarkoituksella. Mun mielestä positiivinen ihminen pyrkii löytämään asioista aina jotain hyvää, ja keskittyy siihen.

Positiivisuus vaatii usein rohkeutta, mutta niin vaatii myös oman intuitionsa kuunteleminen. Vaatii rohkeutta luottaa omaan tietämykseen ja visioon, ja tehdä sen pohjalta päätöksiä. Mutta jos jokainen meistä tekis niinkuin muut tekee, niin tapahtuisiko koskaan mitään uutta? Olisiko mikään enää ainutlaatuista? Toivon, että näiden haastavienkin aikojen keskellä jokainen muistaa kysyä itseltään mitä oikeasti haluaa tehdä ja millainen ihminen haluaa olla, ja rehellisesti pohtii onko menossa oikeaan suuntaan vai olisiko hyvä hetki ottaa aikalisä.

Ja olipa kyse positiivisuudesta tai rohkeudesta, niin molemmissa keskiössä on rehellisyys. Rehellisyys itseä kohtaan, jotta osaa kulkea juuri niitä omia unelmia ja haaveita kohti omien arvojensa mukaisesti. Siihen minä ainakin pyrin ja toivon todella, että niin sinäkin <3 Sillä kenenkään meidän ei tarvitse tyytyä yhtään vähempään.

<3 Aino

LUE MYÖS:
Näillä vinkeillä ihosi hehkuu läpi talven / Milloin olen viimeksi? / Epänormaali väsymys?

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.