Hae
Aino Mäkelä
Kaupallinen yhteistyö

Rahabalanssi – tietoisuus lisäsi turvallisuudentunnetta

Kaupallinen yhteistyö: Rahabalanssi

Vuoden alussa päätin, että tämä on se vuosi kun otan talouteni vihdoin haltuun. Olenkin kirjoittanut jo paljon rahasta, tai oikeastaan arjen helppoja säästövinkkejä jotka olen itse kokenut hyödyllisiksi. Mulla oli tavoitteita ja suunnitelmia, mutta kuten kerroin jo aiemminkin: yllättävät menot onnistuivat kaatamaan tammikuussakin säästöhaaveet.

Alkuvuodesta vielä  kuvittelin pystyväni tähän rahamatkaan täysin yksin, mutta aika pian huomasin että olenkin aika hukassa. Tiedän paljon ja yritän sitäkin enemmän, mutta mun tekemisissä ei siltikään ollut mitään järkeä! Onnekseni sain matkalleni mukaan Rahabalanssin Jennan, jonka kanssa toteutin yhteistyössä henkilökohtaisen valmennuksen. Positiivisella asenteellaan ja ammattitaidollaan, sekä ihmisläheisellä otteellaan Jenna sai mut todella nopeasti ymmärtämään että mun on   t ä y s i n  m a h d o l l i s t a   saada omiin talousasioihini joku järki.

AVAIMET ONNISTUMISEEN

Ennen etätapaamista Jennan kanssa sain täytettäväkseni esitietolomakkeet ja työkirjan, jonka avulla lähdettäisiin purkamaan mun tilannetta. Niitä täyttäessä mut valtasi epätoivon tunne – miten olinkaan voinut jättää huomioita tärkeitä, isoja talouteeni vaikuttavia tekijöitä? Tuloja ja menoja katsoessani järki sanoi, että asiat ovat kyllä tasapainossa, mutta silti kokonaisuus ei ollut kunnossa..

Mielestäni olen säästeliäs ja pihi, joten mun oli hankala hahmottaa mihin ne rahat oikein katosi?

Kun sitten Jennan kanssa käytiin yhdessä mun lukuja läpi mun olo helpottui huimasti. Sain paljon hyviä vinkkejä ja työkaluja, miten voisin järkevöittää omaa talouttani ja saada siihen lisää hallinnan tunnetta. Jo pelkästään se meidän tunnin keskustelu sai mulle kevyen ja tosi turvallisen tunteen – sellaisen, että mä kyllä selviän ja mun on mahdollista onnistua tässä. Ja ihan tosi yksinkertaisten toimien avulla!

ENSIMMÄINEN KUUKAUSI

Jennan nerokkaat ja yksinkertaiset vinkit auttoivat mua suuresti ja innostuin aivan uudella tapaa budjetoinnista ja menojen seuraamisesta. Ensimmäisen kerran ikinä olin innoissani maksaessani laskuja, sillä olin miettinyt jo kaiken valmiiksi ja tiesin ettei mulla ole niiden kanssa mitään huolta sillä kerrankin olin varautunut kaikkeen. Oli aika hieno tunne olla kerrankin edellä omia raha-asioitaan eikä aina laahata perässä ja ahdistua yllättävistä laskuista ja menoista. Kaikki ne pienet toimenpiteet vaikutti todella suuresti mun omaan asenteeseen ja suhtautumiseen mitä tulee raha-asioihin.

Koodilla AINO10 saat -10% alennuksen Vakavarainen & vaurastuva -työkirjasta 31.3.2021 asti!

En oikeastaan edes miettinyt säästämistä tai laskenut pennejä, sillä tiesin rahojen riittävän kuitenkin. Hämmästyin myös tajutessani, että yhtä isompaa hankintaa miettiessäni en edes ajatellutkaan ostavani sitä juuri nyt ja käyttämällä rahaa, joka olisi pois jostain muualta, vaan halusin ehdottomasti säästää joka kuukausi pienen summan sitä varten. Vähänniinkuin käänteisenä osa-maksuna, mutta ilman korkoja tai turhia kuluja! Ensi kuussa olen myös vihdoin siinä tilanteessa, että pääsen irti kaikista ylimääräisistä lainoistani ja luotoistani, ja se ajatus tuntuu todella vapauttavalta. Seuraavaksi pitäisikin miettiä, että mihin sen niistä vapautuvan rahan oikein kohdistaisi!

Sain käyttööni myös Vakavarainen koiranomistaja -työkirjan, jonka avulla uskalsin vihdoin selvittää sen ”oman mustan alueeni” eli kuinka paljon mulla oikein menee koiriin & koiraharrastukseen rahaa kuukaudessa… Enää en aiokkaan maksaa kalliita eläinlääkärikuluja luottokortilla ja sen jälkeen luottokorttilaskua silmät kiinni sokkona, vaan aloin kerryttämään myös koirille omaa puskuria josta pystyn maksamaan pakolliset hankinnat ja harrastuskulut.

Onneksi nyt on koronavuosi ja kerkeän kerryttämään sinne kivasti rahaa ennen oikeasti aktiivista harrastuskautta!

Tästä oli isosti apua jo nyt kun Tuulan pennut syntyivät, sillä jouduttiin käymään Tuulan kanssa muutaman kerran eläinlääkärissä tiineyden pitkittyessä. Oli kiva tunne, että sen huolen ja surun keskellä ei tarvinnut murehtia rahasta, vaan sitä varten oli jo valmiiksi puskurissa rahaa odottamassa juuri näitä yllättäviä tilanteita varten.

Saat koodilla AINO10 -10% alennuksen Vakavarainen koiranomistaja -työkirjasta!

Summasummarum. Siinä missä alkuvuodesta yritin liikaa ja pää oli sekaisin kaikista eri vaihtoehdoista, onnistuin Jennan avulla järkevöittämään tekemiseni ja keskittymään niihin asioihin joista minulle oli eniten apua. Yhä edelleen opettelen ja omaksun näitä rahataitoja itselleni, ja mitä enemmän ymmärrän sitä kevyempi ja turvallisempi olo mulle tulee. Kunhan nämä taidot ovat sujuva osa omaa arkeani niin on aika ottaa taas uusia askelia kohti entistä vakaampaa ja vauraampaa taloutta!

Sain valmennukselta juuri sen mitä halusin eli pääsin eroon rahaan liittyvästä ahdistuksestani, sekä selkeät ja toimivat vinkit talouden hallintaan. En olisi koskaan voinut uskoakaan että se olisi näin helppoa ja inspiroivaa, siitä voin kiittää vain ja ainoastaan Jennaa joka on ehdottomasti yksi parhaimpia valmentajia joihin olen elämäni varrella törmännyt!

NYT saat koodilla AINO10 -10% alennuksen kaikista Rahabalanssin verkkokaupan työkirjoista ja verkkovalmennuksista!
Koodi on voimassa 31.3.2021 asti, eikä sitä voi käyttää yhdessä muiden alekoodien kanssa.

<3 Aino

LUE MYÖS:
Vuoden 2021 teema: raha & säästäminen / Viikon ruokalista + ostoslista hintoineen / 10+6 säästövinkkiä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Kaupallinen yhteistyö: Rahabalanssi

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Juuri kirjoitin rahan säästämisestä omassa blogissani myös, hauska sattuma! ❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.