Hae
Aino Mäkelä

Pimeys

Hirveen positiivisen kuulonen otsikko, haha 🙂

Täällä pohjoisessa on jo ihan syksy. Aurinkoa ei enää hirveesti näy ja sen huomaa kyllä vireystasosta… Ei tarvi paljon ihmetellä, mistä johtuu etten enää nouse salamana ylös, kun herätyskello soi. Tällä viikolla oon varmaan joka aamu torkuttanut tunnin… ja nukkunut vielä puolentunnin powernapit keskellä päivää! 😀
Mulla on käytössä valoherätyslamppu, mutta jostainsyystä se ei oo tehonnut nyt yhtään – varmaanki siitä syystä, että oon nukkunut verhot auki 😀 Blondi..

Talven saapuminen ja pimeys näkyy aika monissa ihmisissä. Viime syksynä itsellä syysmasennus oireili mässäilynä. Väsytti, oli ihan veltto olo, tuntui ettei energiaa ollut tarpeeksi -> kauppaan hakemaan suklaata, keskejä, leivoksia…mitä vaan, mistä sai sitä energiaa. Ihan hirvittää, kun muistelee sitä aikaa 😀 Sitten vaan maattiin kämppiksen kans sohvalla ja herkuteltiin…tosi paljon piristi!!

Nyt oon kuitenkin välttynyt makeanhimolta. Aamu-unisuudesta en jaksa ottaa niin stressiä, sillä osa-aikatyötä tekevänä ja osa-aikaopiskelijana, multa ei oo paljoa pois jos nukun aamuisin hieman pidempään. Tuleepa päivistä ainakin tehokkaampia, kun ei kerkeän jokavälissä istua alas kahvia juomaan 😉 Oon oppinut vähän hölläämään itseni suhteen, enkä vaadi enää itseltä sellasta supernaisen toimintatasoa päivittäin.

Pimeys on kuitenkin vain yksi syksyn puolista. Mä rakastan syksyä muuten ja se onkin mun lempivuodenaika (silloin, kun ei sada! Syyssateista mä en tykkää, en sitten yhtään.) – on ihana pukeutua lämpimiin neuleisiin, poltella kynttilöitä ja juoda teetä, käpertyä vilttiin ja lueskella kirjaa. Tää on vähän tämmöstä rauhottumisen aikaa, ainakin mulle.

Syysaurinko<3

Aurinkoisista syyspäivistä kyllä saa jotenkin aina aivan mielettömästi energiaa, sitten kun ne kohdalle sattuu! Pimeyden keskellä ilmestyä aurinko saa kyllä jaksamaan ja niinä päivinä tuskin kukaan jää sinne sohvanpohjalle köllimään 🙂

Fiilisteleekö muut syksyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.