Hae
Aino Mäkelä

Zen zone

Ensimmäiset viikot uudessa, ensimmäisessä ihkaomassa kodissa on olleet ihania. Muuttolaatikot on vihdoin tyhjennetty ja ylimääräiset roudattu ullakolle, ja sisustuspuuhatkin on startanneet maltilla. Koska kaikki vielä etsii paikkaansa ja usealla paikalla ei ole vielä mitään omaa vallitsee näiden seinien sisällä vielä hallittu kaaos, mutta on yksi paikka jossa mun mieli lepää täysin – sen on mun makuuhuone, jota mä kutsun mun zen zoneksi.

Vaikka keittiössä räjähtäisi pommi, niin makuuhuone pysyy aina seesteisenä. Aion pitää sen sisustuksen ”less is more” -tyylisesti hillittynä ja pelkistettynä, ja tuoda sinne väriä ja eloa viherkasveilla sekä ihanilla lakanoilla. Muutossa musta tulikin aikuinen ja luovuin kaikista ylimääräisistä hamstraamistani liinavaatteista, ja jätin jäljelle vain omaan silmääni ne kauneimmat ja iholle mukavimmat, laadukkaimmat yksilöt. Kuten nämä kuvien herkut!

Jokainen (aktiivinen) ihminen ihminen tarvitsee tasapainokseen oman zen zonensa. Paikan, johon elektoriniikalla ei ole mitään asiaa – paitsi viikonloppuisin, jolloin voi makoilla tunti toisensa perään sängyssä katsellen Skamia – ja jonne mennessä on helppo jättää päivän kiireet seinien ulkopuolelle. Asettautua mukavasti pehmeään sänkyyn muhevien tyynyjen väliin ja lukea kirjaa siihen asti, että silmät muuttuvat niin raskaiksi etteivät ne enää pysy auki.

En osaa edes pukea sanoiksi, kuinka tärkeää levon määrä on palautumisen kannalta – laadukkaalla ja riittävällä unella on nimittäin vaikutuksensa aina treeneistä palautumiseen, ruoansulatukseen, hormoneiden toimintaan ja mielialoihinkin.. Näin muutamia mainitakseni. Puhelimen sulkeminen ulos makuuhuoneestani onkin ollut yksi parhaimmista tekijöistä, jonka oon unenlaatuni eteen tehnyt ja jaetulla ykkössijalla on ehdottomasti sängyn ergonomia.

Sängyn ergonomialla tarkoitan sitä, että niin sänky itsessään kuin tyynyt ja peitotkin tukevat kehoa ja sen asentoa parhaalla mahdollisella tavalla. Olen itse käynyt analysoimassa nukkumisasentoani ammattilaisella, joista opituilla neuvoilla sain aikoinaan mun selän kipuilun vähenemään huomattavasti. Itse asennon sijaan on tietysti myös tärkeää, että makuuhuoneessa on itselle sopiva lämpötila ja raikas ilma – ja sängyssä laadukkaat petivaatteet, jotta iholla on mahdollisuus hengittää.

Parhaillaan mun sänkyä koristaa ja omaa palautumistani tehostaa Familonin kevyt ja hengittävä Ultra Sport -peite, joka on täydellinen mun kaltaiselle kuumakallelle sillä sen täytteessä on kosteudensiirto-ominaisuus mikä tekee peitosta ihanan raikkaan ja ilmavan! Pehmeyttä ja muhevuutta höyhensaarille tuo Ultra -tyynyt, jolla peiton tavoin on Allergiatunnus eli molemmat sopii erinomaisesti myös herkillekkin 🙂 Saman Ultra -sarjan 100% perkaalipuuvillaiset petivaatteet on todella hengittävät ja poistaa tehokkaasti kosteutta iholta, sekä tietysti herkullisilla väreillään luovat ihanan tunnelman ma

Ja ihan vinkkinä teillekkin, että nyt kaikilla on mahdollisuus hankkia nää samat Familonin Ultra Sport -peitteet ja tyynyt puoleen hintaan! Ne on nimittäin K-Citymarkettien keräilykampanjassa aina 2.7.2017 asti, eli voit keräillä leimoja ostoksistasi ja hyödyntää ne parempien unien hyväksi 🙂

Nyt jo näitä kuvia katsellessa mulla tekee mieli kömpiä tuonne makkarin puolelle ja alkaa valmistautumaan unten maille. Onko teillä oma zen zone, paikka jossa voitte vaan olla ja rentoutua? 

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.