Hae
Aino Mäkelä

Neljän tähden ulkotreeni

Suomessa kesä on niin lyhyt, että siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Tänä kesänä mä oon hullaantunut täysin ulkona treenaamiseen ja salilla on tullut käytyä normaalia vähemmän – siellä kerkeää käydä kyllästymiseen asti sitten, kun ilmat viilenee ja talvi lähestyy 😉 Ulkona treenaamisen yks hienoimpia puolia on se, että mitään sen kummallisempia välineitä ei välttämättä tarvita. 

Oon oppinut hyödyntämään ulkona erilaisia maastoja treeneissä hyväkseni. Viikonloppuna mökillä tuli tehtyä intervallivetoja soraisella hiekkatiellä, vaellettua metsikössä ja tehtyä tehokas kuntopiiri-treeni jyrkällä hiekkamäellä sekä juostua portaita. Aika hyvin siis tuli treenattua vaikka mukana oli pelkät lenkkarit! 

Huippufiilis treenin jälkeen!

Huippufiilis treenin jälkeen!

Sunnuntaina aamupalan jälkeen vetäsin tosiaan lenkkarit jalkaan ja lähdin hölkkäilemään vanhalle ampumaradalle, jossa on jyrkkä hiekkamäki. Lämmittely on helpoin tapa liikuntavammojen ja tapaturmien ehkäisyyn, joten sitä ei kannata unohtaa 🙂 10minuutin hölkkäilyn jälkeen olin perillä ja valmis treeniin, joka eteni seuraavasti:

15x burbee
2x mäkijuoksu
25x askelkyykky oikealla jalalla
2x mäkijuoksu
25x kyykkyhyppy
2x mäkijuoksu
25x askelkyykky vasemmalla jalalla
2x mäkijuoksu
10x burbee

Lopuksi hölkkäsin vielä takaisin mökille ja viimeistelin treenin 3x porrasjuoksuilla. HUH! Kylläpä tuli hiki 🙂 Tuo hiekkamäki on älyttömän raskas, sillä se pohja antaa niin paljon periksi että ei meinannut ylös päästä, vaikka kuinka yritti.

Ja mikä parasta – treenin jälkeen juoksin laiturilta suoraan järveen uiskentelemaan, ahhhh. 

Äitin salakuvaamana...hih :D

Äitin salakuvaamana…hih 😀

Ulkotreenit on sytyttäny muhun ihan uudenlaisen treeni-inspiksen. Oon löytänyt paljon uusia haastavia liikkeitä ja treenimuotoja, joista en ollut aiemmin kuullutkaan… samalla myös aiemmin tuntemattomat lihakset on tehneet itsensä tutuiksi kivulla, jollaista en oo aiemmin kokenut 😉 Erityisesti vatsalihakset on saaneet viimeaikoina aikamoista rääkkiä osakseen ja pakko mun on tunnustaa, että kyllä sieltä keskikropasta sitä lihasta löytyy vaikka ne nätisti siellä rasvakudoksen alla piilossa onkin, hihhi.

Jos aikoo lähtä pihalle treenaamaan, kannattaa suunnitella ja miettiä vähän etukäteen mitä aikoo tehdä – helposti nimittäin tulee tilanne, että treenin koittaessa ei keksikkään mitään tekemistä. Silloin tekeminen on usein hajanaista ja ehkä jopa hieman tehotonta. Siis tärkeintähän on että tekee ylipäätään jotain, mutta kyllä se suunnitelma vähän helpottaa 🙂 !

AamupalaHERKKU <3 Appelsiinijugurttia+raejuustoa

AamupalaHERKKU

Ja rasvasta tulikin mieleen yllättäen ruokavalio. Vaikka viikonloppuna söinkin ns normaalista poiketen on olo tänään ollut ihan erilainen, entä mitä viime viikolla reissulta palattuani – ei yhtään niin tukala ja turvonnut. Ero viime viikonlopun ja reissun ruokailujen välillä oli se, että reissulla mun ruokatottumukset oli kaukana normaalista (pikaruokaa, rasvaa, sokeria…), kun taas mökillä söin herkkujen lisäksi normaalisti terveellistä ruokaa – mutta ylenmäärin 😀

Jatkossakin suoritan onnistuneet tankkaukset mielummin ylensyömällä sitä perusterveellistä ruokaa ja unohdan ne rasvassa lilluvat darraherkut kauppaan. Jos syö muuten hyvin niin pienet herkuttelut sillon tällön ei maailmaa kaada 😉 Mutta se raskaan ja ravinnottoman ruuan liiallinen syöminen kyllä haittaa sillä se vaikuttaa mun seuraavien päivien vireystasoon ihan selkeästi. Tiesittekö, että ihmisen hyvinvointi lähtee suolistosta? 😉 Niiiii-in, kyllä sillä ruualla oikeasti on merkitystä.

4 kommenttia

 1. Senja kirjoitti:

  mäkin oon jotenkin ihan rakastunut intervallitreeniin. aluksi en tykännyt yhtään, mutta nykyään oikeen ootan että pääsen spurttailemaan sinne sorapoluille, juoksemaan mäkiä jne. kai se on jollain tavalla niin kamalaa, että se on jo ihanaa haha 😀 mutta tossa oot kyllä oikeessa, että on hyvä suunnitella ennen kun lähtee liikkelle että mitä tekee. muuten tulee kyllä ihmeellistä säheltämistä ja just sitä tehotonta meininkiä..=p

  • Aino kirjoitti:

   Joo älä! Ne on niin ihanaa tappoa, että ei niitä voi olla rakastamatta 😀 Siis se itse intervallihan on ihan kamalaa, mutta se fiilis sen jälkeen…priceless!

 2. mariiy kirjoitti:

  Oon seurannut sun blogia vasta vähän aikaan, mutta tykkään kovasti !:) Ja tervetuloa Helsinkiin, itsekkin muutin tänne vasta! Hain kouluun, mutta en päässyt joten saa nähdä mitä syksy tuo tullessaan.. Itse yritän koko ajan saada takas kadonnutta kuntosalikipinää, että jos kaipaat haastetta niin ota mut sun valmennukseen:D haha, mutta ihanaa kesää ! Oot just semmosessa terveessä kunnossa, johon itsekkin haluaisin päästä, koska yksinkertaisesti en vain viihdy kehossani tällä hetkellä…

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos paljon! 🙂
   Ihanaa kesää sullekkin ja kyllä se kipinä vielä löytyy, usko pois! Onneksi on kesä ja sitä motivaatioita voi hankkia takaisin just esim pihatreenien muodossa, ne kun on vähän huomaamatonta treenausta 😉 Tsemppiä sulle hirveästi – se on inhottava tunne kun ei viihdy kropassaan 🙁 Täältä ainakin saat tukea ja kannustusta, tiedän kuinka paljon sellainen merkitsee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.