Hae
Aino Mäkelä

16. LUUKKU

16. LUUKUn varsinainen arvonta pyörii tämän päivän ajan mun instagramissa @makelaino ! Sinne siis kaikki, joille maistuis pala raakakakkua, kuppi kuumaa sekä hyvä seura joku kaunis päivä vaikkapa jo heti tällä viikolla.

Siellä voitte myös jeesata mua mun yhden jouluongelman kanssa, mutta sattuneesta syystä en viitsi siitä täällä blogin puolella huudella.. hehhe 😉

Havahduin myös siihen, että viikon päästä oon jo Oulussa viettämässä Joulua, apua! Oon jo onnistuenesti hankkinut muutamat lahjat, mutta tietysti vielä osa puuttuu. Onko muilla sama tilanne, alkaako lahjastressi puskea päälle? Mä vedin syvään henkeä ja hetken mietiskeltyäni tajusin ettei tilanne oo suinkaan mahdoton ja keksin loistavia joululahjaideoita, jotka halusin jakaa teillekkin – jos siellä ruudun takana nyt vielä on joku, jolla on vielä lahjat ostamatta.

Itsetehty joululahja Itsetehty joululahja Itsetehty joululahja
Itsetehty on mun mielestä aina parasta! Jos siis vaan on aikaa niin ei muuta kuin hihat heilumaan ja hommiin.

– Lasipurkkeja voi koristella ja niihin voi piilottaa jos jonkinmoisia herkkuja: itsetehtyjä tryffeleitä, raakasuklaata, hilloa, mysliä, trail-mix sekoitusta tai vaikkapa itsemaustettuja pähkinöitä. Tämän postauksen lopusta löytyykin yksi jouluinen tryffeliresepti!

– Lasipurkeista voi myös koristella mitä ihanampia kynttilä- tai tuikkukuppeja – etenkin piltti-purkit on siihen aivan loistavia siihen tarkoitukseen! Lasipurkin voi myös täyttää pienillä lapuilla, joihin on itse kirjottanut jotain kivoja lausahduksia tai sitateejja, joista lukijalle tulee hyvä mieli.

– Lahjakortit! Koristele nätti kortti, jonka sisään voit kirjoittaa mitä tahansa. Pari Joulua sitten annoin tälläiset sisaruksilleni luvaten lastenhoitoillan (se oli osittain taktista sillä tiesin silloin ettei mun lapsenhoito kykyihin luoteta..). Lahjakortti voi olla ihan mitä tahansa mistä ajattelisit lahjansaajan ilahtuvan – sen ei tarvi olla mitään erikoista vaan yleensä ne yksinkertaisimmat jutut onkin parhaita.

– Kuva-albumi. Voit ostaa valmiin albumin ja täyttää sen haluamillasi kuvilla, jotka on lahjansaajalle tärkeitä tuoden hyvää mieltä. Esimerkiksi parhaalle ystävälle voi antaa albumin, jossa on kuvia koko teidän ystävyyden ajalta.

– Kalenteri. Mä itse sain kerran joululahjaksi kalenterin, johon mun ystävä oli kirjoitellut omia terveisiään pitkin vuotta. Jokaisella sivulla ei ollut jotain, mutta aina siellä täällä oli pieni tervehdys tai muistutus elämän hienoudesta – se oli oikeasti ihan superihana ja se ystävä sai mut kyllä iloiseksi monena päivänä vielä lahjansaannin jälkeenkin.

Mitä muita itsetehtyjä lahjoja ootte tehneet tai saaneet lahjaksi?

Super Yellow 2014RaakaruokakirjojaAamun herätyshetkiEco Beuty & Care Wellness
Koska kaikilla ei ole aikaa niin reiluuden nimissä listaan myös toki valmiita lahjaideoita:

– Jos ei itse halua tehdä lahjakorttia voi sen hommata vaikkapa johonkin kylpylään, hierontaan tai kosmetologille. Kampaaja on kans yks joka on aika hyvä sillä varsinkin pienituloisille opiskelijoille kampaajakäynnit on aika luksusta!

– Naiset rakastaa lähes poikkeuksetta kosmetiikkaa ja oon ilokseni huomannut, että myös kosmetiikan kulutuksen suhteen ollaan yhä valveutuneempia. Eco Beauty & Care Wellness -verkkokaupasta voitkin ostaa lahjaksi huippulaadukasta luonnonkosmetiikkaa -15% alennuksella käyttäen AINO15 koodia.

– Jos kosmetiikka ei innosta niin treenaaminen varmaan maistuu aika monelle? Siihen löytyy paljon välineitä ja inspiraatiota Onnisportin verkkokaupasta, josta koodilla ”AINO15” saatte -15% alennuksen.

– No vähintään pipoja tarvii jokainen! Vielä huomiseen, eli keskiviikkoon 17.12 asti, on SuperYellown verkkokaupassa voimassa koodi ”ALE30%” jota käyttämällä saat -30% alennuksen.

– Kovakantiset lahjat on myös kestäviä ja ajattomia sekä ilahduttaa lahjansaajaa pitkään. Herkuista tykkäävälle suosittelen joko Raakasuklaata & Superruokaa tai Hyvää Huomenta -reseptikirjoja ja nopeita sekä helppoja kotiruokareseptejä arvostavalle Pienet Suuret Reseptit -keittokirjaa.

– Lahjoita hyväntekeväisyyteen. Jos lahjansaaja on ilmoittanut ettei halua lahjoja tai hänellä on jo kaikkea voi silloin tehdä myös toisen nimissä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Mä tulin ainakin ihan tosi iloiseksi, kun Samsung oli lahjoittanut mun nimissä rahaa SOS-lapsikylille! Myös mun kanssa voi osallistua Hope Ry:n lahjoitukseen TÄÄLLÄ.

Joulutryffeli Joulutryffeli
Ja sitten se resepti! Oon nähnyt paljon gluteenitomia ja maidottomia piparijäljitelmiä, mutta näistä en lupaa samaa – nää nimittäin maistuu pipareiden sijaan Joululle. Suussasulavan herkullisia, ihanan aromikkaita ja täydellisesti makeanhimon tyydyttäviä tryffeleitä, joita aion tehdä myös itse Joulun herkkupöytään.

JOULUTRYFFELIT
1 dl kuivattuja luumuja
2 taatelia
1dl manteleita
1/2dl kaurahiutaleita
2rkl kookosöljyä
3tl piparkakkumaustetta
1tl kanelia
ripaus suolaa

riisinlesejauhetta

Hienonna mantelit ja kaurahiutaleet tehosekoittimsessa hienoksi jauhoksi. Lisää joukkoon ensin puolet luumuista ja massan ollessa tasainen lisää loput, jonka jälkeen viimeisenä taatelit. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita siihen piparkakkumauste, kaneli sekä suola. Sekoita seokset keskenään ja nosta massa hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Pyörittele valmiista massasta kämmenissä haluamasi kokoisia tryffeleitä ja kuorruta ne pyörittelemällä niitä riisinlesejauheessa.

Iloista tiistaita ja älkäähän unohtako käydä katsomassa sitä Instagramia! Viimeisten kahdeksan luukun joukossa on vielä muutama erittäin herkku resepti sekä pari loistavaa lahjaideaa niin arvontojen kuin tarjoustenkin muodossa. Stay tuned!

<3 Aino

Katso aiemmat Joulukalenterin luukut TÄSTÄ.

7 kommenttia

 1. Essi kirjoitti:

  Hyviä lahjaideoita! Ja oii, noita tryffeleitä kokeilen kans! Jee 🙂 Kiitos <3

 2. Seppo kirjoitti:

  Hyviä ideoita

 3. Sonja kirjoitti:

  Todella ihania ideoita, kiitos! 🙂 Tota raakasuklaata ajattelinkin lahjoittaa kaikille, jotka sen hienouden ymmärtää ;). Mietin vaan, että miten ihmeessä sen voi antaa sulamatta samantien, oisko sulla jotain vinkkejä?

  Ihanaa joulua!

 4. Moona kirjoitti:

  Tein heti eilen noita tryffeleitä, kiitos paljon ohjeesta! Ne todellakin maistuu joululta<3

 5. Iida kirjoitti:

  Suurkiitos reseptistä! Menee pikimmiten testiin. Maistunevat vegaanipoikaystävällekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.