Hae
Aino Mäkelä

Lähes puolen vuoden jälkeen..

Viimeiset puoli vuotta oon viettänyt hiljaiseloa, niin täällä blogissa kuin instagraminkin puolella – sinne tosin olen päivitellyt jotain silloin kun on siltä tuntunut, mutta veikkaan että nekin kerrat on laskettavissa yhden käden sormilla. Tai maksimissaan kahden. Kun päivästä viettää monta tuntia toimistolla tietokoneen ääressä, niin kotona harvemmin huvittaa enää avata tietokonetta kun olisi niin paljon kaikkea muutakin mitä tehdä.

Tai okei, lähes joka ilta joudun kuitenkin avaamaan koneen sillä iltaisin ja viikonloppuisin on tehtävä kouluhommia. 

Välillä tuntuu etten tunne itseäni, sillä ennen olisin viettänyt viikonlopun kirjoitellen postauksia valmiiksi seuraavaa viikkoa varten ja testaillut erillaisia reseptejä teille julkaistavaksi. Tiedättekö mitä tein tänään? Ensin koulujuttuja ruotsin kurssia varten ja sen jälkeen siivosin viisi tuntia. Siivosin. En tiedä onko tämä korona-ajan aikaansaannosta vai olenko jossain vaiheessa lyönyt pääni pahasti, mutta nykyään viikonloppuisin nautin siivoamisesta – ja ennenkaikkea nautin siististä kodista.

Joku tosin voisi kutsua sitä myös aikuistumiseksi.

Näin puolen vuoden tauon jälkeen on hassua miettiä, että mitä teille kertoisi, joten on varmaan helpointa kertoa vähän kaikenlaista:

 • Koulu on alkanut mukavasti ja tuntuu ihan omalta jutulta! Ensin ahnehdin liikaa kursseja omiin resursseihini nähden, mutta heti kun tein päätöksen tiputtaa joitain ”ei-niin-kiinnostavia”-kursseja pois olo keveni. Päätin, että näin töiden lomassa otan suoritettavaksi vain aidosti kiinnostavia kursseja, ja suoritan kaikki tylsät pakolliset sitten kun on hieman enemmän aikaa – kenties opintovapaalla.
 • Ollaan vihdoin saatu meidän piharakennus valmiiksi ja täten vieras- ja vaatehuone on vapautuneet varaston roolistaan. Nyt mulla onkin aivan ihana oma rauha tehdä kotitreenejä, hengitysharjoituksia ja joogaa vierashuoneessa. Uutena juttuna oon innostunut tekemään tanssitreenejä Youtube-videoiden tahtiin! Rakastan tanssia, mutta mulla tuntuu olevan kaksi vasenta jalkaa joten suljettujen ovien takana ilman ylimääräisiä silmäpareja tanssiminen tuntuu mukavalta ja on ihanan vapauttavaa. Ja hikistä! 😀
 • Muutenkin kotona menee kyllä tosi hyvin, mitä nyt mun puhjennut siivousintoilu käy joskus miehen hermoille – ja ihan syystäkin. Koiria meillä on kotona nykyään neljä, ja yritän kovasti hillitä itseäni ettei määrä kasvaisi enää lähitulevaisuudessa.
 • Olen vihdoin saanut talouteni hallintaan. Vuosi sitten käymäni Rahabalanssin valmennus antoi todella hyvät eväät taloudellisen hyvinvoinnin kehittämiseen ja musta tuntuu, että se antoi paljon inspiraatiota järkevöittää myös elämän muita osa-alueita. Jos oikein kovasti mietin, niin nykyinen siivousintoiluni voi olla peräisin Jennan opeista – kun selkeys ja tasapaino yhdellä elämän osa-alueella tuntuu hyvältä, sitä varmaan alkaa kaipaamaan enemmän ympärilleen.
 • Hankin itselleni vihdoin uuden Oura-sormuksen kadottamani sormuksen tilalle. Uskon etten useampaan vuoteen halunnut sormusta takaisin, sillä tiesin sen kertovan sen mitä en halunnut siinä hetkessä kuulla.. Nyt olin kuitenkin valmis ottamaan taas hyvinvointini omiin käsiini ja panostamaan siihen enemmän. Ja on ihan uskomatonta kuinka paljon vain se, että saadaan tietoa, voi oikeasti tehdä hyvää sillä Ouran antaman datan perusteella sain jo viikossa muutettua elämäntapojani niin, että sain nelinkertaistettua syvän uneni määrän (joo, ei sitä ihan hirveesti alkujaan ollut..).

Ja mitäs muuta? No, ehkä paras oivallus oli kun töissä kehityskeskustelussa multa kysyttiin missä näen itseni 10 vuoden päästä. Siinä hetkessä tajusin, että just nyt en haaveile mistään isosta elämänmuutoksesta tai ”paremmasta huomisesta”, ja se johtuu täysin siitä että olen niin älyttömän tyytyväinen elämääni juuri nyt. Tai kyllä mulla on ajatuksissa uudistaa meidän eteisen sisustus, mutta isossa kuvassa kaikki on kyllä just nyt ihan tosi hyvin ja oli jotenkin todella mahtavaa tajuta se, kun niin harvoin arjessa pysähtyy kunnolla asioita miettimään eikä siten osaa olla kiitollinen niistä itsestäänselvistä asioista. Siis niistä, jotka on juuri niitä tärkeimpiä.

Koska oon kaivannut kirjoittamista niin paljon, niin yritän itseni vuoksi saada avattua koneen jatkossa hieman useammin vapaa-ajallakin.. Seuraavaa kertaa odotellessa voitte jättää kommenttikenttään kysymyksiä tai vaikka postausideoita, niin ehkä aktivoidun niiden voimasta jo hieman nopeammin! 😉

Kivaa lauantai-iltaa,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Vuoden 2021 teema: raha & säästäminen / Viikon ruokalista + ostoslista hintoineen / 10+6 säästövinkkiä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

2 kommenttia

 1. Julia kirjoitti:

  Ihana kun palasit kirjoittamaan taas! 🙂 Minulta on mennyt ohi mitä opiskelet?

  • aino kirjoitti:

   Aloitin viime syksynä opiskelemaan AMK:ssa tietotekniikkaa 🙂 Voisin kirjoittaa tästä oman postauksen, sillä koko juttu oli vähän ”sattuman kauppaa” :D!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.