Hae
Aino Mäkelä

Reissunaisen arki

Reissunaisen arkiViimeisen kuukauden oon kuluttanut puhki Jyväskylä-Helsinki-Oulu -akselia. Oikeastaan kuluneiden kahden kuukauden aikana oon kerennyt olemaan vain yhden kokonaisen viikon kotona, joten se ehkä kuvastaa tarpeeksi hyvin kuinka paljon mä oon ollut menossa.

Siis aivan liikaa omaan makuuni.

Mä jotenkin hassusti ajattelin ettei se reissaaminen tuntuis miltään, mutta viime viikolla meinas jo oikeasti vähän harmittaa ainainen pakkaaminen ja bussissa istuminen. Reissut itsessään on ollu tosi ihania ja antoisia, mutta kyllä musta silti nyt on tosi ihanaa ettei mun tarvi lähteä kotoa yhtään mihinkään seuraavaan kolmeen viikkoon ellen halua. Musta onkin tullut aika mukavuudenhaluinen – tai sitten elämä täällä Jyväskylässä on vaan ihan liian kivaa.

Reissunaisen arkiYks haastavimmista jutuista reissatessa on arjen jatkuva katkeaminen. Just kun pääsee hyvään treenitatsiin tai muuten vaan saa skarpattua ruokarytmin kanssa, niin taas joutuu olemaan monta päivää pois omista kuvioista – usein vielä toisten ympyröissä. Etenkin Helsingissä, kun yleensä yökyläilen kavereiden luona, jolloin en aina edes malta uhrata sitä kallista ystävien kanssa vietettyä aikaa treenaamiseen tai kehtaa olla liian vaativa syömisten suhteen.

Onneksi reissussakin voi pitää huolta peruskuviosta: mulla on aina mukana mun aamujuomasekoitusta sekä jotain ”hätävaraa” ainakin aamuiksi ja välipalaksi. Viime viikonloppuna ne oli chiasiemeniä ja testiin saamaani Nu3 Compleat -jauhetta, joka toimi kuin nenä päähän reissueväänä! Ja kun päivä alkaa täyttävällä, tasapainoisella aamiaisella ei päivänkään mittaan tuu tehtyä hölmöjä valintoja.

Mitä nyt silti nälissään perjantaina syötiin pussillinen maalaissipsejä, jotka on ehdottomasti mun heikko kohta.. 

Reissunaisen arkiOn kuitenkin huojentavaa huomata, kuinka se arjen jatkuva katkeilu ei saa mua nakkaamaan pyyhettä kehään. Päinvastoin: nyt mulla on niin selvä fokus ja tahtotila keskittyä itseeni, ja nauttia säännöllisestä – energisestä arjesta. Sunnuntaina innostuin niin, että ilmoittauduin juoksukouluun ja eilen kävin pyöräilemässä yli 30km lenkin! Parhaillaan kattilassa poriseekin kunnon annos kitcharia, joten viikon ruokalistakin alkaa olemaan enemmän kuin kohdillaan.

Mikä teistä on parasta arjessa? Kaiken yllätyksellisen ja epäsäännöllisyyden jälkeen mä liputan tasaisuuden puolesta. Ainakin just nyt se tuntuu tosi hyvältä. Oi arki, kuin mä susta tykkäänkään!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.