Hae
Aino Mäkelä

Bataatista on moneksi

Bataatti on ehkä yksi suurimmista ruokarakkauksistani. Oon sitä hehkuttanut ennenkin ja silloin kommenttiboksi täyttyi kaikenmoisista reseptiehdotuksista, mitä bataatista voikaan kokata! Mä oon myös leiponut paljon bataatista, mutta ne ei oo ollut vielä kovin pitkälle edenneitä guilt-free reseptejä, joten palataan siihen sitten kun oon vähän kehitellyt niitä reseptejä vähän pidemmälle 😛
 
Bataattihan sisältää paljon beetakaroteenia, C-vitamiinia, kaliumia ja kuitua. Monet korvaa perunan bataatilla ja niin teen usein itsekkin – ihan vaan senkin takia, että bataatti on makeutensa vuoksi aikamoista herkkua!
 
Tässä kuitenkin reseptit mun TOP3 -bataattiruokiin tällähetkellä. Nää kaikki on superhelppoja ja nopeita valmistaa – ja luonnollisesti makukin on kohdillaan 😉 Suosittelen kokeilemaan, jos bataatista tykkäätte.
 

BATAATTIRANSKIKSET
bataattia
oliiviöljyä
chili- ja paprikamaustetta

1. Lohko haluamasi määrä bataattia kuorineen samankokoisiksi paloiksi.
2. Sekoita mausteet kulhossa oliiviöljyyn – lisää lohkotut bataatit ja sekoita niin, että jokainen lohko on öljy-mausteseoksen peitossa.
3. Paista 250asteisessa uunissa 20minuutin ajan.

HOX! Kannattaa seurailla niitä lohkoja sen uunissaoloajan.. ne nimittäin palaa aika helposti 🙂

**

 

TULINEN BATAATTI-KOOKOSKEITTO
bataatti
3 porkkanaa
paprika
2dl linssejä
sipuli
tuore chilipalko
2dl kookosmaitoa
chilimauste, paprikamauste, caynnepippuri

1. Kuullota hienonnettu sipuli sekä tuore chili öljyssä kattilassa.
3. Lisää kuutioitu bataatti sekä porkkanat ja paprika. Kuullota muutaman minuutin ajan.
3. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri – lisää huuhdellut linssit ja tarvittaessa lisää vettä.
4. Kun kasvikset ovat pehmeitä, soseuta keitto sauvasekoittimella.
5. Lisää joukkoon kookosmaito ja mausteet.
6. Kiehauta keitto vielä kerran ennen tarjoilua!

TARJOILUEHDOTUS:
Nauti keitto raejuuston ja siementen kera 🙂

**

BATAATTI-BROILERIKIUSAUS
400g broilerin fileesuikaleita
bataatti
sipuli
3 valkosipulinkynttä
3dl linssejä
115g aurajuustoa

1. Raasta bataatti uunivuokaan.
2. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet pannulla. Lisää broilerit ja ruskista kypsäksi.
3. Liota ja keitä linssit ellet käytä käyttövalmiita.
4. Lisää kypsät broilerit, linssit ja puolet aurajuustosta vuokaan. Sekoita hyvin ja lisää loppu aurajuustosta seoksen päälle.
5. Paista 225asteisessa uunissa 20minuutin ajan.

NAUTI! 🙂

4 kommenttia

  1. mirkkumirkku kirjoitti:

    Hehe, ostin tänään ensimmäisen bataattini :3 siitä tulee sipsejä.:D

    • Aino kirjoitti:

      Oi nammm! Tuut varmasti tykkäämään:) Bataattisipsit on mun makuun parhaimmillaan tulisesti maustettuna – kaikki tulinen sopii sen makeuden kanssa niin hyvin yhteen, mmmmmm!

  2. tsal kirjoitti:

    AAAH bataatti on vaan nii parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *