Hae
Aino Mäkelä

Sunnuntain suosikki: Voittamisen anatomia

Mulla on aina välillä aikakausia, jolloin hurahdan kirjoihin – kuten juuri nyt. Oon aloittanut tämän vuoden puolella jo kolme kirjaa, joita oon lukenut aina vaihdellen fiiliksen mukaan. Poikkeuksellisesti mukana ei ole yhtään hömppäkirjaa, vaan kaikki niistä käsittelee hyvinvointia omalla tavallaan ja jokainen niistä on ihan älyttömän hyvä!

Jatkossa tänne siis ilmestyy kirja-arvostelu (ja suositus!) jos toinenkin 🙂

Yksi näistä alkuvuoden suosikeista on Oskari Saaren kirjoittama kirja Aki Hintsa – Voittamisen anatomia. Aloitin kyseisen kirjan lukemisen jo viime vuoden puolella, mutta silloin en kaiken härdellin keskellä päässyt kovin montaa kymmentä sivua pidemmälle. Olin kuitenkin kuullut kyseisestä kirjasta niin paljon hyvää, etten alkuvuodesta enää malttanut sen antaa pölyttyä kirjahyllyssä ja ahminkin reilut 300 sivua yllättävän nopeassa ajassa 🙂

Kirja tarjoaa lukijalleen inspiraatiota, tärkeitä ajatuksia ja herättelee miettimään asioita uudesta näkökulmasta. Se tarjoaa mielestäni helposti lähestyttävän ja selkokielisen käsityksen terveydestä ja hyvinvoinnista kooten yhteen kaikki tärkeät osa-alueet, ja tylsien faktojen sijaan kertoen ne mielenkiintoisten tarinoiden kautta ihmisläheisesti ja siten erittäin ymmärrettävästi.

Täydellisyyden sijasta pitäisi pyrkiä kohti tasapainoa ja perfektionismin sijasta kohti tarkoituksenmukaisuutta. Millainen panostus on järkevää tavoitteiden saavuttamiseksi? Millaista ruokavaliota kannattaa noudattaa? Miten paljon ja millaista liikuntaa olisi hyvä harrastaa? Se, mikä on tarkoituksenmukaista maratonin maailmanennätystä tavoittelevalle, olisi valtaosalle ihmisistä hulluutta ja energian tuhlaamista ja aiheuttaisi jopa fyysisiä vammoja.

Lukukokemus oli mulle hyvin lohdullinen ja voimaannuttava siinäkin mielessä, että se vastasi hyvin paljon omaa ajattelumaailmaani ja filosofiaani hyvinvoinnista. Samalla se myös sopivasti laski jalat maahan ja asetti järjen takaisin päähän näin alkuvuoden suuruudenhullutusten suhteen 😉

Suosittelen lämpimästi kirjaa jokaiselle huippu-urheilijasta kotiäiteihin ja vauvasta vaariin. Aki Hintsan näkemys hyvinvoinnista nimittäin oli juuri sellainen, jollaisena sen useamman meistä pitäisi nähdä.

Oletko lukenut kyseisen kirjan? Mitä tykkäsit?

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.