Hae
Aino Mäkelä

Mustikka-kardemumma raakakakku

Moi! Istun parhaillaan työpaikan keittiössä, pöydässä on raakakakkua kolleegan jäähyväisten kunniaksi ja mun suonissa virtaa aivan liikaa kofeiinia joita oon kuvauspäivän tohinoissa tankannut aivan kuin huomaamattani. Siis juuri se kahvi, mitä mun ei pitänyt enää juoda.. hah!

No mutta tänään onkin ollut monessakin mielessä erityinen päivä, eikä vähiten siksi että tänään on mun syntymäpäivä. Joka vuosi oon tottunut kirjaamaan ylös ajatuksia siitä miltä vanheneminen oikein tuntuu, mutta tänään olo on ollut aika sanaton.

En sano ettei musta tuntuis miltään, mutta tässä päivässä on ollut paljon kivempia asioita kuin itse vanheneminen kuten poikkeuksellisen inspiroiva työpäivä, huippuja tyyppejä ympärillä ja lukuisat onnitteluviestit joita on tipahdellut tasaisesti pitkin päivää.

Näin sanattomana oon onnellinen siitä, että juhlan kunniaksi mun kätköistä löytyi yks mun viimeisimmistä raakakakkuresepteistä jota en oo vielä muistanut teille jakaa! Tää sai inspiraationsa erään kotimaisen pientuottajan jäätelöstä, jonka makumaailma hurmas mut heti ensimmäisellä lusikallisella ja tuhottuani koko pikarillisen tiesin minkä makuisen kakun taikoisin seuraavaksi.

Hetki siinä meni, mutta muutaman kokeilun jälkeen resepti oli valmis ja parempi mitä olin osannut ajatellakkaan. Raikkaan mustikan ja mausteisen kardemumman kombo yhdistettynä pehmeään vaniljaan sekä suussasulavaan koostumukseen toimi kakussa yhtä hyvin, kuin jäätelössä! Ja kaiken kruunasi kakun pohja, joka on varmasti yksi parhaista mitä oon koskaan tehnyt.

MUSTIKKA-KARDEMUMMA RAAKAKAKKU

1 dl macadamiapähkinöitä
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl mulperimarjoja
5 viikunaa
2 tl kardemumma-jauhe
2 rkl kookosöljyä
suola

Aloita valmistamalla pohja hienontamalla pähkinät ja mulperimarjat tehosekoittimessa. Lisää mukaan mausteet ja viikunat yksitellen. Viimeistele pohjamassa kookosöljyllä. Painele massa kakkuvuoan pohjalle ja jätä se odottamaan täytteiden valmistusta.

200 g mustikoita
puolikas avokado
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeria
1,5 dl vettä
1 rkl tocoa
2 tl kardemumma-jauhetta
1 tl psylliumia
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä

Valmista mustikkatäyte blendaamalla mustikat, avokado, kookosmanna, vesi ja psyllium-jauhe sekaisin. Lisää seuraavaksi toco, kardemumma ja vanilja sekä koivusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu kaakaovoi ja kookosöljy, ja sekoita tasaiseksi.

1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeri
2,5 dl vettä
1 rkl tocoa
1 tl psylliumia
1 rkl kardemumma-jauhetta
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita

Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja lisää ne veden, psylliumin sekä kookosmannan kera blenderiin. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet, toco ja koivusokeri. Lisää lopuksi sula kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytemassat kakkupohjan päälle kerroksittain ja nosta pakkaseen parin tunnin ajaksi hyytymään.

Herkullista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Näyttää ja kuulostaa ihanille! <3 Hyvää Pääsiäistä! 🙂

    Nora / https://dreamerachiever.com

  2. Seija kirjoitti:

    Hei, etsin kakkuohjetta juhliin ja törmäsin tähän. Vaikuttaa herkulliselta! Mietin, että pitäisikö pohjassa käyttää kuivattuja vai tuoreita viikunoita? Ja onnistuuko kakku pakastemustikoista, ettei tule liian vetistä? Ihanaa, jos vanhaan ohjeeseen pystyt vastaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.