Hae
Aino Mäkelä

Kuka & mitä – tällainen olen nykyään

Näin uuden vuoden kunniaksi pohdin, että olisi kiva kirjoittaa itsestä kunnollinen ”esittelypostaus”. Viimeinen sellainen on kolmen vuoden takaa ja moni asia on muuttunut sen jälkeen – ihan konkreettisesti, kuin myös omassa tavassani elää & ajatella. Moni teistä on varmasti seurannut mun juttuja jo vuosien ajan, mutta siellä ruudun toisella puolella on varmasti paljon myös uusia lukijoita – ja nykyisen paljon verkkaisemman kirjoittelu ja päivitystahdin vuoksi moni on varmasti tippunut kärryiltä, että mitä mun elämässä nykyään oikein tapahtuu!

Siispä nyt on vuorossa tarina tarinankirjoittajasta, innostujasta ruudun tältä puolen. Ja vaikka tämä on erityisesti teille uusille lukijoille niin uskon monen vanhankin lukijan saavan tästä jotain iloa irti!

KUKA OLEN?

Olen Aino, kohta kolmekymppinen hyvinvoinnista ja elämän mutkattomuudesta innostuva nuori nainen. Rakastan hitaita aamuja ja kiireettömyyttä. Nautin pitkistä metsälenkeistä, koirieni kanssa harrastamisesta & halailusta, hyvästä viinistä ja rakkaudella kokatusta ruoasta, innostun nopeasti hyvistä jutuista ja haluan aina antaa uusille ihmisille, ideoille ja elämän oikuille ennakkoluulottomasti mahdollisuuden.

Uskon, että elämässä asiat tapahtuu tarkoituksella ja että meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan onnellisuuteensa – ihan jokaisen, tavalla tai toisella.

Elämässä mua kiehtoo joka päivä etenevä tutkimusretki omaan itseensä kaikki pienien hetkien, kohtaamisten ja ajatusten jakamisten kautta, yksin ja yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. Ja kaiken sen myötä kasvaminen ihmisenä. Välillä se itkettää ja suututtaa, mutta onneksi useimmiten nuo oivallukset on positiivisia ja niillä on voimaannuttava vaikutus omaan arkeen.

Siinä missä koen ennen olleeni ruokanatsi ja himoliikkuja, olen nykyään löytänyt sen kuuluisan kultaisen keskitien ja tasapainon. Treenaaminen menee nykyään oman jaksamisen ja arjen kuormittavuuden mukaan niin, että palautumiselle jää riittävästi aikaa. Ja vaikka edelleen olen hyvin tiedostava ruokailija, niin en kuitenkaan anna sen rajoittaa arkeani ja elämääni sen enempää, vaan pyrin pitämään kokonaisuuden järkevänä.

Entisenä kiirenarkomaanina panostan nykyään todella paljon rauhoittumiselle ja ihan vaan olemiselle. Saatan unohtua hyvän kirjan ääreen tunneiksi ja unohtua haahuilemaan metsään suunniteltua pidemmäksi aikaa. Nautin siitä kun kalenteri on enemmän tyhjä kuin täysi, koska se antaa tilaa luovuudelle ja spontaaneille ideoille, sekä tietysti rentoutumiselle. Haluaisin taas keskittyä enemmän joogaan, meditointiin ja hengitysharjoituksiin, mutta niiden sijaan makoilen usein mieheni kainalossa jotain hyvää sarjaa tai elokuvaa katsoen.

Olen aina ajatellut haluavani elää elämää, josta en kaipaa lomaa. Tahdon nauttia jokaisesta päivästä ja ennen kaikkea koen, että arjen on oltava itselleen mielekästä. Joskus aikoinaan ”selvisin” aina arjesta viikonloppuja varten, jotka elin täysillä, mutta eihän sellainen elämä ollut millään tavalla tasapainoista. Tärkeintä onkin olla rehellinen itselleen, sillä maailmassa jossa kaikki on mahdollista (ja etenkin Suomen kaltaisessa maassa!)  vain oma mielikuvitus on rajana. Siksi en pelkääkkään muutosta, vaan olen valmis ottamaan uuden askeleen kohti tuntematonta, jos joku nykyisessä arjessa alkaa tökkimään.

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Alkujani oon kotoisin Oulun kyljestä, pieneltä kylältä nimeltään Jääli. Aikoinaan sainkin mun isoveljeltä lempinimen ”Aino Amerikanlautanen”, kun jaksoin syödä meidän kylän grillin isoimman annoksen – ja se oli suoritus, johon vain harva kykeni ? Oon siis aina tykännyt hyvästä ruoasta, mutta vuosien myötä määritelmä hyvälle ruoalle on muuttunut aina vain tiedostavampaan ja terveellisempään suuntaan.

Blogia aloin kirjoittamaan vielä asuessani Oulussa vuonna 2012, kun innoistuin muuttamaan elämäntapojani terveellisempään suuntaan. Tää blogi olikin aikoinaan yksi FitFashionin ensimmäisiä blogeja. Välillä mun koko terveyshullutus meni vähän överiksi ja siitä seurasi muun muassa vaikeat hormonihäiriöt sekä ongelmat suoliston ja aineenvaihdunnan kanssa. Mun vanhoista kirjoituksista löytyykin paljon asiaa edellä mainituista aiheista, sillä luonnollisesti ne on ollut mulle tosi tärkeitä ja mielenkiintoisia aiheita, joista mulla on ollut paljon sanottavaa.

Oulusta Helsinkiin muutin vuonna 2013 ja siellä oikeiden ihmisten ympäröimänä tää kaikki mun innostus vaan kasvoi entisestään! Ensin luin terveys- ja liikuntalääketieteitä ja suoritin personal trainerin tutkinnon, minkä jälkeen aloin opiskelemaan Terveysopisto Saluksessa ravintoterapeutiksi. Helsingissä myös ohjasin aikoinaan raakasuklaa– ja raakakakkuworkshoppeja ja löysin entistä vahvemmin mun kutsumukseni ”ruoka on lääkkeesi” filosofiasta.

Keväällä 2016 matka jatkui Helsingistä kohti Jyväskylää ja vietän päiväni Foodinin konttorilla, sekä välillä messuilla ja muissa tapahtumissa Foodinin mukana. Jyväskylässä asuin 3,5 vuotta, kunnes vihdoin löydettiin miehen kanssa meille täydellinen koti metsän siimeksestä ja muutettiin tänne 2019-2020 vuodenvaihteessa. Täällä meidän on hyvä olla koiriemme, kolmen walesinspringerspanielin, kanssa. Koirat pitää mut liikkeellä niinäkin päivinä, kun tekis mieli vain uppoutua sohvanpohjalle Netflixin ääreen. Ja rehellisyyden nimissä voin myöntää olevani ihan pesunkestävä ”crazydoglady” 😀

Matkamuisto, Tromssa

Tällä hetkellä mun arkeen kuuluu siis töitä kivojen ihmisten kanssa, pitkiä metsälenkkejä koirien kanssa, treenaamista oman jaksamisen mukaan, pieni rakennusprojekti ja tietysti myös ystävien kanssa maailman parantaminen. Viime vuosina viikonloput on menneet hyvin pitkälle koirien kanssa harrastaessa ja opiskellessa, mutta koronavuosi on tuonut ihan uudenlaisen perspektiivin arkeen ja voi olla, että jatkossa harrastaminen on hieman maltillisempaa.

Siinä missä viime vuosi oli hyvin pitkälle akkujen latailua ja rauhallisempaa menoa monen kiireisen vuoden jälkeen, oon nyt viimeiset viikot ollu aivan täynnä uudenlaista energiaa. Siksi musta tuntuukin, että tästä vuodesta tulee aivan poikkeuksellisen hyvä! Ja tällä hetkellä eniten odotankin meidän Tuulan keväällä syntyviä pentuja <3

Mutta, siinäpä olikin jo vähän tarinaa kerrakseen.  Olisko sulla jotain erityistä mitä haluaisit tietää, jotain mitä unohdin kertoa?

Ihanaa sunnuntain jatkoa,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Vuoden 2021 teema: raha & säästäminen / Milloin olen viimeksi? / Joulukihlat & hyggeilyä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

 

2 kommenttia

  1. Maiju kirjoitti:

    Voi ihana Aino. Näytät niin ihanan elinvoimaiselta tuossa aloituskuvassa. Toivon sinulle paljon rakkautta ja iloa elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.