Hae
Aino Mäkelä

Kehonkoostumus ja naisen oikkuileva mieli

Kehonkoostumusmittaus onnistuu aina herättämään paljon ajatuksia ja tunteita – kuten tänäänkin. Oon käynyt mittauksissa säännöllisen epäsäännöllisesti viimeisen kolmen vuoden ajan ja tuloksia on aina hauska vertailla sillä niihin peilautuu selkeästi se, mitä on viime kuukaudet tullu puuhailtua. Toki pitää myös muistaa että tuloksiin vaikuttaa myös muutkin tekijät, kuten esimerkiksi tää mun tänhetkinen kreatiinitankkaus ja meneillään oleva huoltava lepoviikko treeneistä 😉 OLYMPUS DIGITAL CAMERAMittaus nostatti kyllä treenimotivaation tulevaan treenisykliin aivan pilviin! 😀 Viimeiset kuukaudet oon tehnyt valmistavaa treeniä – tekniikkaa, liikkuvuutta, painojen hakemista ja kunnon ylläpitoa – ja nyt on sitten aika laittaa kunnolla hösseliksi! Tällä hetkellä oon kyllä erittäin tyytyväinen mun kroppaan, mutta oon silti erittäin utelias selvittämään mihin kaikkeen mä vielä halutessani pystyn. Pakko kyllä myöntää, että ensimmäiset reaktiot kehonkoostumusmittauskesta ei ollu kovin positiiviset. Mikä siinä on, että rasvamassan noustessa nousee aina pala kurkkuun? Vaikka tiesin hyvin ennakkoon, että se tulee kasvamaan sillä oon tarkoituksella syönyt paljon yli kulutukseni hommaten lisää massaa 😀 Oikeastaanhan mun viime kuukaudet ei ois menny suunnitelmien mukaan, ellei kyseistä kasvamista ois tapahtunut, hahha! Sen muistamiseen meni onneksi vain alkujärkytyksestä toipumiseen kulunut aika. 

Mittauksia tärkeämpää on kyllä se oma fiilis ja tyytyväisyys siihen peilikuvaan. Mittaukset on hyviä suunnannäyttäjiä, mutta niiden takia ei kannata menettää yöuniaan 😉 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeuraavat treenikuukaudet tulee SISÄLTÄMÄÄN ENEMMÄN raskaampaa voimaharjoittelua, kovempia kuormia ja lyhyempiä sarjoja, lepopäiviä ja kehonhuoltoa sekä SISÄLTÄMÄÄN VÄHEMMÄN treenikertoja ja pumppaavaa hinkuttamista salilla – nyt kun tekniikat, itselle toimivimmat liikkeet ja ne oikeasti haastavat kuormat on tiedossa on hyvä lähtä haastamaa itseänsä aina vaan uudestaan ja uudestaan 😉

Kreatiinipossu…nöf nöf 😉

Yritin ottaa teille vielä oikein havainnollistavia kuvia mun kehityksestä, mutta onnistuin sen sijaan rikkomaan mun kameran 🙁 .. palataan asiaan siis sitten kun kotiudun takaisin Helsinkiin ja saan kameran huoltoon, heh.

Ja sitten vuorossa loppukevennys kohti viikonloppua 😀 Onko moni teistä törmännyt Facebookissa pyörivään kaljahaasteeseen? Haastettujen tulee siis juoda puolen litran tuoppi olutta yhdellä kulauksella ja julkaista siitä video Facebookissa vuorokauden kuluessa haasteesta tai ostaa haastajalleen kontillinen kaljaa. Ja muthan haastettiin mukaan – tietysti 😀

Näppäränä tyttönä tein kuitenkin haasteesta omannäköiseni ;) Taloudellisestihan haaste oli mulle tappiollinen sillä puolen litran olut ois tullut edullisemmaksi entä anarkistin vihersmoothie, hahha! Eikä mun lähikaupasta edes löytynyt selleriä, jotta oisin saanut mun smoothiesta täydellisen – puolen litran oluita sen sijaan löytyi jos minkä merkkistä ja laatusta, niistä olisin helposti löytänyt mieluiseni 😀

Smoothie sisälsi: pinaattia, päärynän, puolikkaan avokadon, kananmunan valkuaisen, maustamatonta kookosvettä* sekä superfoodeja – yrttijauhetta, viherjauhetta ja macaa 😉 Selleri ois tosiaan kruunannut kokonaisuuden, mutta uppos kyllä hyvin ilmankin! Mä itseasiassa jopa kuvasin tekoprosessin teille videolle, mutta en osannut muokata siitä julkaisukelpoista kokonaisuutta…

Hyvänä hävijänä myönsin kuitenkin tappioni ja ostin haastajalleni ystävällisesti 24 alkoholitonta olutta 😀 Hahhahhah. Tänään ajattelin kuitenkin perjantain kunniaksi testata, että uppoaako se tuopillinen olutta kerralla kurkusta alas vai nouseeko se suorilta samaa reittiä takaisin ylös – siitä lähdetään Rukalle ottamaan tyttöjen kanssa selvää kunhan ensin jännitetään kisakatsomossa Leijonien peliä! Viimeksi olin samojen tyttöjen kanssa juhlimassa Suomen junnuleijonien voittoa, joten täähän vois enteillä aika hyvää.. eikö? 😉

Hassunhauskaa viikonloppua kaikille!

<3 Aino

*kookosvesi saatu RAW2U -verkkokaupasta, josta sitä saa tilattua tarjoushintaan suoraan kotiin!

8 kommenttia

 1. Punttimimmi kirjoitti:

  Haha, ihan huippu idea tuo vihersmoothie 😀 Must selkeesti jopa niin hyvä et siit ois pitänyt saada voittajan mitali ja papukaijamerkki, varmaan tota vaikeempi juoda kuin kalja. Tai no en tiedä, mut ainakin terveellisempää 🙂

  http://punttimimmi.fitfashion.fi/

  • Aino kirjoitti:

   Hahhaha toi oli iteasiassa kyllä ihan superhyvää, mut veikkaan et moni joka kaljahaasteen toteutti ei ois tässä samassa pärjänny ;D

 2. jane kirjoitti:

  paljonko sulla sit oli lihasmassaa?:)

  • Aino kirjoitti:

   Noihin prosenttiosuuksiin en niin suoraan luota, kun niissä näkyy tuo kreatiinitankkauksen vaikutus 🙂 Mutta suunta sen kehityksen kanssa on ihan suunnitelmien mukanen, hihhi! Kunhan kotiin pääsen niin teen vähän laajemman postauksen noiden mittausten tuloksista, kun saan ne vanhat tulokset käsiini.

 3. Roosa kirjoitti:

  Olis kyllä kiva kuulla sun mittauksen tuloksia. Ymmärrän, että aihe voi tuntua liian henkilökohtaiselta. Mutta näkeehän noista kuvista anyway että hyvässä kunnossa oot, oli mittaustulokset mitä tahansa, että ei sulla ainakaan mitään hävettävää ole! 😉

  • Aino kirjoitti:

   Juu, mulla vaan ei oo noita aiempia mittaustuloksia täällä Oulussa niin ei oikein pystynyt mitään vertailua tekemään niinku olin ensiksi aatellu 😀 Hihhihi, kiitos Roosa!

 4. SL kirjoitti:

  WOW mikä selkä ja peppu!! Selkeesti tullut tulosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.