Hae
Aino Mäkelä

Muoviton maaliskuu? Vinkkejä otetaan vastaan!

Harvemmin nykyään enää kiinnostun haasteista, mutta kuullessani ”muovittomasta maaliskuusta” mielenkiintoni heräsi heti. Panostan paljon itseeni ja omaan hyvinvointiini, mutta rehellisesti sanottuna aivan liian vähän ympäristön hyvinvointiin – ja sen suhteen olenkin halunnut tehdä parannuksen jo pitkään.

Mä koen, että tälläiset haasteet on oivia keinoja opetella pienten tekojen kautta tekemään parempia valintoja. Oppimaan, että se totuttu normi ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto vaan että parempiakin löytyy.Nyt kun meidän taloudessa asuu kaksi henkilöä ja laitetaan kotona paljon aiempaa enemmän ruokaa oon järkyttynyt muoviroskan määrästä. Sitä tulee V-A-L-T-A-V-A-S-T-I  ja meitä on sentään vain kaksi. Ja kerta sitä tulee jo pelkästä ruokatarpeista noin paljon, niin tuun varmasti yllättymään kuinka paljon sitä tulee kaikkialta muualta kunhan vaan alan entistä enemmän kiinnittämään asiaan huomiota..

Jotain oon jo tehnyt oman muovinkulutukseni vähentämiseksi. Mikromuoveja täynnä oleva kosmetiikka on jäänyt jo vuosia sitten ja oon käyttäny jo pitkään luonnonkosmetiikkaa. Oon myös käyttänyt jo pitkään kauppakassina pääosin kangaskassia ja musta onkin aivan loistavaa, että nykyään jopa useimmat vaatekaupat velotitavat extraa muovikasseista!

Ootko tehnyt tietoisia päätöksiä muovin vähentämiseksi? Tai aiotko osallistua muovittomaan maaliskuuhun?

Kaikki vinkit muovittomuuteen on enemmän kuin tervetulleita! Ja uskon, että niistä saa inspiraatiota mun lisäksi myös moni lukija joten laittakaahan näppis laulamaan 🙂

Aurinkoista viikonloppua,

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

 

3 kommenttia

 1. Paula89 kirjoitti:

  Itse olen käyttänyt jo pitkän aikaa kangaskassia tai reppua kauppareissuilla. Muovikassien osto vähentynyt huomattavasti ja siltikään ei ole aiemmin ostetut muovipussit vielä loppuneet. (Käytän ne roskapusseina).
  Kosmetiikassa olen myöskin alkanut suosia luonnonkosmetiikkaa. Muovittomuus on yksi plussa tässäkin asiassa. 🙂
  Vältän myös uusimasta turhaan omaa elektroniikkaa. Esim. En osta uutta puhelinta, jos edellinen toimii hyvin. Jotkut kun tuntuvat uusivan puhelimen aina, kun tulee vähänkin päivitetympi malli.
  Itse tajusin myöskin muovin määrän vasta silloin, kun talonyhtiöömme tuli muovinkeräysastiat. Aiemmin oli vaan ajatellut, että jaa tämäkin pakattu muoviin ja laittanut perusroskien joukkoon. Nytkun muovit on yhdessä läjässä, niin huomaa että helekutti kun tätä on paljon.
  Ja kaikkien vanhojen kuluneiden muoviastioiden tilalle olen hankkinut lasiset astiat ja rasiat.
  Hyvää muovitonta maaliskuuta! 🙂

 2. R kirjoitti:

  Pukeudu täysin luonnonkuituisiin vaatteisiin tai vaikkapa edes paitoihin tms. Ei-luonnonkuituisista vaatteista irtoaa pesuveteen iso määrä mikromuovia ja niitä ei lähes koskaan mikään mekanismi oikein siivilöi. Prismasta saa nykyisin ostettua kestopussin myös hedelmille. Siinä jotain 🙂

 3. Lulu kirjoitti:

  Hei superisti kiitos menee heti seurantaan!!custom written essays

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.