Hae
Aino Mäkelä

Koutsi tuli taloon

Heippa ihanat! <3 Mitä teidän sunnuntaihin kuuluu?
 
Mä luovutin nukkumisen suhteen tänään jo aika aikasin ja suuntasin aamupalan jälkeen salille – mitä sitä turhaan sängyssä pyörimään, kun voi väsyttää itsensä oikeasti ja nukkua myöhemmin kunnon päikkärit 😛 Salilta ajelin suoraan tänne mun vanhempien luo ja tarkoituksena ois vielä päivän mittaan mennä nauttimaan tuosta auringonpaisteesta elikkä suunnata järvelle vähän suksimaan 🙂 Ihanaa!
 
Vietin siis loppuviikon mun siskon perheen luona kyläillen ja voi että, kylläpä se lapsiperheen arki poikkeaa mun normaalista aika hurjasti! 😀 Teki tosi hyvää päästä vähän irti omista normikuvioista ja touhuta kaikkea erilaista päivät. Vaikka musta ei mihinkään vaipanvaihtohommiin ole, niin onneksi on paljon muuta minkä kanssa pystyn auttamaan parhaani mukaan. Ja kyllähän sitä tuollaisessa seurassa hyvin viihtyykin – lasten seurassa nyt vaan on aika hankala olla huonolla tuulella 🙂 Harmi vaan kun ne kasvaa niin nopeaa.. nähtiin viimeksi kuukausi sitten ja musta tuntuu, että mun kummityttö oli taas niin paljon isompi ja fiksumpi, entä viimeksi. Taino, ainakin isompi 😉
 
 
 
 
 
 
 
Autoin siis parhaani mukaan arjen pyörittämisessä ja tadaa, missäs mä olisinkaan etevämpi kun kokkailuhommissa? Kun on kaksi pientä lasta hoidettavana, niin aikaa ruuanlaitolle (tai ylipäätään millekkään muulle..) jää aika vähän, joten mä pidin huolen siitä että ruokaa on pöydässä 🙂 Samalla opetin ja kerroin mun siskolle terveellisen ruuan valmistuksesta ja vinkkailin, miten pienilläkin valinnoilla saa isoja eroja aikaiseksi.Toivottavasti onnistuin inspiroimaan siskoa edes hieman! Ainakin ruuat näytti maistuvan 🙂
 
Kotiäidin arki on niin raskasta ja täynnä toimintaa, että mua välillä huolestuttaa tarinat joissa mammat kertovat, että päivän syömiset jää usein yhteen, kahteen ateriaan..! Lasten hoitaminen kyllä vie aikaa ja arki on hektistä, mutta hermothan siinä varmasti on koetuksella jos energiaa ei ole 🙁 Joten koittakaahan muistaa ja keretä syödä edes jotain pientä ja niinä hetkinä, kun on aikaa, niin tankata sitten vähän enemmän. Pelkällä kahvilla ei kukaan elä, eihän siitä edes saa energiaa.. Paljon mukavampihan se on sitten lastenkin kanssa touhuta, kun itsellä on hyvä ja energinen fiilis.
 
 

Entä se oma liikuntapuoli? Kevyt treenailuhan siis jatkui ja otinkin päävastuun koiranulkoiluttajana. Ihanaa, kun lenkitettävänä oli koira, jonka kanssa ei haitannut vaikka mittari näytti -30 😀 Aamulenkit oli siis aika hyytäviä! Salillehan mulla ei ollut mahdollisuutta päästä ja BodyPump johon meillä oli tarkoitus mennä peruttiin, joka harmitti kyllä sillä oisin pitkästä aikaa halunnut kokeilla jotain ryhmäliikuntaa… eihän sitä tiedä, vaikka olisin innostunut? 😀

Onneksi olohuoneesta löytyi kuitenkin crosstrainer, kahvakuula ja eripainoisia käsipainoja, joten sain tehtyä vähän lihastreeniäkin. Kotitreenistäkin saa yllättävän tehokasta niin halutessaan – mä oon aina ollut huono treenaamaan kotona, mutta kun ei muuta mahdollisuutta ollut niin pitihän se hiki jotenkin pintaan saada 😉 Jos kotitreeneihin kaipaa ideoita, niin Youtubestahan löytyy videoita vaikka kuinka paljon – jopa sellaisiin treeneihin, joihin ei tarvitse edes mitään ylimääräisiä välineitä. Treenin insentiteetiinhän voi vaikuttaa sitten itse omalla tekemisen temmollaan 🙂

Tuliaisena toin mun siskolle tuon Bob Harperin kirjan, joka vaikuttaa tosi hyvältä. Siskollahan on siis pieni proggis menossa ja kun en voi joka päivä itse olla tsemppaamassa, niin toin Bobin mun sijaiseksi 😉 Mun mielestä on hyvä lukea joku fiksu opas painonpudotuksesta, jotta tajuaa miksi kannattaa toimia tietyllä tavalla – silloin välttyy suurimmilta sudenkuopilta ja motivaatiokin kasvaa uusiin sfääreihin. Kyseistä kirjaa en oo ihan kannesta kanteen kerennyt itse lukea, mutta mulla jäi siitä tosi asiallinen ja järkevä fiilis. Onko joku lukenut kyseisen kirja, mitä ootte tykännyt?

**
 
Tulipa jotenkin sekava postaus, hahha 🙂 Nyt oon kuitenkin takaisin siis kiinni omassa arjessa eli paluu töihin ja omalle salille on tehty <3 Kyllä nyt taas jaksaa paljon paremmin, kun kävi vähän lepuuttamassa hermoja muissa maisemissa – pieni irtiotto arjesta on aina suositeltava!

2 kommenttia

  1. mOm kirjoitti:

    Iso kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.