Hae
Aino Mäkelä

Kauppareissun antimet

Te ootte jo pitkään pyytäneet multa postausta siitä, mitä oikein kaupasta ostan ja tän toteutus on aina vaan venynyt ja venynyt.. Tässä välissä myös mun oma suhtautuminen ruokaan on rentoutunut ja muuttunut tosi paljon sekä toki myös ruoanlaitto tottumukset.

Harvoin enää tulee myöskään ostettua koko viikon ruokia kerralla! Ois ihanaa, jos saisin sen aikaiseksi, mutta tässä arjessa on niin paljon muuttujia ja muutenkin ruoka on mulle nykyään enemmän fiilisjuttu kuin suoritus ja ajatus meal-prepistä tuntuu tosi vieraalta. Ja koska nykyään hoidetaan sekä ostokset että ruolaitto yhdessä kämppiksen kanssa ei niissä ole enää samanlaista logiikkaa kuin joskus vuosia sitten, vaan hommasta on tullut enemmän sosiaalista ja viihdyttävää 🙂Tässä kuitenkin pientä pintaraapaisua siitä mitä meidän jääkaapista usein löytyy! Aika kasvispainotteista syöminen on edelleen ja siinä lisänä on välillä hyvälaatuista lihaa, kalaa tai kasviproteiinia – edelleenkin siitä fiiliksestä riippuen.

Ruoan laadun lisäksi pyrin minimoimaan muovien määrän ja suosimaan kotimaista ja luomua, mutta aina se ei ole mahdollista sillä kauppojen valikoimat ei aina palvele ihan täysin omia toiveita. Mutta en jaksa ottaa siitä sen kummempaa stressiä, vaan pyrin tekemään aina ne sillä hetkellä parhaat mahdolliset valinnat 🙂

Kaupasta mukaan tarttui seuraavaa:
✧ Porkkanaa
✧ Paprikaa
✧ Kurkkua
✧ Kesäkurpitsaa
✧ Omenaa
✧ Päärynää
✧ Banaania
✧ Bataattia
✧ Kukkakaalta
✧ Parsakaalta
✧ Keräkaalta
✧ Punasipulia
✧ Valkosipulia
✧ Jalotofun Kylmäsavutofua
✧ Kotimaista kalkkunaa
✧ Luomu tattaripastaa!
✧ Luomu tomaattisosetta
✧ Basilikaa, päärynää ja kananmunia – jotka onnistuneesti unohdin kuvista

Nämä valikoitui mukaan, koska ajatuksissa oli kokkailla bataattikeittoa, falafelejä, pestoa, kasviswokkia, smoothieita, puuroa, banaanilettuja ja chiavanukkaita. Tuo kaupasta löytämäni tattaripasta oli heräteostos, johon ihastuin heti! Tosi kiva maku ja koostumus, eikä hintakaan ollut paha. Eikä kannata unohtaa, että meidän kuivakaapeista yleensä löytyy chia-siemeniä, kaurahiutaleita, pähkinöitä, kookosöljyä sekä -mannaa ja sen sellaista kivaa piristettä annoksien sekaan 🙂

Miltä vaikutti? Jaksatteko te tehdä mealpreppiä vai meettekö enemmän fiilispohjalta?

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Kotimainen luomutattaripasta on hurjasti parempaa kuin tuo ulkomainen, suosittelen! K-paikoista löytyy.

 2. Rimpeli kirjoitti:

  Mun mielestä tattari on turhan kallista! 😀 ostan nykyään aina hirssihiutaleita, kaurahiutaleille vaihtelua! hirssistä tulee uskomattoman hyvän makuinen puuro! suosittelen kokeilemaan urtekramin luomu hirssihiutaleita jos et ennen ole ostanut! edullista tattariin verrattuna ja ravintoarvot hyvät! hirssiä pidetään hyvänä ravintona hiuksille eikä aiheuta kehoon samanlaista limaisuutta kuin kaura.

  • Aino kirjoitti:

   Joo, näissä löytyy varmasti hinnassa eroja! Toi tattaripasta jonka ostin tais maksaa muistaakseni jotain 1,50€ luokkaa eli gluteenittomaksi pastaksi aika edullinen..? Tai en oo ihan varma, sillä aika harvoin noilla osastoilla kaupassa pyörin 😀 Hirssi on kyllä tosi ihanaa ja mulla tulee käytettyä sitä tosi paljon jyvänä esimerkiksi salaateissa ja pataruoissa! Ihana maku ja koostumus 🙂 Kiitos vinkistä! Pitääpä joskus kokeilla, jos innostuis keittelmään hirssistä puuroakin – tosin mun vatsalle kaura on just parasta, varmaan juurikin sen ”limaisuuden” takia joka ei onneksi mulla nouse nieluun tai muuallekkaan vaan hellii kivasti vatsaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.