Hae
Aino Mäkelä

14. LUUKKU

Joululoman alku on varmasti monella teistä siellä aivan kulman takana sillä juhlitaanhan Jouluakin jo reilun viikon päästä. Monelle itse Joulun juhlinnan lisäksi tärkeää on rentoutua ja ladata akkuja kohti tulevaa Uutta Vuotta – kerätä vähän energiaa, jotta jaksaa uusin voimin lähteä elämään unelmiaan todeksi.

14. LUUKKU keskittyykin rentoutumiseen ja mielenhallintaan sillä haluan jakaa teille parhaat vinkkini onnistuneeseen päivään. Sillä ideaalitilannehan on onnellinen elämä ja tasapainoinen arki, josta ei edes kaipaa lomaa. Eikö totta?

Aamulla on mulle tärkein vaikutus koko päivän kulkuun. Jos saan aloittaa sen rauhassa ja hyvillä mielin ei päivän aikana sattunet kommellukset onnistu harmittamaan samoissa määrin – kiireiset aamut onkin asia joita pyrin välttämään.

Onko teillä jotain tiettyjä aamurutiineja, juttuja jotka aloittaa päivän onnistuneesti?

Täydellinen aamu Aamun herätyshetki
Mä itse yritän välttää puhelimen ja tietokoneen käyttöä aamun ajan. Onko mitään pahempaa kuin vahingossa aloittaa aamunsa huonoilla uutisilla tai kiireiselllä työsähköpostilla? Haluan viettää hetken aikaa mun omassa kuplassa, nautiskellen siitä ajasta jonka saan viettää itseeni keskittyen aina kasvojen puhdistuksesta aamuteen siemailuun.

Mun yksi vakiintuneimmista rutiineista on ehdottomasti sitruunaveden nauttiminen heti aamusta. Lasken aina illalla ison lasillisen vettä huoneenlämpöön odottelemaan aamua, jolloin puristan sekaan puolikkaan sitruunan mehun. Ahhhh kuinka raikasta! Se virkistää ja nesteyttää elimistöä, laittaaa aineenvaihdunnan pyörimään ja herättelee lempeästi ruansulatuselimistöä valmistautumaan päivän tärkeimpään ateriaan: aamupalaan.

Toinen rutiineista, jota ei oo aina niin helppoa noudattaa, on itsensä kehuminen. Oikeasti. Joka aamu kuitenkin tulee seisoskeltua kylppärissä peilin edessä itseään tutkiskellen ja aina samalla lausun itselleni ääneen jonkun kehun. Ääneen sanominen on tärkeää sillä sen jälkeen väkiselläkin rupeaa hymyilyttämään! Kokeilkaa vaikka. Tänä aamuna mä tykkäsin erityisesti mun meripihkan värisistä silmistä, jotka rupes oikein hehkumaan kun pyyhin silmistä eilisillan juhlameikin jäämiä.

Aamuina joina mulla on hyvin aikaa tykkään yleensä herätellä kroppaa jollain pienellä aamuherätyksellä. Usein se on jotain lempeää joogaa ja siihen yhdisteltyjä venytyksiä tai tiukan tehokas keskivartalotreeni – viimeaikoina oon vaan rullaillut lihaksia lämpimäksi ja kroppaa vetreäksi mikä onkin ollut erityisen ihanaa. Pelkkä lankutuskin toimii ihan superhyvin ja sillä saa koko kroppaan hetkessä eloa! Se onkin ehkä yks omista lemppareista.

Kuten sanoin on ideaalia viettää elämää, josta ei edes kaipaa lomaa. Jos haaveilet sellaisesta niin suosittelen käyttämään mun lukijoille suunnatun tarjouksen Oman Elämäni Inventaarioon hyväksi sillä sitä parempaa keinoa sen tasapainon löytämiseen ei oo mulle vastaan tullut – tarjous on voimassa vielä tänään sunnuntaina ja sen löydät Joulukalenterin 8. LUUKKUsta.

Postauksen kuvat mun instagramista @makelaino – muistakaa, että jakamalla #kiitosjoulu kuvia Instagramissa osallistut mun kanssa lahjoittamaan rahaa Hope Ry:lle.

Ihanaa sunnuntaita ja levollista joululoman odotusta,
<3 Aino

 

9 kommenttia

 1. Seppo kirjoitti:

  Aamu kahvi ja voileipä, niillä aamu lähtee käyntiin

 2. Essi kirjoitti:

  Riittävän ajan varaaminen aamupuuhille, oilpulling, (aamutreeni) ja rauhassa nautittu aamupala. Näillä lähtee mun päivät hyvin käyntiin! 🙂
  Ja nyt joulun aikaan odotan aamulla sitä, kun nousen sängystä ja saan laittaa jouluvalot päälle 😀 Hih!

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Jep – kyllä se riittävä aika, että kerkeää tehä ne itselleen mieluista jutut, on aika korvaamatonta! Ja oijoijoi jouluvalot <3

 3. Tuukka kirjoitti:

  Mun ihanat aamut alkaa rauhallisella lenkillä koirien kanssa ja aamupalalla, mikä sisältää paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja

 4. Jenna kirjoitti:

  Olipa hyvä kirjoitus. Pitäisi itsekkin oppia ottamaan aamut rennosti. Yleensä haluan nukkua pitkään, joten herään sen verran myöhään että kaiken saa tehdä vähän kiiressä… Jos teekupin ehtii aamulla keittämään niin se on jo hyvin.
  Tosin vähennän aamun valmisteluja sillä että laitan edellisenä iltana tavarat jo valmiiksi. Laukku vain olalle ja menoksi.

 5. Sanna kirjoitti:

  Rauhassa syöty kiireetön aamupala! Siitä en tingi, enkä ikinä jätä aamupalaa syömättä.

 6. Salla kirjoitti:

  Mulla vähän vaihtelee aamurutiinit, mutta haluan ehdottomasti aloittaa päivän jollain sellaisella, mikä saa mut hyvälle tuulelle. Yleensä se on kahvikupillisen kera vietetty lukutuokio 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.