Hae
Aino Mäkelä

Kauden paras

Kauden parasKuten jo eilen kirjoitin, tutustuessani tarkasti pittalle sopivaan ruokavalioon koin muutamia pettymyksiä – ei banaania, happamia omenoita, mangoa, marjoja, macaa, kaakaota, lakritsia, hunajaa.. Päätin kuitenkin jo heti alkumetreillä keskittyä kaikkeen siihen mitä saan syödä sen sijaan, että harmittelisin niitä juttuja joista joutuisin luopumaan.

Joko arvaatte mihin oranssina hehkuvaan hedelmään oon aivan hullaantunut? Tunnustaako joku muu saman? 

Olinkin aivan superinnoissani bongatessani persimonin sallittujen hedelmien listalta 😀 Persimonit onkin parhaillaan kaudessa ja viime aikoina oonkin syönyt niitä päivittäin. Ne on vaan niiiiiiiiin hyviä! Ravintoarvoja tutkiessa persimonista löytyykin paljon kuitua, fenoliyhdisteitä, kaliumia, magnesiumia, kalsiumia, rautaa ja mangaania, joista viimeinen on todettu tärkeäksi mm. aivojen, hermojen ja lihasten toiminnassa.

Kauden parasRavinteiden lisäksi persimonit ovar ihan hurrjan herkullisia ja koostumukseltaan ihanan pehmeitä, joten jos et oo vielä uskaltanut hampaita tähän herkkuun pistää niin nyt kannattaa! Seuraava smoothie onkin ollut oma suosikkini jo useamman päivän, sillä se on ihanan makuista ja samalla sopii myös mun pittaruokavalioon kuin nenä päähän.

PEHMEÄ SMOOTHIE
avokado
persimon
0,5 dl valitsemaasi proteiinijauhetta
0,5-1 dl (kookos)vettä
(1 tl mucunaa)

Voit vaikuttaa smoothien koostumukseen veden määrällä – itse tykkään tuhdin lusikoitavasta, joten mun makuun ”mitä vähemmän vettä, sen parempi” toimii hyvänä sääntönä 😉 Päälle voi nakata mehiläisen siitepölyä, joka on varsinainen ravinnepommi!

Huomenissa blogi on päivällä ”under construction” hetkisen aikaa sillä päivitellään ulkoasua hieman uuteen uskoon eli pientä uudistusta luvassa!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.