Hae
Aino Mäkelä

3. Terveellinen omenakanelivanukas

Te jotka ootte lukeneet mun blogia jo pidempään tiedätte, että suhtaudun hyvin intohimoisesti ruokaan. Varsinkin terveelliseen ja herkulliseen sellaiseen 😉 Tiedätte myös sen, että näiden vuosien varrella mun käsitys terveellisestä ruoasta on muuttunut hyvinkin paljon.
Omenakanelivanukas

Mulle terveellinen ruoka on puhdasta, aitoa ja luonnollista. Sellaista, josta mun kroppa nauttii ja josta mun keho saa itselleen rutkasti ravinteita mikä näkyy niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin hyvinvoinnissa ja jaksamisessa 🙂 Rakastan myös hifistellä ruoan funkionaalisuudella ja miettiä mitkä pienet tekijät siellä lautasella auttais mua saamaan tilanteesta riippuen itsestäni kaiken mahdollisen potentiaalin irti! Ja tän kaiken mä teen niin, että jokainen mun ateria on myös makuhermoja hivelevä nautinto.

Chiavanukas on yksi mun lemppari välipaloista sen yksinkertaisuuden, herkullisuuden ja ravinteikkuuden vuoksi. Ne pienenpienet siemenet hellivät vatsaa ja sisältävät paljon tärkeitä rasvahappoja sekä proteiinia, joka yhdessä kuitujen kanssa tekee todella kylläisen olon. Ja kulkeepa vanukas kätevästi mukana myös reissuillakin!

Omenakanelivanukas

Tänään kuitenkin kaipasin huonosti nukutun yön jälkeen vähän jotain ekstraa mun päiväherkkuun. Se pieni lisätwisti syntyikin aistikkaan ceyloninkanelin ja omenan yhdistelmästä, joka on muuten ihan lyömätön! Ensinnäkin niiden maut luo ihanan yhdistelmän ja samalla ceyloninkaneli tasoittaa verensokeria, hilliten hedelmän verensokeria nostavaa vaikutusta.

Jos muuten haluat pitää verensokeristasi huolta aterioiden yhteydessä ja vältellä sen voimakasta heilahtelua (mitä suosittelen jokaiselle lämpimästi) niin ceyloninkanelin lisäksi sekä kuitu, proteiinit että rasvat hidastavat sen nousua – ja tästä vanukkaassa löytyy niitä kaikkia!

Ravinteikkuutensa puolesta tää sopii täydellisesti niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikkin ja herkullinen maku puolestaan mahdollistaa tän tarjoilun myös jälkiruokana! Tyyli on vapaa 🙂

Omenakanelivanukas

OMENAKANELIVANUKAS
kahdelle

2 dl valmista chiageeliä
1 luomuomena
1 dl proteiinijauhetta, vanilja*
1 rkl kookossokeria
2 tl ceyloninkanelia
1 dl vettä

kuutioitu omena
2 rkl hienonnettuja manteleita
kookosöljyä
ceyloninkanelia

Laita blenderiin chiageeli, kuutioitu omena, proteiinijauhe, vesi sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi niin kauan, että koostumus on pehmeä. Kuumenna sitten pannu ja lisää siihen kookosöljyä sekä kanelia. Kuullota kanelia hetken aikaa ja lisää sen jälkeen kuutioitu omena sekä hienonnetut mantelit pannulle muutaman minuutin ajaksi, kunnes omenat ovat pehmentyneet. Tarjoa vanukas lämpimän omena-manteliseoksen kera.

*Käytin itse sekoitusta herne- ja riisiproteiinista.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Tää menee kyllä kokeiluun!
  Voi Aino! Et tiedä kuinka mä tykkään tästä blogista! ? Täältä saa tosi paljon inspiraatiota ja motivaatiota. Sun tekstit on selkeitä ja kuvat aivan ihastuttavia <3 Just tänään lueskeleni sun ihan ekoja tekstejä ja oot todella paljon kehittyny kirjoittajana. Ihanaa alkanutta vuotta 2017 sulle <3

  • Aino kirjoitti:

   <3 !! Kiitos ihanasta kommentista, ihana kuulla tuollaista palautetta 🙂 Ja hui.. Hurja ajatus, että ne vanhatkin tekstit vielä päätyy joidenkin silmille. En varmaan itse uskaltais edes lukea niitä.. Ehkä joskus pitäis viihdemielessä 😉 😀

 2. Ninna kirjoitti:

  On kyllä sikahyvää ja vegaanisen sain käyttämällä soijaproteiinia. Jostain lukenut että chiaa saisi syödä max 20g/pvä onko tietoa? entä voiko chiaa tai muita superfoodeja antaa 3vuotiaalle?

  • Aino kirjoitti:

   Joo mäkin käytin siis riisiä & hernettä, niiden yhdistelmä on aika kivan täyteläinen joten se sopi tähän hyvin! Kannattaa kokeilla sitäkin 🙂 Chia sisältää tosi paljon kuitua, joten herkkävatsaisille sen liiallinen syönti voi toki aiheuttaa jotain ongelmia. Mä itse kyllä syön sitä huoletta puolesta desistä jopa desiin päivittäin.. 🙂 Chia ei oo millään tavalla vaarallinen, joten ainakin blendattuna se menee lapsille hyvin – pienemmässä määrässä tosin. Sama pätee myös muihin superfoodeihin, ne kaikki on turvallisia kunhan vaan annostus on oikea 🙂 Esimerkiksi viherjauheista lapset saa paljon tärkeitä ravinteita jotka tukee normaalia kasvua ja kehitystä, mutta liian isona määränä ne voi aiheuttaa myös voimakkaita puhdistusreaktioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.